Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Το οργανωμένο έγκλημα και στη διατροφή !!!

Μαφία τροφίμων, η νέα μάστιγα !!!

Θυμόμαστε όλοι τα διατροφικά σκάνδαλα με το κρέας αλόγου, τις διοξίνες και το e-coli.
Τι έχει γίνει όμως σε επίπεδο Ευρώπης μετά από αυτά τα περιστατικά??
Σχεδόν τίποτα !!!
Καμία πρόοδος προς την κατεύθυνση μιας επιτυχούς δίωξης και αντιμετώπισης του σοβαρού προβλήματος.

Όμως πληθαίνουν οι φωνές και οι επισημάνσεις ειδικών ότι μέσω της διατροφής απειλείται πλέον άμεσα η υγεία του πληθυσμού αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, γιατί το τραπέζι μας έχει γίνει ο στόχος του οργανωμένου εγκλήματος.

Πρόσφατα, όπως διαβάσαμε στην Telegraph (ΕΔΩ), κυκλοφόρησε μια έκθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο με σημαντικά στοιχεία γι αυτό το πολύ σοβαρό θέμα.
Η έκθεση αυτή, μετά από έρευνα 18 μηνών σχετικά με το περσινό σκάνδαλο κρέατος αλόγων, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο τομέας της διατροφής παρουσιάζει ένα τεράστιο κίνητρο για απατεώνες.
Ένας μάλιστα βοηθός διευθυντής της Ιντερπόλ,....
προσθέτει ότι οι εγκληματικές συμμορίες έχουν στραφεί από το λαθρεμπόριο ναρκωτικών στα νοθευμένα και ακατάλληλα για την υγεία τρόφιμα και ποτά, διότι μπορούν να κερδίσουν τα ίδια ποσά χωρίς μάλιστα να κινδυνεύουν με βαριές ποινές αν συλληφθούν, αφού για το έγκλημα αυτό προβλέπονται πολύ ελαφρότερες ποινές.
Ωστόσο, οι συνέπειες για τους ανυποψίαστους καταναλωτές θα μπορούσαν να είναι σοβαρές.

Εγκλήματα τροφίμων έχουν σκοτώσει καταναλωτές στην Κίνα, στην Τσεχία και έχουν προκαλέσει εκατομμύρια περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης.
Το φιάσκο του περασμένου έτους με το κρέας αλόγου έδειξε επίσης την ανεπάρκεια της άμυνας στους τομείς των προδιαγραφών και κυρίως των ελέγχων σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.

Στη χώρα μας τι γίνεται??
Μήπως ήλθε η ώρα όλοι οι αρμόδιοι και συναρμόδιοι φορείς (ελεγκτικοί και μη) να μην κλείνουν τα μάτια, αλλά να συνεργασθούν έτσι ώστε να  προστατεύσουν τους ανυποψίαστους καταναλωτές??

Μια τελευταία ερώτηση, την οποία συχνά πυκνά υποβάλλουμε, χωρίς φυσικά να πάρουμε καμιά απάντηση!!!!
Μπορεί κάποιος αρμόδιος να μας απαντήσει που βρίσκονται σήμερα οι 300.000-400.000 tn επικίνδυνων αποβλήτων, που παράγονται ετησίως στη χώρα μας???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...