Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Και με τις ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΜΚΟ τι γίνεται???

Πολλά χρόνια τώρα, αλλά με ρυθμό χελώνας, έχει η ξεκινήσει η έρευνα από τη δικαιοσύνη για το ρόλο των ΜΚΟ.
Μεταξύ αυτών, που διερευνώνται τα πεπραγμένα, είναι και πολλές με ¨περιβαλλοντικό – πράσινο¨ προσανατολισμό, που συστήθηκαν για να …σώσουν τον πλανήτη από τις κλιματικές αλλαγές, τους τυφώνες,  τη φτώχεια, την πείνα, την δίψα και άλλα δεινά.

Με βάση τα δημοσιεύματα, θυμίζουμε κάποιες από αυτές!!!

«Κύκλος της Πάτμου»: Η συγκεκριμένη ΜΚΟ φέρεται να έχει εισπράξει μέχρι το 2010 επιχορηγήσεις ύψους 1.190.000 ευρώ για τη διοργάνωση κυρίως «περιβαλλοντικών συμποσίων». Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το 2007 η επιχορήγηση που δόθηκε στον «Κύκλο της Πάτμου» ανήλθε στο ποσό των 256.000 ευρώ που χρησιμοποιήθηκε για τη διοργάνωση ενός περιβαλοντικού συμποσίου που «έκλεισε» με κρουαζιέρα στον Αμαζόνιο.
Δημιουργήθηκε στην Πάτμο με σκοπό να «παντρευτεί» η θρησκευτική συνείδηση με την οικολογική και περιβαλοντική ευαισθησία. «΄Εχουμε οργανώσει αντίστοιχα συμπόσια σε κρουαζιέρες στην Μαυρη Θαλασσα, στον Δούναβη, στην Αδριατική, στον Μισσισιπή αλλά και στην Αρκτική!», επισημαίνει το ίδιο στέλεχος της οργάνωσης. «Δεν έχουμε προχωρήσει σε καμμιά παράνομη συναλλαγή... ».

«Ιδρυμα Αγα Χαν»:  Είναι μία διεθνής ΜΚΟ που έχει στόχο «την καταπολέμηση της φτώχειας σε περιοχές όπου η υπερβολική δημογραφική πίεση και η συσσώρευση του πληθυσμού έχει ως αποτέλεσμα τη σοβαρή υποβάθμιση των φυσικών πόρων και τις πολλές εποχιακές μετακινήσεις του αγροτικού πληθυσμού». Κύριος στόχος της....
τα τελευταία χρόνια ήταν η ενίσχυση της περιοχής... Γκουτζαρατ στην Ινδία.
 
 «Αλληλεγγύη»: Εκπρόσωπός τηςείναι ένας δικηγόρος. Η εν λόγω οργάνωση έχει επιχορηγηθεί την περίοδο 2002-2004 με το ποσό των 7.100.000 ευρώ.

Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ανάπτυξη «Δήμητρα»: Είναι μία Μη Κυβερνητική Οργανωση «κατά της φτώχειας» που ιδρύθηκε το 1991, έχει έδρα στην Λάρισα και διατηρεί παράρτημα στην Αθήνα. Η συγκεκριμένη ΜΚΟ έχει λάβει συνολικά 2.400.000 ευρω.

Ελληνικό παράρτημα του «Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνιας»:  Για το «Διεθνή Οργανισμός Γαλλοφωνίας, πριν λίγες ημέρες, είχαμε γράψει σχετικά με τίτλο: ¨2.871.085Ευρώ στο ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ !!!¨

 «Οικολογική Κίνηση Δράμας».  Κλπ, κλπ, κλπ

Ο κατάλογος συμπληρώνεται και με πολλές άλλες, κάποιες απ αυτές αυτές  έχουμε αναφέρει στην ανάρτησή μας με τίτλο: ¨ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ M.K.O.¨


Ελπίζουμε να προχωρήσει η έρευνα και να αποκαλυφθούν όλα τα λαμόγια!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...