Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΠΡΟΣΟΧΗ στις πασχαλινές κροτίδες και πυροτεχνήματα !!!

Καθώς κάθε χρόνο, τις ημέρες του Πάσχα, σημειώνονται ατυχήματα από πυροτεχνήματα και κροτίδες, από τα οποία σε πολλές περιπτώσεις προκαλούνται σοβαροί τραυματισμοί ενώ δεν λείπουν και τα θανατηφόρα ατυχήματα. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις θύματα των ατυχημάτων είναι ανήλικοι.

Από τις 26/3/2015 ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας του ΥΠΑΠΕΝ κος. Ι. Τόλιος έχει εκδώσει εγκύκλιο με θέμα ¨Εντολή διενέργειας ελέγχου ειδών  πυροτεχνίας ενόψει των εορτών του Πάσχα¨.

Τα βασικά σημεία της εγκυκλίου, που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής από τους υποψήφιους αγοραστές τέτοιων προϊόντων, είναι ...
τα παρακάτω:

¨Ενόψει των εορτών του Πάσχα και δεδοµένου ότι η περίοδος είναι παραδοσιακά πρόσφορη για την αγορά ειδών πυροτεχνίας, κρίνεται απαραίτητο όπως οι υπηρεσίες σας σε συνεργασία µε τη Γενική Γραµµατεία  Βιοµηχανίας, εντείνουν τους κατάλληλους ελέγχους για τον περιορισµό των περιπτώσεων κυκλοφορίας στην αγορά ειδών που δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των ΚΥΑ 9104/440/2010 και ΚΥΑ 3329/89, µε σκοπό τη διασφάλιση της δηµόσιας υγείας και ασφάλειας. 
Σηµειώνεται ότι, µε βάση τα επίσηµα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνοµίας, κάθε χρόνο σηµειώνονται ατυχήµατα, εκ των οποίων αρκετά αφορούν σοβαρούς τραυµατισµούς, ενώ δεν λείπουν και τα θανατηφόρα  περιστατικά.
Δεδοµένου ότι σε αρκετές περιπτώσεις αυτά αφορούν ανήλικες, κρίνεται
επιβεβληµένη η κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών προς την επίτευξη του ανωτέρου σκοπού.
…………………………….
Για το λόγω αυτό στη περίπτωση όπου κατά τον έλεγχο εντοπισθούν είδη πυροτεχνίας µε τις ακόλουθες ονοµασίες  Bangers”,  “Double  Bangers”,  “Flash Bangers,  “Batteries” (συστοιχίες) από τα τρία προηγούµενα είδη και  «Jumping Crackers”, για τα οποία το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνοµίας  απορρίπτει την εισαγωγή τους, παρακαλείστε να ενηµερώνετε σχετικά τα κατά τόπους Α.Τ. και να διαβιβάζεται σε αυτά τα ευρήµατα του ελέγχου σας.
 ……………………………………………..
Παρακαλείσθε επίσης, όπως, κατά τον έλεγχο σας σε είδη πυροτεχνίας που φέρουν σήµανση CE, ελέγξετε κατά προτεραιότητα προϊόντα που ανήκουν  στις κάτωθι κατηγορίες:
1.  “Rockets”,
2.  “Sparklers”, 
3.  “Firecrackers”
4.  “Aerial wheels”
Οι έλεγχοι διενεργούνται στα καταστήµατα χονδρικής και λιανικής πώλησης,
στις αποθήκες διακίνησης και στους χώρους παραγωγής των ως άνω προϊόντων.¨.

Ας προσέξουμε λοιπόν τι αγοράζουμε για να μην θρηνήσουμε θύματα !!!

Ολόκληρη η εγκύκλιος ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...