Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ: Στη Νέα Υόρκη η νέα παράσταση, αλλά χωρίς τους βασικούς πρωταγωνιστές

Όπως σας είναι ήδη γνωστό, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Ban Ki Moon, θα φιλοξενήσει τη διάσκεψη για το κλίμα στη Νέα Υόρκη την Τρίτη στις 23 Σεπτεμβρίου, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 100 αρχηγούς κρατών, μαζί με δημάρχους, ηγέτες της κοινωνίας των πολιτών και της εργασίας, με στόχο να τονώσει την ανανέωση των προσπαθειών για το κλίμα.
Η σύνοδος αυτή δεν είναι επίσημη.  Η παγκόσμια σύνοδος για τη διαπραγμάτευση θα πραγματοποιηθεί στη Λίμα, αυτό το Δεκέμβριο, με στόχο να προετοιμάσουν τη νέα συμφωνία για το κλίμα στη σύνοδο στο Παρίσι το 2015.

Θα αναπτυχθούν για μια κόμη φορά τα ¨τρομοκρατικά¨ σενάρια,  αύξηση της θερμοκρασίας της γης, λιώσιμο των πάγων, αύξηση της στάθμης των θαλασσών και θα τα αποδώσουν στην αύξηση των ανθρωπογενών εκπομπών CO2.
Μια παρατήρηση μόνο. Παρά την αύξηση της συγκέντρωσης του CO2 τα τελευταία 18 χρόνια η θερμοκρασία της γης δεν έχει αλλάξει!!!
Το ¨φάρμακο¨ ....
βέβαια το έχουν έτοιμο !
¨Πράσινη¨ ανάπτυξη, ¨πράσινη¨ ενέργεια, ¨πράσινη¨ αγορά, ¨πράσινα ¨ ομόλογα, κλπ. Σκοντάφτουν όμως στα τρις δολάρια που απαιτούνται, διότι οι αναπτυσσόμενες χώρες κρίνουν ότι οι αναπτυγμένες θα πρέπει να επωμιστούν το μερίδιο του λέοντος της ευθύνης για την κλιματική αλλαγή και να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη και μάλιστα σε περίοδο ύφεσης και οικονομικών κρίσεων.

Δεν αναμένεται τίποτα ουσιαστικό από αυτή τη σύνοδο και η εκτίμηση είναι ότι θα αποτύχει,  από τη στιγμή που θα απουσιάσουν οι ηγέτες των χωρών, που κατέχουν την πρώτη και τρίτη θέση στις εκπομπές CO2.!!! Δηλαδή της Κίνας και της Ινδίας αντίστοιχα. Ακόμη και η ¨πράσινη¨ Μέρκελ¨ δεν θα παραστεί αφού για την ημέρα αυτή έχει προγραμματισθεί το γεύμα εργασίας στο Βερολίνο με τον Αντώνη Σαμαρά. Προσθέστε επίσης ότι Ρωσία, Καναδάς και Ιαπωνία έχουν αποχωρήσει από τη δεύτερη φάση του πρωτοκόλλου του Κιότο.
Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από τον κ. Βενιζέλο.

Στα πλαίσια της συνόδου αυτής έχει προγραμματισθεί παγκόσμια κινητοποίηση το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Σεπτεμβρίου με τίτλο
Παγκόσμια Πορεία των Λαών για το Κλίμα.
Στον χάρτη των εκδηλώσεων, που έχει αναρτήσει η οργάνωση People Climate March, φιγουράρει και η Ελλάδα, όπου μέχρι στιγμής φαίνεται να έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις σε 15 πόλεις
Στην Αθήνα, οι εκδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (στο ύψος της εισόδου του Ηρωδείου) στις 4:00 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...