Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Η ΡΑΕ αποφάσισε !!! Μέχρι την 15η/06/2041 οι ΑΠΕ στη ΣΗΤΕΙΑ !!!

Πρόσφατη φώτο από το πανηγύρι της Αγ. Τριάδος της περιοχής, στις 19/6/2016.

Ο χορός καλά κρατεί και η …ΡΑΕ τους δουλεύει

Με τρεις αποφάσεις η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), στις 15/6/2016, ανανέωσε τις άδειες αιολικών πάρκων στην επαρχία Σητείας μέχρι 15/6/2041 !!!!!!!!!!!!!

Αναγράφεται συγκεκριμένα:

¨ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
Την ανανέωση της υπ’ αριθ. πρωτ. ΥΠΑΝ ------------ (αριθ. Μητρώου Αδειών ΡΑΕ -----) άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, όπως ισχύει, από αιολικό πάρκο, ως προς τη διάρκεια ισχύος της η οποία ισχύει για 25 έτη από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσας, ήτοι μέχρι την 15η/06/2041.¨.

Αυτά τα αιολικά πάρκα λειτουργούν ...
ήδη 15 χρόνια και είναι εγκατεστημένα στις περιοχές:
·       Αγριλίδα – Βεληρά
·       Βιγλί
·       Βουβάλοι – Μεγάλο Μούρι – Πλατύβολα Κρυών
Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς ανέρχεται στα 25 MW.

Για τις σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της περιοχής, λόγω του «συνδρόμου των ανεμογεννητριών», έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενή μας ανάρτηση (ΕΔΩ)

Αντί λοιπόν η ΡΑΕ να μελετήσει πρώτα σε βάθος τις συνολικές επιπτώσεις από την δεκαπενταετή λειτουργία των ανεμογεννητριών στην περιοχή, ἐλαφρᾷ τῇ καρδίᾳ αποφάσισε την 25ετή παράταση.
Εντύπωση επίσης προκαλεί η μη αναφορά στο κείμενο των αποφάσεων στην αναγκαία αντικατάσταση μέρους ή ολόκληρων των ανεμογεννητριών λόγω παλαιότητας.  

Οι κάτοικοι της Σητείας λαμβάνοντας υπόψη και τα ηλιοθερμικά, που προγραμματίζονται στην ίδια περιοχή, ας ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για άλλους τόπους.

Οι (ΑΠΕ)ΤΖΗΔΕΣ τελικά είναι παντός …καιρού !!!  

Οι αποφάσεις της ΡΑΕ ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...