Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΑΙΟΛΙΚΑ: Δεν έφτανε η καταστροφή των Ελληνικών βουνών, ετοιμάζουν το ίδιο και στις θάλασσες.





Η εικόνα των ελληνικών θαλασσών όπως την ονειρεύονται οι (ΑΠΕ)ΤΖΗΔΕΣ!!!








Το νέο ¨πράσινο¨ αναπτυξιακό σχέδιο φέρει την ονομασία OFFSHORE ή άλλως Υπεράκτια (Θαλάσσια) Αιολικά Πάρκα.
Είναι από τις λίγες φορές που ο τίτλος του αναπτυξιακού σχεδίου (OFFSHORE) ταιριάζει απόλυτα με το τελικό αποτέλεσμα.
 Δηλαδή, η παραγόμενη …ενέργεια θα ρουφήξει τα ευρώ μας σε εξωτικούς τόπους, παραδείσους για offshore εταιρείες!!!

Στις 4/6/2013, μια από τις πρώτες αποφάσεις του νέου Προέδρου – Γενικού Διευθυντή του ΚΑΠΕ,  ήταν η έγκριση πρόχειρου  διαγωνισµού για την Εκπόνηση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) και Στρατηγική Περιβαλλοντική Εκτίµηση (Σ.Π.Ε.), στο πλαίσιο του έργου «Εκπόνηση Μελετών για τη Στρατηγική Περιβαλλοντική Εκτίµηση του Εθνικού Προγράµµατος». Το έργο αυτό έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη" με κόστος 799.500 Ευρώ.

Από το 2010 προωθούν...
τα θαλάσσια αιολικά πάρκα με τις ευλογίες των (ΑΠΕ)ΤΕΩΝΩΝ!!!
Στις 6/7/2010 παρουσίασε το ΥΠΕΚΑ την προκαταρκτική χωροθέτηση των περιοχών ενδιαφέροντος των θαλάσσιων αιολικών πάρκων, σε ενεργειακούς φορείς, εταιρείες, εκπροσώπους Υπουργείων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
Θυμίζουμε ότι η καταρχήν επιλογή κατάλληλων θέσεων περιλαμβάνει: Άη Στράτη, Αλεξανδρούπολη, Θάσο, Κάρπαθο, Κέρκυρα, Κρυονέρι, Κύμη, Λευκάδα, Λήμνο, Πεταλιοί, Σαμοθράκη, Φανάρι.

Και
τώρα γίνεται το πιο ουσιαστικό βήμα με την Στρατηγική Περιβαλλοντική Εκτίμηση, για την οποία δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι δεν θα εντοπίσει κανένα μα κανένα πρόβλημα!!!

Αρμόδιοι, συναρμόδιοι!!!
Αφήστε τις επενδύσεις και τα αναπτυξιακά σχέδια του …αέρα και αποφασίστε πρώτα για το ενεργειακό μίγμα, αλλά  με πραγματική cost-benefit ανάλυση, χωρίς κλιματικά παραληρήματα  και για μια χώρα σε βαθιά οικονομική κρίση!! Μετά, αν χωρούν και θαλάσσια αιολικά πάρκα στο βέλτιστο σενάριο, το εξετάζουμε !!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...