Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ξηλώνεται το πουλόβερ της ¨πράσινης¨ ανάπτυξης???

Μέχρι και στον ΑΣΩΠΟ είχε φθάσει η χάρη τους!!

Η είδηση γνωστή.
Συλλήψεις και εντάλματα για επιχειρηματίες και στελέχη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που αφορούν σε επισφαλή δάνεια ή άλλως θαλασσοδάνεια, ύψους 500.000.000 ευρώ και βάλε...
Το ενδιαφέρον όμως στοιχείο της υπόθεσης αυτής, σχετικό με το θεματικό περιεχόμενο του blog μας,  είναι η εμπλοκή της θυγατρικής εταιρείας του Τ.Τ της POST BANK GREEN INSTITUTE.
Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Post Bank Green Institute (Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών Επικοινωνίας, Στρατηγικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Έργων για το περιβάλλον), είχε ως στόχο να ενισχύσει την παρουσία του Τ.Τ. στα λεγόμενα «πράσινα δάνεια» και είναι η εταιρεία μέσω της οποίας χρηματοδοτούντο τα περιβόητα συνέδρια του Ανδρέα Α. Παπανδρέου, αδελφού του ΓΑΠ.

Ένα μικρό ιστορικό:
Με τη συνεργασία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, με τον επιχειρηματία Κυριάκο Γριβέα της εταιρείας C&C International δημιουργήθηκε η εταιρεία Post Bank Green Institute με συμμετοχή 50% έκαστος.
Ο συνέταιρος του Ταχ. Ταμιευτηρίου δεν ήταν κάποιο τυχαίο πρόσωπο. Ο κ. Γριβέας μέσω της C&C και ο Αντρίκος Παπανδρέου μέσω του i4cesne, συνεργάζονταν και έκαναν διάφορα συνέδρια, στα οποία χορηγός ήταν μεταξύ άλλων το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Του i4cense ....
το … ανάγνωσμα το έχουμε αναπτύξει ΕΔΩ

Όταν ανέλαβε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Κλέων Παπαδόπουλος, «αγκάλιασε» τη δραστηριότητα της Post Bank Green Institute.
Στη συνέχεια όμως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κατήγγειλε τις δανειακές συμβάσεις που είχε με την C&C International, καθώς της είχε χορηγήσει δάνεια πολλών εκατομμυρίων (19.000.000 ευρώ) χωρίς επαρκείς εγγυήσεις και η όλη συνεργασία διεκόπη. Η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προχώρησε στην εξαγορά του 50% της Post Bank Green Institute, ποσοστό το οποίο κατείχε ο Κυριάκος Γριβέας.

Τα πιο γνωστά ¨πράσινα προγράμματα της Post Bank Green Institute είναι:
·        «Athens Green 360» για να … μειωθούν οι εκπομπές CO2 και το ..περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα,
·        οι «Ηλιακές Ταράτσες» και
·        κάτι events, όπως μποστάνια στο Μεταξουργείο και άλλα μπιρμπιλοκατασκευάσματα!!

Εμείς όμως ψάχνοντας, την Post Bank Green Institute την συναντήσαμε το 2011 και ως χορηγό σε ένα πρόγραμμα για τον ΑΣΩΠΟ, με τη συμμετοχή των αδελφών Παπανδρέου υπό την εποπτεία της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών κας Φοίβη Κουντούρη. Είχαν συγκροτήσει για το σκοπό αυτό την ερευνητική ομάδα RESEES (Research on Economic, Social, Environmental/Ecological Sustainability)!!
Διαβάστε τη σχετική μας ανάρτηση ΕΔΩ.

Λέτε να προχωρήσει η έρευνα της δικαιοσύνης και να αποκαλυφθεί ο ρόλος της ¨πράσινης¨ ανάπτυξης??
Μάλλον όχι!! Το σύστημα που τους καλύπτει έχει μεγάλες πλάτες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...