Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Η επιβεβαίωση ενός μεγάλου σκανδάλου

Στις 20 Ιουλίου γράφαμε ότι το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης (ΥΠΑΠΕΝ) ¨με 5.000.000 ευρώ κλείνει άρον άρον την υπόθεση της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο¨.

Τρεις μέρες αργότερα το in.gr  αναδημοσίευσε την είδηση (ΕΔΩ) χωρίς σχολιασμό του πραγματικού κόστους αποκατάστασης της περιβαλλοντικής ζημίας.

Στην ανάρτησή μας επισημαίναμε ότι
¨… στο χώρο του εργοστασίου ανακύκλωσης παραμένουν άνω των εκατόν σαράντα χιλιάδων κ.μ. (140.000 m3) αποκαΐδια, τα οποία είναι φορτωμένα με διοξίνες, φουράνια και βαρέα τοξικά μέταλλα.¨.
και
¨Εάν οι συγκεντρώσεις των διοξινών, φουρανίων και βαρέων μετάλλων στα απόβλητα είναι σε υψηλές τιμές, όπως αναμένεται, η διαχείρισή τους θα πρέπει να γίνει με τους όρους- κανόνες που ισχύουν για τα  επικίνδυνα απόβλητα. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια να μην γίνουν δεκτά σε ΧΥΤΑ, αλλά θα πρέπει να αναζητηθούν ειδικοί αδειοδοτημένοι χώροι διαχείρισης εντός και εκτός Ελλάδος κάτι που θα εκτινάξει το κόστος διαχείρισης ίσως και πάνω από 150.000.000 ευρώ !!!¨

Πριν … στεγνώσει το μελάνι ήρθε η επιβεβαίωση ...
του σκανδάλου και μάλιστα από το ίδιο υπουργείο !!!

Με την απόφαση (αρ. πρωτ. 9709/21/7/2015) και θέμα ¨Ανάθεση εκτέλεσης εργασιών αποκομιδής χημικών αποβλήτων της Διεύθυνσης Κτηνιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης¨ αναθέτει στην εταιρεία ENVIROCHEM ΕΛΛΑΣ Α.Ε. την εκτέλεση των εργασιών με κόστος  2,214€/kg !!!

Επομένως το κόστος διαχείρισης των αποβλήτων από την πυρκαγιά στην εταιρεία ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο, αφού και αυτά ανήκουν στην κατηγορία των επικίνδυνων αποβλήτων, εκτιμάται σε :

140.000.000 χ 2,214 = 309.960.000 ευρώ !!!!!!!!!!!

Δείτε την απόφαση


Γιατί λοιπόν οι αρμόδιοι αποφάσισαν βιαστικά ότι το κόστος αποκατάστασης είναι μόνο 5.000.000 ευρώ ???

Περιμένουμε απαντήσεις από τον νέο Υπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...