Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Εγκρίθηκε η πολεοδομική μελέτη μεγάλης τουριστικής επένδυσης στη Σητεία !!!


Στις 29 Ιουλίου 2016 δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (αρ. 144) το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο εγκρίνεται η πολεοδομική μελέτη περιοχής τουρισμού - αναψυχής σε έκταση ιδιοκτησίας της "ΙΚΤΙΝΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε." στη θέση Όρμος Φανερωμένης της τοπικής κοινότητας Σκοπής του Δήμου Σητείας (ν. Λασιθίου).



Για την επένδυση αυτή είχαμε αναφερθεί σε σχετική ανάρτησή μας το 2013 (ΕΔΩ), όταν ο τότε υπουργός ΠΕΚΑ Ι. Μανιάτης υπέγραψε την Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του έργου.






Βασικά σημεία ...
του ΠΔ:

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε
΄Α ρ θ ρ ο 1
Εγκρίνεται το πολεοδομικό σχέδιο περιοχής τουρισμού - αναψυχής σε έκταση
συνολικού εμβαδού 204,712 στρεμμάτων περίπου ιδιοκτησίας "ΙΚΤΙΝΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ και ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε." στη θέση όρμος Φανερωμένης της Τοπικής Κοινότητας Σκοπής του Δήμου Σητείας (ν. Λασιθίου) με τον καθορισμό οικοδομησίμων χώρων, οδών, πεζοδρόμων, χώρων αθλητισμού, κοινοχρήστων χώρων πρασίνου, κοινοχρήστων χώρων - στάθμευσης
αυτοκινήτων, κοινοχρήστου χώρου – αθλητισμού, όπως φαίνεται στα δύο (2) σχετικά πρωτότυπα διαγράμματα σε κλίμακα 1:1000, που θεωρήθηκαν από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τοπογραφικών Εφαρμογών και Γεωχωρικών Πληροφοριών με την αρ.22214/2016 πράξη του και που αντίτυπά τους σε φωτοσμίκρυνση δημοσιεύονται με το παρόν διάταγμα.

Ά ρ θ ρ ο 3
α. Στους οικοδομήσιμους χώρους που χαρακτηρίζονται με το στοιχείο Ο.Τ./Α στα διαγράμματα του άρθρου 1 επιτρέπονται οι χρήσεις τουρισμού – αναψυχής, όπως προσδιορίζονται από το άρθρο 8 του από 23-2-1987 π.δ/τος (Δ’ 166) και ειδικότερα:
- Ξενώνες, ξενοδοχεία και λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις
- Κατοικία
β. Στους οικοδομήσιμους χώρους που χαρακτηρίζονται με το στοιχείο Ο.Τ./Β στα ίδια ως άνω διαγράμματα επιτρέπονται οι χρήσεις τουρισμού – αναψυχής, όπως προσδιορίζονται από το άρθρο 8 του ίδιου ως άνω π.δ/τος και ειδικότερα:
- Ξενώνες, ξενοδοχεία και λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις
- Κατοικία
- Εμπορικά καταστήματα
- Εστιατόρια
- Αναψυκτήρια
- Χώροι συνάθροισης κοινού
- Πολιτιστικά κτίρια και εν γένει πολιτιστικές λειτουργίες,
γ. Στους οικοδομήσιμους χώρους που χαρακτηρίζονται με το στοιχείο Ο.Τ./Γ στα ίδια ως άνω διαγράμματα επιτρέπονται οι χρήσεις τουρισμού – αναψυχής, όπως προσδιορίζονται από το άρθρο 8 του ίδιου ως άνω π.δ/τος και ειδικότερα:
- Εμπορικά καταστήματα
- Εστιατόρια
- Αναψυκτήρια
- Κέντρα διασκέδασης αναψυχής
- Χώροι συνάθροισης κοινού
- Πολιτιστικά κτίρια και εν γένει πολιτιστικές λειτουργίες
- Θρησκευτικοί χώροι
- Συνεδριακά κέντρα
- Καζίνο
- Εγκαταστάσεις εμπορικών εκθέσεων - εκθεσιακά κέντρα,

To MASTERPLAN απεικονίζεται στην παρακάτω φωτο



Ολόκληρο το ΠΔ με τα σχετικά διαγράμματα είναι διαθέσιμο (download) από το site της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...