Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Με Giant Reed (καλάμια) και Opuntia ficus-indica (φραγκόσυκα ή χναρόσυκα κατά την τοπική διάλεκτο) σχεδίαζαν την ανάπτυξη της επαρχίας Σητείας !!!

Και για γέλια και για κλάματα...

Στις 21/1/2015 δημοσιεύθηκαν οι Αποφάσεις Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης  για 6 Μονάδες  ηλεκτροπαραγωγής από βιοαέριο. Οι 5 από αυτές είναι στο Ν. Ηρακλείου και μία στο  Ν. Λασιθίου, στη Σητεία.

Σε παλαιότερες αναρτήσεις είχαμε επισημάνει ότι  η ομορφότερη επαρχία της Κρήτης, η Σητεία, έχει μετατραπεί σε ¨πεδίο βολής¨ των (ΑΠΕ)ΤΖΗΔΩΝ απομονωμένη και χωρίς υποδομές και είχαμε αναρωτηθεί  αφενός γιατί όλες οι περίεργες … επενδύσεις προγραμματίζονται στη Σητεία και αφετέρου ποιοι και γιατί βάλθηκαν να την καταστρέψουν.

Για την συγκεκριμένη άδεια είχαμε γράψει ΕΔΩ και ΕΔΩ ότι λόγω της θέσης της (στα όρια της πόλης της Σητείας - περίπου σε απόσταση 800 μέτρα) οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις εστιάζονται κυρίως στο πρόβλημα των οσμών από όλη της παραγωγική διαδικασία (μεταφορά, αποθήκευση, αναερόβια χώνευση, καύση).

Στην προεκλογική περίοδο λοιπόν (στις 30/12/2014), η αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης αποφάσισε να εκδώσει την Περιβαλλοντική Άδεια παρά τις αντιδράσεις κατοίκων και φορέων της περιοχής.
Διαβάζοντας την ΑΕΠΟ, αρχικά θα πρέπει να αναφέρουμε, όπως αναγράφεται στην απόφαση, αυτούς που πραγματικά αντέδρασαν και ...

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Το ΚΑΠΕ προκήρυξε προσλήψεις !!!

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προσλάβει µε Σύµβαση Μίσθωσης Έργου ετήσιας διάρκειας, µε δυνατότητα ανανέωσής της µέχρι τη λήξη της διάρκειας των Προγραµµάτων, εξειδικευµένο επιστηµονικό προσωπικό, µε συγκεκριµένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα,

Ειδικότητες ...

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Οι απερχόμενοι ¨πράσινοι¨ προσλαμβάνουν ακόμη και την ημέρα παράδοσης παραλαβής !!!





Απίστευτο κι όμως αληθινό !!!









Σήμερα 28/1/2015,  ημέρα που οι ¨πράσινοι¨ παρέδιδαν την εξουσία στη νέα πολιτική ηγεσία στο ΥΠΕΚΑ, ανακοίνωναν ταυτόχρονα στη Διαύγεια και προσλήψεις, τις οποίες είχαν πραγματοποιήσει πριν λίγες ημέρες !!!

Δείτε ...

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Προς ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ: Προσοχή στους δήθεν πράσινους – οικολόγους !!!


Διαλύστε άμεσα το μηχανισμό της ¨ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ¨, που καλύπτει οριζόντια ολόκληρο το Δημόσιο.

Αφού πρώτα ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο πολύ δύσκολο έργο της νέας κυβέρνησης, θα επισημάνουμε κάποια στοιχεία, τα οποία θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Χιλιάδες μπουμπούκια - παρατρεχάμενοι, οι γνωστοί ¨παντός καιρού¨, οι οποίοι καλύπτουν θέσεις κλειδιά στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, είχαν ήδη προετοιμασθεί γι αυτή την κυβερνητική αλλαγή και σαν χαμαιλέοντες έχουν βρει καταφύγιο στις γραμμές των νέων κυβερνητικών κομμάτων, στηρίζοντας τάχαμου την περιβαλλοντική προστασία.
ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Το μοναδικό …περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα είναι μόνο τα πράσινα χαρτονομίσματα !!!
Ειδικά οι έχοντες τον συντονιστικό ρόλο φρόντισαν, για να καλύψουν τα νώτα τους σε περιπτώσεις κυβερνητικών αλλαγών, να πείσουν και στελέχη άλλων κομμάτων για το ¨θεάρεστο¨ έργο τους.

Έχει επανειλημμένα εξαγγελθεί από το ΣΥΡΙΖΑ και από τους ΑΝΕΛ ότι μετά τους εκλογές θα πρέπει γίνει μόνο μια εξεταστική επιτροπή για να μάθει ο λαός το πώς φθάσαμε στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
Πιστεύουμε ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων συμφωνεί με αυτή την πρόταση, μετά μάλιστα και από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα μνημονιακά χρόνια.
Η αλήθεια θα λάμψει μόνο εάν η έρευνα συμπεριλάβει ένα βασικό κεφάλαιο, αυτό της ¨ΠΡΑΣΙΝΗΣ¨ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
Έχουμε επισημάνει σε ...

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Σήμερα και … σαν σήμερα


(Σήμερα)
26/1/2015: Μετά τη σαρωτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές,  ο κος Τσίπρας ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και ορκίζεται Πρωθυπουργός.

( Σαν σήμερα, …για τους προληπτικούς)
1996: Κρίση των Ιμίων. Ο Δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης θορυβημένος από το γεγονός της αμφισβήτησης της ελληνικότητας των βραχονησίδων από τους Τούρκους, υψώνει την ελληνική σημαία σε ένα από τα δυο νησιά.

1978: Ο σοσιαλιστής Μάριο Σοάρες σχηματίζει κυβέρνηση στην Πορτογαλία.

1972: Στο κέντρο της Αθήνας μπουλντόζες ανασκάπτουν την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί υπόγειο γκαράζ.

1962: Πεθαίνει ο Λάκι Λουτσιάνο, κακοποιός και μέλος της μαφίας, που έμεινε γνωστός για τη μεγάλη εγκληματική του δράση.

1959: Με την υπερψήφιση ...

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Mind the gap !!!

Επειδή, όχι μόνο η κάλπη, αλλά όλοι είμαστε γκαστρωμένοι, λάβετε τα μέτρα σας κατά τη διάρκεια παρακολούθησης από τα ΜΜΕ των εκλογικών αποτελεσμάτων την Κυριακή το βράδυ.

Πρώτο και βασικό, απομακρύνετε τα παιδιά από το χώρο.
Μην βρίζετε.
Φερθείτε πολιτισμένα.
Εάν δεν μπορείτε να το αποφύγετε, τουλάχιστον μην χρησιμοποιείτε την καθομιλουμένη, αλλά την αρχαία ημών εκδοχή.

Παραθέτουμε λοιπόν σε ...

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Την Κυριακή στο παραβάν, φωτίστε το αύριο !!!


Από τη στιγμή που η ¨ΕΛΠΙΔΑ¨ έγινε προεκλογικό σύνθημα, άρχισαν να μας βασανίζουν απορίες και ερωτήματα με βασικό άξονα:
Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία ή μήπως πεθαίνει προτελευταία και τελευταίοι πεθαίνουμε εμείς ???

Φίλες, φίλοι
Κρατάμε μια πισινή γιατί από υποσχέσεις έχουμε πήξει!!!
Εξάλλου το λέει και η αρχική φωτο:
¨Σπανίως παίρνεις αυτό που θέλεις μετά από το γάμο και τις εκλογές¨ !!!

Όταν λοιπόν ...

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Συνεχίζουν την υπεράσπιση της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.

Τρεις ημέρες μετά τις εκλογές, στις 28-1-2015, ο Υπουργός ΠΕΚΑ με αποφάσεις του στέλνει 3 μέλη του Νομικού Συμβουλίου στο Λουξεµβούργο για να παραστούν ως πληρεξούσιοι της Ελληνικής Δημοκρατίας στην υπόθεση Τ-233/11 (προσφυγή της στην υπόθεση της Ελληνικός Χρυσός  Α.Ε.) ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου κατά την προφορική διαδικασία.


Ποια είναι όμως η υπόθεση T-233/11 ???
Ένα μικρό ιστορικό για να καταλάβετε ποιοι κυβερνούν αυτό τον τόπο !!!!

Η Ελληνικός Χρυσός είναι η μεταλλευτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της εξόρυξης χρυσού, χαλκού, μολύβδου, αργύρου και ψευδαργύρου. Πριν από το 2003, τα Μεταλλεία Κασσάνδρας αποτελούσαν ιδιοκτησία της εταιρείας TVX Hellas ΑΕ, η οποία τα είχε εξαγοράσει από το ελληνικό Δημόσιο το 1995 κατόπιν δημόσιου διαγωνισμού έναντι της τιμής των 11 δισεκατ. Δραχμών (περί τα 39,8 εκατ. ευρώ ).

Το 2003, τα ....

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Στους ηλίθιους υποψήφιους βουλευτές, η απάντηση είναι το μαύρισμα !!!

Σε αυτή την προεκλογική περίοδο επιβεβαιώνεται πανηγυρικά ότι μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού είναι για τα πανηγύρια !!!
Είναι απορίας άξιον πού τους βρήκαν τα κόμματα τόσους πολλούς ηλίθιους και μας τους προτείνουν για υποψήφιους βουλευτές.

Πως θα τους ξεχωρίσεις.
1: Ο κάθε βλάκας έχει το δικό του σχέδιο να σώσει την πατρίδα του (Χάνιν Λ.)
2: Δίπλα στον βλάκα στριφογυρνάει και ο απατεώνας (Μπαλζάκ)
3: Ο βλάκας μιλάει για πράματα που είναι για αυτόν άχρηστα και εκφράζει γνώμη για κάτι που κανένας δεν τον ρωτάει (Πλάτωνας)

Βέβαια, αυτοί που ...

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Το κόστος μιας υπουργικής καρέκλας

Αντί να αρχίσουν να μαζεύουν τα μπογαλάκια τους, αγοράζουν ακόμη υπουργικές καρέκλες !!!

Πιστεύω, θα έχετε αναρωτηθεί πόσο μας  κοστίζει η καρέκλα του γραφείου του υπουργού στα μνημονιακά χρόνια για να κάααααθεται αναπαυτικά, να πληρώνεται χοντρά, να αποφασίζει για μας χωρίς εμάς και να μας παίρνει μέτρα άμεσα, μεσοπρόθεσμα, μακροπρόθεσμα, κλπ.  
Για να μην θέλουν εύκολα να την αποχωρισθούν, όπως συμβαίνει εξ απ' ανέκαθεν, εκτιμούμε ότι θα πρέπει να είναι πολύ ακριβή. Πολλές φορές μάλιστα τους φανταζόμαστε να την έχουν μόνιμα κολλημένη στα οπίσθια, μην τυχόν και την χάσουν από κανένα απρόοπτο γεγονός.

Τώρα που φθάσαμε στο τέλος και ετοιμάζονται για την αποχώρηση στις 26/1/2015, μας λύθηκε η απορία !!!
Βρήκαμε μια ...

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος και η ΜΚΟ ¨ΙΝΕΡΠ¨.

Όπως ανακοινώθηκε από το ¨ΠΟΤΑΜΙ¨ επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας είναι ο κος Καρκατσούλης Παναγιώτης, ο οποίος στο παρελθόν είχε βραβευθεί ως ο ¨καλύτερος δημόσιος υπάλληλος στον κόσμο¨.
Αμέσως τα ΜΜΕ ανέδειξαν ότι ο κος Καρκατσούλης εργάζεται στο Μαξίμου στη  ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ του κυβερνητικού έργου ως  προϊστάμενος της ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
Αυτό κατά την άποψη μας δεν είναι και το σοβαρότερο, διότι ίσως ο Πρωθυπουργός να τον επέλεξε λόγω προσόντων, καλής μαρτυρίας έξωθεν, κλπ, κλπ.
Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε και το οποίο χρήζει άμεσων διευκρινίσεων, μια και το ¨ΠΟΤΑΜΙ¨ επαγγέλλεται σε όλους τους τόνους τη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, είναι ότι ο κος Καρκατσούλης Παναγιώτης είναι και στην ηγετική ομάδα μιας ΜΚΟ με το όνομα Ινστιτούτο Έρευνας Ρυθμιστικών Πολιτικών (ΙΝΕΡΠ)

Τι είναι το  ...

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Θέτουν σε κίνδυνο την υγεία 4.000.000 πολιτών !!!



Φεύγουν και δεν υπολογίζουν ούτε την υγεία 4.000.000 κατοίκων της πρωτεύουσας !!!






Στο βωμό των τελευταίων εξυπηρετήσεων, γνωρίζοντας ότι στις 26/1/2015 θα αποτελούν παρελθόν, με απόφαση (την παραμονή των Χριστουγέννων !!!!) που υπογράφεται από τους  Υπουργούς Υγείας, Περιβάλλοντος και Εσωτερικών κ.κ Βορίδη, Ταγαρά και Ντινόπουλο αντίστοιχα, τροποποιούν – καταργούν – τις διατάξεις που ίσχυαν από το 1984 για την προστασία ζωνών στις λεκάνες απορροής Μόρνου, Εύηνου, Υλίκης, Παραλίμνης, Μαραθώνα, που αφορούν στην ύδρευση της Αθήνας.

·       Μειώνουν αποστάσεις από τις λίμνες, για ίδρυση ρυπαινουσών δραστηριοτήτων
·       Νομιμοποιούν τις μέχρι σήμερα παρανομίες (Λειτουργία ΧΑΔΑ, Βιολογικών, βιομηχανικών - βιοτεχνικών δραστηριοτήτων,κλπ)
·       Αυξάνουν το είδος και την κινητήρια ισχύ των υπό ίδρυση δραστηριοτήτων
·       Επιτρέπουν την ίδρυση δραστηριοτήτων … αναψυχής

Και όλα, όπως ...

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Προς αναποφάσιστους


Όταν με το καλό καταλήξετε στο κόμμα που θα ψηφίσετε και πριν σταυρώσετε τους υποψήφιους βουλευτές, σκεφτείτε τα παραπάνω λόγια του Mark Twain.

Όσο θα το ...

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Πριν μας αποχαιρετήσουν, αδειάζουν τα ταμεία !!!



218.380 ευρώ υπερωρίες σε ¨πράσινο¨ δημόσιο φορέα !!!
ή πιο παραδοσιακά:
¨Άλλοι γλεντούν και χαίρονται, μα εγώ πονώ και κλαίω …¨








ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ !!!

Μετά από την ανάρτηση, οι ...

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα !!!


1.339.073.100 ευρώ στους ΑΠΕΤΖΗΔΕΣ !!!

Στις 5/1/2015 το ΥΠΕΚΑ με … πανηγυρικό προεκλογικό δελτίο τύπου ανακοίνωσε ότι υπεγράφη η κοινή Υπουργική Απόφαση για τον «Επιμερισμό ειδικού τέλους στους οικιακούς καταναλωτές, σε περιοχές όπου λειτουργούν ΑΠΕ».

Με την συγκεκριμένη απόφαση, προβλέπεται η απόδοση του ποσού, που έχει παρακρατηθεί από τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας στους οικιακούς καταναλωτές των Δήμων, στους οποίους λειτουργούν οι σταθμοί Α.Π.Ε., μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
Δικαιούχοι της πίστωσης είναι οι οικιακοί καταναλωτές 272 Δημοτικών και Τοπικών Διαμερισμάτων της χώρας και το  συνολικό ποσό, που αφορά στα έτη από το 2010 έως και το 2013, ανέρχεται σε 13.390.731 Ευρώ και αντιστοιχεί σε ποσοστό 1% επί της προ Φ.Π.Α. τιμής πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Κάντε τώρα τους υπολογισμούς για ...

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΕ: Βιάζονται να ξεπληρώσουν τα ¨γραμμάτια¨ !!!


Μια βόλτα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης στις 30/12/2014 και 31/12/2014, δηλαδή τις δύο επόμενες ημέρες από την εξαγγελία των εκλογών, θα σας αποκαλύψει το μαγικό κόσμο των ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ, με εκατομμύρια ευρώ, σε εταιρείες ¨επενδυτών¨ ΑΠΕ.

Για να μην κουράζεστε θα σας παρουσιάσουμε σχετικές χαρακτηριστικές αποφάσεις του αρμόδιου Υφυπουργού κου Ν. Μηταράκη, που αφορούν σε προκαταβολές, δόσεις, κλπ έργων αιολικών, φωτοβολταικών και μικρών υδροηλεκτρικών:

Α: ΑΔΑ: ΩΒΕΙΦ-ΒΞΘ, Αθήνα, 30 .12.2014, Αρ. Πρωτ: 79532 
ΘΕΜΑ:  Χορήγηση προκαταβολής βάσει εγγυητικής μέρους του υπολοίπου της επιχορήγησης της εταιρείας  ……..  με δ.τ. ……. σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3299/2004, όπως ισχύει, για την ενίσχυσή της με το κίνητρο της επιχορήγησης.

Στα έχοντας υπόψη αναγράφεται:
¨Την  υπ  αριθμ.  37869/ΥΠΕ/5/00175/Ε/Ν.3299/2004/18.08.2008  (ΦΕΚ
1704/τ.Β’/25-8-08) απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, με την οποία εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του Ν. 3299/2004, όπως ισχύει, της  επιχείρησης,  ……. με  δ.τ. …….  με  Α.Φ.Μ.  …….    για  την ενίσχυση επενδυτικού σχεδίου της, με  το κίνητρο της επιχορήγησης, ποσού δέκα έξι εκατομμυρίων σαράντα χιλιάδων ευρώ (16.040.000,00 €), ήτοι ποσοστού 40% που αναφέρεται στην ίδρυση αιολικού πάρκου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 27MW, στο όρος Παρθένιο του Δήμου Κορυθίου, του Νομού Αρκαδίας, συνολικής ενισχυόμενης δαπάνης σαράντα εκατομμυρίων εκατό χιλιάδων ευρώ (40.100.000,00 €).   

Β: ΑΔΑ: ΨΕΦΡΦ-ΡΟ2, Αθήνα, 31.12.2014, Αρ. Πρωτ: 79981
Για τη καταβολή ....

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Ο χιονιάς επιμένει !!!


Από τη Δευτέρα 5/1/2015, όπως προβλέπουν τα μετεωρολογικά μοντέλα,  πάλι πολύ κρύο στο λεκανοπέδιο, το οποίο θα κρατήσει μέχρι και την Πέμπτη 8/1/2015.
Από την Παρασκευή 9/1/2015 αρχίζουν οι Αλκυονίδες ημέρες.


ALERT!!! Την Τρίτη 6/1/2015 το ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...