Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης με ομάδες εργασίας, δεν γίνεται !!!

Τα τελευταία 4 χρόνια η σύσταση ¨ομάδων εργασίας¨, ¨ομάδων διοίκησης έργου¨, κλπ, στη δημόσια διοίκηση, έχει ξεπεράσει κάθε όριο!!
Γιατί οι κυβερνώντες επιλέγουν αυτή τη μέθοδο υλοποίησης πολιτικών??
Εύκολη η απάντηση!!!
Είναι ο νομιμοφανής  τρόπος για να παρακαμφθεί η διοίκηση!!!

Όλοι συμφωνούμε για την κακή έως απαράδεκτη εικόνα, που εμφανίζει η δημόσια διοίκηση!! Κουτσή, στραβή, ανάπηρη, διεφθαρμένη και ότι άλλο θέλετε,  όμως στις περισσότερες των περιπτώσεων, η πλειοφηφία των υπαλλήλων δεν διακινδυνεύει την μη εφαρμογή των νόμων.

Κυβερνούν λοιπόν με το σύνθημα:
Καλή δημόσια διοίκηση είναι η φιμωμένη δημόσια διοίκηση!!

Η φίμωση, στα χρόνια της τρόικας και της «πράσινης ανάπτυξης», επιτυγχάνεται με τη σύσταση ομάδων εργασίας, επί παντός επιστητού!!!
Έτσι συγκροτούν τις ομάδες, διορίζουν τα μέλη και προχωρούν σε ρυθμίσεις, με το αιτιολογικό ό,τι το είπε η επιτροπή, που αυτοί έχουν ορίσει και όλα καλά!!!! Όταν εξασφαλίζεται μάλιστα και κάποια αποζημίωση για τα μέλη, τότε όλα είναι πιο εύκολα!!

Βέβαια, σε κάποια υπουργεία...
έχουν ξεφύγει εντελώς.

Η διοίκηση μονίμως και κατ εξακολούθηση παρακάμπτεται, από  συμβούλους και ομάδες εργασίας. Η υλοποίηση των πολιτικών γίνεται από τα δικά μας παιδιά, τα ομαδοποιημένα. Με απλά λόγια τα υπουργεία μετατρέπονται  σε κομματικά τσιφλίκια, όπου εκεί μεταφέρονται τα κομματικά όργανα, οι κεντρικές επιτροπές, οι τοπικές οργανώσεις, για να αναλάβουν τον συντονισμό των ομάδων!!!

Ας δώσουμε ένα πρόσφατο παράδειγμα, το οποίο δεν είναι το μοναδικό και αφορά μάλιστα το σοβαρό θέμα της αναδιοργάνωσης του δημόσιου τομέα.
Στις 3/10/2013 ανακοινώθηκαν από το ΠΑΣΟΚ οι Γραμματείς των Τομέων Πολιτικής του κινήματος. Μεταξύ αυτών και ο κος Ανδρεόπουλος Ανδρέας, στον Τομέας Παιδείας. Ο κος Ανδρεόπουλος είναι καθηγητής στο τμήμα Χημικών Μηχανικών και πρώην Πρύτανης στο Ε.Μ.Π.
Στις 4/10/2013, με απόφαση του υπουργού ΠΕΚΑ, ορίζεται αναπληρωτής συντονιστής της ομάδας διοίκησης έργου ¨..για την υλοποίηση  των Μεταρρυθμιστικών Δράσεων του ΚΣΜ  και των έργων Οργανωτικής Αναδιοργάνωσης του ΥΠΕΚΑ¨.
Με την ίδια ιδιότητα ορίζεται και ο κος Αλεξόπουλος Νεκτάριος, ο οποίος το 2012 είχε διορισθεί πάλι αμισθί για την προώθηση της Διοικητικής Μεταρρύθµισης.
Να θυμίσουμε επίσης ότι οι παραπάνω έχουν χρηματίσει και Γενικοί Γραμματείς του ΥΠΕΚΑ, τα χρόνια της πράσινης ανάπτυξης!!!
Το ξέρω , θα πείτε ότι δεν πρόκαναν να προωθήσουν όσο έπρεπε την διοικητική μεταρρύθμιση, οπότε η επιστροφή είναι αναγκαία για να ολοκληρώσουν το έργο τους. Ίσως να έχετε δίκιο…

Μια μικρή λεπτομέρεια
Τον Ιούνιο 2013 είχαν δημιουργηθεί άλλες 6 ομάδες εργασίας ¨για  την εφαρµογή της Απόφασης του Κεντρικού Συµβουλίου Μεταρρύθµισης για το νέο Οργανόγραµµα του ΥΠΕΚΑ¨

Ο ..υπουργός να τις πληθαίνει!!!

Φίλοι,
η πρασινοσκουφίτσα, η γιαγιά της και όλο της το σόι, αλλάζουν το γνωστό story του παραμυθιού!! Δεν θα υπάρχει happy end!!! Θα φάνε τελικά το λύκο και τον κυνηγό, αλλά επιπλέον θα καταπιούν τους πάντες και τα πάντα και δεν θα το πάρουμε χαμπάρι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...