Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ = Διώχνουμε τους άλλους, προσλαμβάνουμε και προστατεύουμε τους δικούς μας!!

Η ¨κινητικότητα¨ των δικών μας παιδιών, με προσλήψεις, διορισμούς και μετακινήσεις σε ¨προστατευόμενες¨ περιοχές, έχει ξεκινήσει μήνες πριν!!!

Την περασμένη Δευτέρα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που έγινε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου χαρακτήρισε τον θεσμό της κινητικότητας ως θετικό εργαλείο που θα βοηθήσει στην καλύτερη αξιοποίηση του δυναμικού του ευρύτερου δημόσιου τομέα και όχι μνημονιακή υποχρέωση της χώρας.

Όμως, πολλά mails με σχόλια και παραπομπές αναγνωστών μας, αναδεικνύουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα, που παραπέμπει σε άλλες εποχές και δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο της ανάρτησης.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, ας δούμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της ¨ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ¨, σε ...
ένα υπουργείο πιο κοντά στα ενδιαφέροντά μας, σημειώνοντας ότι τα ίδια γίνονται και στα άλλα υπουργεία !!!

Στη φωτό που ακολουθεί αποτυπώνονται αποφάσεις  διορισμού, πρόσληψης, απόσπασης κλπ και μόνο στο Γραφείο του Υπουργού τις τελευταίες 30 ημέρες !!


Με αναγωγή σε όλα τα υπουργεία και στα γραφεία όχι μόνο των Υπουργών, αλλά και Αναπληρωτών Υπουργών, Υφυπουργών, Γραμματέων γενικών και ειδικών,  κλπ, θα καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει με το παραμύθι που ακούει στο όνομα αναμόρφωση – αναδιοργάνωση –εκσυγχρονισμός – μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης!!
 
Ας μην μιλήσουμε για το κύμα αποσπάσεων, μετακινήσεων του τελευταίου χρόνου σε υπηρεσίες που δεν κινδυνεύουν με κινητικότητα-διαθεσιμότητα!!!

Νόμιμες διαδικασίες μπορεί να είναι, αναγκαίες όμως δεν είναι, ειδικά αυτή την εποχή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...