Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Γερμανικές εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας απειλούν να εγκατασταθούν στην Τουρκία, λόγω της πολιτικής για τις ΑΠΕ !!!

Η ακολουθούμενη πολιτική στην παραγωγή  ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία, έχει πάρει άσχημη τροπή.

Η E.ON, η μεγαλύτερη εταιρεία αερίου, ηλεκτρικού και ύδρευσης, της Γερμανίας έχει απειλήσει να μετεγκατασταθεί στην Τουρκία εάν συνεχίσουν να παρεμβάλλονται εμπόδια στην παραγωγή από ορυκτά και πυρηνικά καύσιμα, σύμφωνα με έκθεση του πρακτορείου  AFP .

Να θυμήσουμε ότι μετά την κρίσης της Φουκουσίμα, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεσμεύτηκε να καταργήσει την πυρηνική ενέργεια στη Γερμανία μέχρι το τέλος της δεκαετίας και να καλύψει το κενό που δημιουργείται στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από την παραγωγή έως και 80% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2050.
 
Σύμφωνα με τους ισχύοντες Γερμανικούς κανονισμούς, η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έχει....
προτεραιότητα πρόσβασης στο δίκτυο.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τον άνθρακα και το φυσικό αέριο να χρησιμοποιούνται μόνο «για να αναπληρώνουν τυχόν ελλείψεις». Στο δεύτερο τρίμηνο του 2013, η E.ON είδε τα καθαρά κέρδη της να μειώνονται κατά 22% ως αποτέλεσμα της μειωμένης ζήτησης και των επιδοτήσεων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Εν τω μεταξύ και η
RWE, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφέλειας της Γερμανίας, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα κλείσει έξι εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, τα οποία  αντιπροσωπεύουν συνολικά 4.300 μεγαβάτ περίπου, στη Γερμανία και στις Κάτω Χώρες.

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...