Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Καύσωνας και Όζον, επικίνδυνο κοκτέιλ για ευπαθείς ομάδες!


ΠΡΟΣ ΥΠΑΠΕΝ: Με συστάσεις και παρακλήσεις δεν φεύγει το Όζον !!!

Το 2009 ήρθε η ¨πράσινη¨ ανάπτυξη και κατήργησε όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο λεκανοπέδιο Αττικής (μόνιμα και έκτακτα)  προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων.

Όμως, ...
η …περίεργη απραξία των αρμοδίων υπουργείων συνεχίζεται μέχρι σήμερα και ενώ απειλείται άμεσα η υγεία ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού, από το συνδυασμό καύσωνα και ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αυτοί περιορίζονται σε συστάσεις και παρακλήσεις του στυλ:

¨ Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημερώνει ότι σήμερα 28/07/2015 σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, υπήρξε:
-          υπέρβαση του ορίου συναγερμού με μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 263 μg/m3 στις 15:00 στο Σταθμό Μέτρησης Θρακομακεδόνων ….
….Για το λόγο αυτό σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού: 
«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.  Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα». 

Επειδή, με βάση την πρόβλεψη της ΕΜΥ, θα επικρατήσουν δυσμενείς για τη ρύπανση μετεωρολογικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες για σήμερα το απόγευμα, για αύριο και μεθαύριο, με αποτέλεσμα να ευνοείται η συσσώρευση ρύπων, συστήνονται προς τους πολίτες τα παρακάτω:
·        Η μείωση της χρήσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων και η χρησιμοποίηση των Μ.Μ.Μ.
·        Η αποφυγή της διακίνησης υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα βενζινών εκτός των περιπτώσεων εφοδιασμού αεροδρομίων και λιμανιών.
·        Ο ανεφοδιασμός καυσίμων των οχημάτων να γίνεται μετά τη δύση του ήλιου .
·        Η κατά το δυνατόν αποφυγή λειτουργίας μονάδων και επιχειρήσεων που εκπέμπουν οργανικούς πτητικούς υδρογονάνθρακες (στεγνοκαθαριστήρια, επιμεταλλωτήρια, βαφεία, κ.λ.π.) καθώς και χρήσης χρωμάτων, κυρίως τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες.

Παρακαλούμε θερμά τους πολίτες της Αττικής για τη θετική τους ανταπόκριση στις παραπάνω συστάσεις μας….¨.

Εάν διερωτάσθε ποιά συμφέροντα κρύβονται πίσω από τις πολιτικές κατάργησης των μέτρων και προγραμμάτων αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, σας απαντάμε.
Μα φυσικά αυτά των παραγωγών και διακινητών καυσίμων και άλλων ομοειδών προιόντων.

Φίλες, Φίλοι αναγνώστες
Τα επίπεδα του όζοντος εξαρτώνται από τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου (ΝΟχ) και υδρογονανθράκων (HC), ρύποι που προέρχονται κυρίως από την καύση και διακίνηση των πετρελαιοειδών.

Συστήνουμε, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης και επειδή οι αρμόδιοι περί άλλων τυρβάζουν, να διαβάσετε προσεκτικά την προηγούμενη σχετική ανάρτησή μας με τίτλο:   ¨ Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για να προστατευθούμε από το κακό ΟΖΟΝ (Ο3). ¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...