Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Entomophagy το νέο σύνθημα των οικολόγων για να σωθεί ο πλανήτης

Μπλιάχ !!!!!!!!!!!!!!

Σιγά σιγά μας το φέρνουν, αλλά τα δημοσιεύματα πυκνώνουν τον τελευταίο καιρό!! Η κύρια ιδέα των ανακοινώσεων είναι μία!
Τρώτε νόστιμα και φθηνά έντομα

Ο νέος όρος που εισάγεται στην ζωή μας είναι entomophagy, που σημαίνει τρώτε έντομα για πρωτεΐνες, διότι τα έντομα εκπέμπουν λιγότερα αέρια θερμοκηπίου από τις αγελάδες και δεν χρειάζονται πολλές ζωοτροφές και χώρο για να παραχθούν .

Τελευταία εξέλιξη! Βρήκαν και τρόπο για να γίνουν τα έντομα οικοδίαιτα!!
¨The Lepsis grasshopper breeder ¨, έτσι λέγεται η ¨ακριδομηχανή¨  η οποία σε λίγο καιρό θα είναι το αναγκαίο αξεσουάρ στην κουζίνα κάτι όπως η καφετιέρα, η τοστιέρα και το μπλέντερ!!!

Δεν είναι αστείο!! Αφού αυτή η συσκευή Είναι φαβορί για το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό ¨Award, one of the biggest design prize in the world¨
Τι ακριβώς κάνει:
Οι ακρίδες μεγαλώνουν σε ένα εξαγωνικό πλέγμα. Όλα είναι ορατά μέσω ενός διαφανούς ακρυλικού διαμερίσματος. Από τη στιγμή που έχουν ¨ωριμάσει¨, συλλέγονται σε ένα μπολ με τη βοήθεια μιας λάμπας που τα προσελκύει. Το γεμάτο μπολ στη συνέχεια απομακρύνεται και τοποθετείται σε έναν καταψύκτη για να σκοτώσει το περιεχόμενό του και για να αποθηκευτεί  για μελλοντική κατανάλωση. Η διαδικασία λέγεται ότι διαρκεί ένα μήνα και αποδίδει 100 ακρίδες κάθε φορά.

Όλα αυτά για....
να σωθεί ο  πλανήτης…

Με περίπου επτά δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη σήμερα και με πρόβλεψη τα εννέα δισεκατομμύρια μέχρι το 2050, μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες για τους ηγέτες του κόσμου είναι η ασφάλεια των τροφίμων. Ο FAO (Food and Agriculture Organization) αναφέρει ότι η κτηνοτροφία είναι μία από τις σημαντικότερες αιτίες για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της υπερθέρμανσης του πλανήτη, της υποβάθμιση του εδάφους, του αέρα και των υδάτων, και την απώλεια της βιοποικιλότητας.
Η οργάνωση λέει ότι απλά δεν μπορούν να διατηρηθούν τα σημερινά επίπεδα κατανάλωσης κρέατος - και τα έντομα είναι μια βιώσιμη πηγή αντικατάστασης της πρωτεΐνης, η οποία είναι πιο ήπια για το περιβάλλον. Σήμερα πάνω από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι, το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού, τρώνε ήδη τα έντομα, ως μέρος της παραδοσιακής διατροφής τους.
Τα έντομα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και χαμηλά λιπαρά. Π.χ τα Τριζόνια χρειάζονται 12 φορές λιγότερη τροφή από τα βοοειδή, προκειμένου να παράγουν την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης, καθιστώντας τα μια πολύ πιο βιώσιμη επιλογή.
Και η Ε.Ε έχει προσφέρει στα κράτη μέλη της 3.000.000 €  για να ερευνήσει την χρήση των εντόμων στο μαγείρεμα και το 2014 ο FAO θα φιλοξενήσει ένα τεράστιο συνέδριο στην Ολλανδία με τίτλο «έντομα για να θρέψουν τον κόσμο». Θα πρέπει βέβαια, οι περισσότερες ρυθμίσεις που απαγορεύουν την πώληση των βρώσιμων εντόμων, να αρθούν μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.

Πώς θα τρώγονται??
Ψητά, τηγανητά με πολλά μπαχαρικά!!
Σκέφτονται ακόμη και ως σνακ ή ακόμη πρόσθετα στις σάλτσες!!!

Φίλοι αναγνώστες για σκεφτείτε…
Τριάντα χρόνια πριν, κανείς δεν έτρωγε σούσι στην Ευρώπη.
Τώρα όλοι τρώνε!. Γιατί να μην συμβεί το ίδιο και με τα έντομα???

ΠΗΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...