Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΑΣΩΠΟΣ: Βαθειά νυχτωμένοι ή .... ???




Μένω μονάχος στο παρόν μου
να σώσω οτιδήποτε αν σώζεται
κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου
συνένοχο στο φόνο δε θα μ’ έχετε







Ξαφνικά θυμήθηκαν τον ΑΣΩΠΟ !!!
Ενώ στις 26 Μαΐου στη Χαλκίδα εκδικάζεται η έφεση των 7 υπευθύνων των δραστηριοτήτων, που είχαν καταδικασθεί πρωτόδικα για τη ρύπανση του ΑΣΩΠΟΥ, κάποιοι συνεχίζουν τον αποπροσανατολισμό!!!

Προχθές σε συνάντηση εργασίας, με φορείς του ευρωπαϊκού προγράμματος «LIFE-CHARM» και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με θέμα: «Πρόγραμμα LIFE+ Χρώμιο στα υπόγεια νερά της λεκάνης του Ασωπού: τεχνολογίες και μέτρα αποκατάστασης», ο ΑνΥπουργός κος Τσιρώνης χαρακτήρισε πολύ ενδιαφέρουσα την συνάντηση, και έδωσε συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (!!!!!) για την πρωτοβουλία που έλαβε για τον Ασωπό ποταμό.  Συμπλήρωσε επίσης ...
 ότι ¨πρέπει να γίνουν αποτελεσματικά έργα απορρύπανσης, καθώς υπάρχει σχετικό πρόγραμμα και τεχνογνωσία. ¨

Χωρίς ακόμη να έχουν προσδιορίσει τα αίτια,  την έκταση του προβλήματος, τις πηγές ρύπανσης (σημειακές και επιφανειακές) σχεδιάζουν …αποκατάσταση !!!!  

Να θυμίσουμε ότι στο πρόγραμμα LIFE-CHARM, το οποίο ξεκίνησε το 2012, συμμετέχουν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας , η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ, το Πολυτεχνείο Κρήτης, τρεις ιδιωτικούς φορείς (ΙNTERGEO ΕΠΕ, ΑΛΦΑ ΜΕΝΤΩΡ ΕΠΕ, ADVENTUS EUROPE GmBH) και ο συντονιστής το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε περίπου 2,7 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται κατά 50% από την ΕΕ και το υπόλοιπο ιδία συμμετοχή των συνεργαζόμενων φορέων.
Σε προηγούμενες αναρτήσεις μας (ΕΔΩ, ΕΔΩ) έχουμε αναφερθεί αναλυτικά στο πρόγραμμα αυτό, με το οποίο θέλουν να καθαρίσουν τους υδροφόρους ορίζοντες (δεν είναι ένας αλλά τρείς !!! Θήβα, Οινόφυτα-Σχηματαρι, Αυλίδα) με …πατέντες που περιλαμβάνουν το γάλα και άλλα ματζούνια ή ακόμη και με εμπλουτισμό με νερό της ΕΥΔΑΠ !!!

Αρμόδιοι και μη,
με τα λεγόμενά σας ή δεν γνωρίζετε το πρόβλημα ή προσπαθείτε να ξαναθολώσετε τα νερά !!!

Για όσους πραγματικά δεν γνωρίζουν το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα της χώρας, που έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού, συνιστούμε να διαβάσουν ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τις παρακάτω αναρτήσεις μας.

Και μια ερώτηση
Τι έγινε η επιδημιολογική μελέτη της κας Λινού ???

Κε Λαφαζάνη
Αναζητείστε τα καταχωνιασμένα, σε συρτάρια του υπουργείου σας, αποδεικτικά στοιχεία της ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, που εμπλέκεται στο μέγα σκάνδαλο του ΑΣΩΠΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...