Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ: Όλα είναι ένα ψέμα …

Το ξέρουμε ότι ψέμα και πολιτική είναι αδέλφια δίδυμα….
Όμως τώρα, με την πρώτη φορά αριστερά, το ψέμα έχει γίνει και επιστήμη !!!

Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τα γνωστά περί προεκλογικών υποσχέσεων, ας μείνουμε σε περιβαλλοντικά μονοπάτια.

Τελευταία εξέλιξη ο ΧΥΤΑ Γραμματικού !!!

Όσοι έχετε παρακολουθήσει το θέμα, θα θυμάστε τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, της Κας Δούρου, τις επισκέψεις επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με πρωτοβουλία ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, τα πορίσματα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για την ύπαρξη ρεμάτων, κλπ, κλπ.

Όλα έγιναν γαργάρα !!!
Το έργο ...
συνεχίζεται κανονικά και οι πληρωμές των εργολάβων πάντα στην ώρα τους !!!

Α) Στις  4 Νοεμβρίου 2015 ανανεώθηκε και τροποποιήθηκε η ΑΕΠΟ του ΧΥΤΑ, όσον αφορά:
·       σε αλλαγές σε μικρά τμήματα της χάραξης και των γεωμετρικών χαρακτηριστικών των οδών πρόσβασης (βόρειος και νότιος άξονας) καθώς και,
·       στην τροποποίηση της θέσης κατασκευής της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Στραγγισμάτων (ΕΕΣ) κατά 35 m περίπου.

Είχε βέβαια προηγηθεί η100η Πράξη της 16ης/24.10.2014 Συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του ΥΠΕΚΑ (Α.Π. ΔΙΠΑ: 176847/4.12.2014), µε το οποίο αποφάσισε ομόφωνα, κατά εισήγηση να παράσχει τη σύμφωνη γνώμη του για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου. 

Β) Τα ρέματα εξαφανίσθηκαν με:
·       έγγραφο του Ειδικού Γραμματέα Υδάτων του ΥΠΕΚΑ (Α.Π. 340/29.4.2014) με θέμα: «Γνωμοδότηση σχετικά µε την ύπαρξη µη ρέματος εντός της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕ∆Α) Β.Α. Αττικής στη θέση Μαύρο Βουνό Γραμματικού».

·       Το µε Α.Π. οικ. 596/9.3.2015 έγγραφο του Τμήματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος του Υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Α.Π. ΔΙΠΑ: 147076/12.3.2015) «Τροποποίηση της µε Α.Π. οικ. 634/7.3.2014 Πράξης Βεβαίωσης Παράβασης που αφορά στην Περιφέρεια Αττικής και στην Κ/Ξ ΛΑΜΔΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. – ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Τ.Ε.Ε. κύριο και ανάδοχο κατασκευής αντίστοιχα του έργου: Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) Βορειοανατολικής Αττικής στη θέση Μαύρο Βουνό Γραμματικού».

Γιατί λοιπόν δεν βγαίνουν να πουν την αλήθεια, αλλά ακόμη και σήμερα υπόσχονται - δεσμεύονται ότι το έργο δεν θα γίνει ???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...