Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Έμπλεξαν οι …κόκκινες γραμμές μας !!!


Η ¨ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ¨ , σε RE ελάσσονα για πιάνο και φαγκότο, χωρίς νταούλια και ζουρνάδες,  προσεχώς στο MEGARON MAXIMOU.

Πιστεύω να γνωρίζετε ότι ακόμη και σήμερα ψάχνουν τον ορισμό της ¨γραμμής¨.
Πρώτος ο Ευκλείδης (όχι ο Τσακαλώτος) όρισε ότι ¨ Γραμμή δε μήκος απλατές¨, δηλαδή ένα γεωμετρικό αντικείμενο που έχει μήκος αλλά δεν έχει πλάτος. Ακολούθησαν πολλές άλλες προσεγγίσεις από τον Καρτέσιο, ιταλούς και γερμανούς μαθηματικούς και έπεται η συνέχεια !!!

Τα πράγματα όμως τα ...
τελευταία χρόνια δυσκόλεψαν διότι προστέθηκε και ο …επιθετικός προσδιορισμός ¨κόκκινη¨.

Μαθηματικοί, οικονομολόγοι, σαλεπιτζήδες, golden boys, δεν μπορούν να βγάλουν άκρη. Τηλεδιασκέψεις, συσκέψεις, διαβουλεύσεις, διαπραγματεύσεις σε τεχνικά και άτεχνα, πολιτικά και απολιτικά groups, το αποτέλεσμα μηδέν εις το πηλίκιο !!!

Παράλληλα περισπούδαστες αναλύσεις στα ΜΜΕ ειδικών, ανειδίκευτων, αρμοδίων, αναρμοδίων, σχολιαστών και ασχολίαστων, ολημερίς κι από νωρίς.
Αποτέλεσμα τζίφος !!!
Ένα κουβάρι οι κόκκινες γραμμές !!!
Πολλοί κόμποι αδέρφια !!! Όχι μόνο στις κόκκινες γραμμές, αλλά και στο λαιμό, το στομάχι και στην κοιλιακή χώρα μας.

Το όλο το σκηνικό θυμίζει τα πρώτα μνημονιακά χρόνια όταν οι επονομαζόμενοι ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ έσκιζαν συνέχεια καλσόν στα ΜΜΕ πριν από .. κρίσιμες ψηφοφορίες.
Οι νέοι σωτήρες, με σημαία τη κόκκινη γραμμή, μπαρουτοκαπνισμένοι σε διαδηλώσεις, πορείες και καταλήψεις, ζώστηκαν τ’ άρματα και ξεκίνησαν τον αγώνα με κυκλωτικούς χορούς.

Ακολούθησε η έξοδος ανά τας Ευρώπας.
Γέμισαν μπαούλα με τις κόκκινες γραμμές και άρχισαν να τις περιφέρουν σε πόλεις και χωριά !!! Πήραν και παραμάσχαλα δυο τόμους του Greek Memorandum (I και II) για να το σχίσουν στην Grand-Place των Βρυξελλών.
Μάλιστα, στην πρώτη επίσημη έξοδο -αναχώρηση από το ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, είχε στηθεί τρικούβερτο γλέντι με βασικό άσμα σε high volume το ¨Γιούργια στο νταβλά με τα κουλούρια¨.
Θυμίζουμε ότι τα αντίστοιχα συνθήματα των προηγούμενων ήταν ¨Λεφτά υπάρχουν¨ και ¨SURPLUS και ξερό ψωμί¨.

Πέρασαν μέρες, πέρασαν βδομάδες, πέρασαν μήνες και οι γραμμές αρχικά  στράβωσαν !! Έγιναν τεθλασμένες και αργότερα παύλες, τελείες κάτι σαν κόκκινο κομφετί !!
Μια μόνο σώθηκε, έστω και τεθλασμένη, αυτή της αρχικής φώτο.
Τώρα ετοιμάζονται για την επάνοδο στα πάτρια εδάφη με τα μπαούλα γεμάτα όχι μόνο με το κόκκινο κομφετί και τους δυο τόμους, αλλά και με ένα επιπλέον βαρύ τόμο που φέρει τον τίτλο  Greek Memorandum III. Σχεδιάζουν μάλιστα υποδοχή στο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και πορεία στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Για τη μεταφορά έχει επιστρατευθεί ειδική πλατφόρμα (όχι η αριστερή), όπου θα φορτωθούν τα καλούδια και ειδική χορωδία αποτελούμενη από ανέργους, μισθωτούς και συνταξιούχους, χωρίς νταούλια, θα άδουν ηπειρώτικα μοιρολόγια!!!.

Τέλος, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο υπόγειο του ΥΠ.ΟΙΚ. θα θαφτούν τα μπαούλα με τις κόκκινες γραμμές, ενώ οι τόμοι του Greek Memorandum (I, II, III) θα τοποθετηθούν σε περίοπτη θέση στο κέντρο της Πλατείας για να φωτίζουν και να οδηγούν τις επόμενες γενιές. 

Μετά το θάψιμο θα ακολουθήσει δείπνος στου Μπαϊρακτάρη χορηγία των νταβατζήδων, ημεδαπών και αλλοδαπών και εις υγεία των κορόιδων

Επιμύθιον: LIVE YOUR MYTH IN GREECE

                 ΖΩΗ (όχι τη Κωνσταντοπούλου) ΝΑ ’ΧΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...