Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Η ώρα του εγκλήματος της καταστροφής των χημικών στη Μεσόγειο πλησιάζει!!

Ark Futura

Οι δικοί μας ασχολούνται με την σχινοκαρπία (ακαρπία) της Πασοκο ΕΛΙΑ

Σήμερα η Δανία κάλεσε τη Δαμασκό να επισπεύσει τη διαδικασία για τα χημικά και είπε ότι δεν θα μπορούσε να περιμένει πέρα από την προθεσμία της 30ης Ιουνίου.
 
Στο πλαίσιο αυτό, δημοσιογράφοι από πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία επιβιβάστηκαν σήμερα στο Δανέζικο πλοίο Ark Futura για να ενημερωθούν για τη διαδικασία καταστροφής των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο.

Θυμίζουμε ότι οι χημικές ουσίες προτεραιότητας Ι και ΙΙ θα φορτωθούν σε δυο πλοία, το Δανέζικο πλοίο Ark Futura και το πλοίο της Νορβηγίας Taico από το λιμάνι της Λατάκειας, όπου και θα μεταφερθούν στην Ιταλία για να μεταφορτωθούν στο Αμερικάνικο CAPE RAY για την υδρόλυση στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου.

Τα δυο πλοία σήμερα βρίσκονται αγκυροβολημένα ανοικτά της Κύπρου στα διεθνή ύδατα και περιμένουν να φορτώσουν το υπόλοιπο 8% των χημικών ουσιών.
Στο ....
Ark Futura φορτώνονται οι χημικές ουσίες προτεραιότητας 1.
Πάνω στο πλοίο υπάρχουν 110 εμπορευματοκιβώτια που περιέχουν αέριο μουστάρδας (3), πρόδρομες χημικές ουσίες για παραγωγή σαρίν (80) και πρόδρομες ουσίες για την παραγωγή αερίου νεύρων-VX (27).
Χημικός εμπειρογνώμονας στο πλοίο Ark Futura δήλωσε ότι οι χημικές ουσίες βρίσκονταν ¨…υπό ασφαλή εποπτεία¨.
Η αποστολή αναμένει άλλα πέντε δοχεία - τέσσερα με πρόδρομες ουσίες για παραγωγή σαρίν και ένα με πρόδρομες ουσίες για παραγωγή αερίου VX
Επίσης στο πλοίο της Νορβηγίας Taico αναμένουν ακόμη 11 εμπορευματοκιβώτια με χημικά προτεραιότητας ΙΙ.

ΠΗΓΗ: REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...