Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Άλλο ένα βήμα για την κατασκευή των ηλιοθερμικών στη Σητεία !!!


Καμένο πουλί στον ηλιοθερμικό σταθμό Ivanpah της Καλιφόρνια.


Όπως καίγονται τα πουλιά, που τολμούν να πετάξουν πάνω από την περιοχή εγκατάστασης ηλιοθερμικών (φωτο αριστερά), έτσι σχεδιάζουν να ¨κάψουν¨ και τους κατοίκους της Σητείας




Πριν λίγες ημέρες κατατέθηκε στη Βουλή πρόταση νόμου ¨Πλαίσιο για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/30/ΕΕ, τροποποίηση του ΠΔ 148/2009 και άλλες διατάξεις.¨.

Στο κεφάλαιο ¨…άλλες διατάξεις¨ , όπως συνήθως γίνεται, τακτοποιούν …λογαριασμούς και υποχρεώσεις.

Με το άρθρο 44 αυτής της πρότασης νόμου, με τίτλο ¨ Ένταξη ηλιοθερμικών σταθμών ισχύος μεγαλύτερης ή ίσης των 10MW στα έργα της υποπαραγράφου δ1 της παραγράφου 10 του άρθρου 8 του ν.3468/2006 (Α 129). ¨, κάνουν άλλο ένα βήμα για την τελική έφοδο κατασκευής των 5 ηλιοθερμικών σταθμών στην επαρχία Σητείας.

Συγκεκριμένα ρυθμίζουν ...
τον χρόνο ισχύος των αδειών εγκατάστασης.
Επειδή πολλές από αυτές έχουν ήδη λήξει, για να διευκολύνουν τους ¨επενδυτές¨, αλλά και για να περιορίσουν την δυνατότητα προσφυγών των κατοίκων, με τη ρύθμιση αυτή τα 2 έτη ισχύος παρατείνονται για χρονικό διάστημα ¨… ίσο με αυτό που απαιτείται για την εκτέλεση του έργου¨ και μάλιστα χωρίς καμιά προϋπόθεση . Η αιτιολογία είναι ότι οι ηλιοθερμικοί σταθμοί είναι νέα τεχνολογία ΑΠΕ , βραβευμένη από την Κοινότητα (βλέπε Γερμανία) και ως εκ τούτου απαιτείται μεγαλύτερος χρόνος για την ολοκλήρωση των εργασιών εγκατάστασης.

Να δείτε που θα ψηφισθεί από όλα τα κόμματα !!!

Και
Μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία από κάτοικο της περιοχής αναφέρει ότι οι κάτοχοι των αδειών ηλιοθερμικών σταθμών τους τελευταίους μήνες  προσπαθούν να αγοράσουν όσο όσο περιοχές, κατάλληλες για τη διάνοιξη των υδρογεωτρήσεων και την εξασφάλιση των αναγκαίων ποσοτήτων νερού !!!!

Υπενθυμίζουμε ότι με βάση τις ποσότητες νερού, που απαιτεί η λειτουργία αυτών των σταθμών, δεν πρόκειται να μείνει ούτε σταγόνα για το πότισμα των ελαιόδεντρων, που παράγουν ένα από τα καλύτερα λάδια παγκοσμίως.

Ο χρόνος τελειώνει, πατριώτες !!!
Σε λίγο καιρό θα είναι πολύ αργά για δάκρυα !!!
Το lobby των ηλιοθερμικών μέχρι και τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έστειλε πριν λίγες ημέρες στην Αθήνα για να τους ρυθμίσει τις υποθέσεις !!!

Αλήθεια,
πού κρύφτηκαν οι ¨οικολόγοι¨ της Σητείας ???
Γιατί η τουριστική επένδυση στο Κάβο Σίδερο είναι η μοναδική τους έγνοια τη στιγμή που ο τόπος καταστρέφεται από τις ΑΠΕ???
Ζουν ακόμη στον αστερισμό της ¨πράσινης ανάπτυξης ¨ ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο …???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...