Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Σε αργία τέθηκε ο συνδικαλιστής του ΥΠΕΚΑ για την υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων

Προφυλακισμένος, αλλά με αποδοχές!!!

Με την αρ. πρωτ. Δ13/Α/Φ.6.41/3544/25-2-2014 απόφαση του Γεν. Γραμματέα ΥΠΕΚΑ, τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία ο τμηματάρχης της διεύθυνσης εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών του ΥΠΕΚΑ, Μανώλης Χατζόπουλος που συνελήφθη και είναι προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό, για την υπόθεση της λαθρεμπορίας καυσίμων.

Βέβαια, όπως αναγράφει η απόφαση ¨…καταβάλλονται μειωμένες αποδοχές..¨ !!!

Το σχετικό ...
απόσπασμα της απόφασης:

¨Δ ι α π ι σ τ ώ ν ο υ µ ε
1. Ότι ο Χατζόπουλος Εµµανουήλ του Δηµητρίου, µόνιµος υπάλληλος της Γενικής Γραµµατείας Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής, µε βαθµό Β, του κλάδου ΠΕ6 Διοικητικού-Οικονοµικού,  τίθεται σε αυτοδίκαιη αργία από 18-02-2014, ηµεροµηνία κατά την οποία συνελήφθη και κρατείται.
2. Για όσο χρόνο διαρκεί η αργία, παύει η άσκηση των καθηκόντων  του υπαλλήλου, κύριων και παρεπόµενων και καταβάλλονται οι µειωµένες αποδοχές σύµφωνα µε το άρθρο 105 παρ. 2 του ν.4057/2012.
Με εντολή Υπουργού
Ο Γενικός Γραµµατέας Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής
Κων/νος Μαθιουδάκης ¨

Ολόκληρη η απόφαση ΕΔΩ

Ένα μικρό βιογραφικό
Ο κ. Χατζόπουλος είναι επί 27 χρόνια συνδικαλιστής στον σύλλογο και την ομοσπονδία των εργαζομένων του υπουργείου. Για οκτώ χρόνια ήταν πρόεδρος της Ομοσπονδίας και για τέσσερα πρόεδρος του συλλόγου.

Ο τομέας στον οποίο ήταν υπεύθυνος είχε να κάνει με τις αδειοδοτήσεις πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, αλλά και με τους ελέγχους των Κλιμακίων Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ). Ο κ. Χατζόπουλος συμμετείχε ως εκπρόσωπος του ΥΠΕΚΑ και σε συσκέψεις για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου, ενώ ήταν γνωστός σε όλη την πετρελαϊκή αγορά.

Ανεξάρτητα από τη θέση του τμηματάρχη, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, πολλές φορές πρατηριούχοι ήταν σε θέση να γνωρίζουν πότε τα ΚΕΔΑΚ θα έβγαιναν για έλεγχο καθώς και σε ποια πρατήρια θα πήγαιναν για έλεγχο νοθείας και λαθρεμπορίας καυσίμων. Η εντολή ελέγχου έβγαινε, σύμφωνα με πληροφορίες από πρατηριούχους, μέρες πριν την εκτέλεσή της. Υπήρχε η δυνατότητα πρόσβασης σε αυτήν. Δεν είχαν όμως τη δυνατότητα οι ελεγκτές, που λαμβάνουν την εντολή την τελευταία στιγμή.

Ο κ. Χατζόπουλος συνδικαλιζόταν για χρόνια με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ στις γενικές γραμματείες Ενέργειας και Βιομηχανίας.
Η πολιτικές τοποθετήσεις του συνδικαλιστή ξεκινούσαν με τη φράση του: «Επιστροφή στα χρόνια της αθωότητας, της νιότης και των αγώνων με ιδανικά...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...