Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Επίσημη καταγγελία για ζημία 68.000.000 ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο, λόγω παραλείψεων αρμόδιας υπηρεσίας και …πέρα βρέχει!!!

Το …ΤΥΧΑΙΟ λάθος

¨Διόρθωση με καθυστέρηση δύο ετών (!) έκανε το υπουργείο Περιβάλλοντος στη συμπληρωματική περιβαλλοντική μελέτη για τον αυτοκινητόδρομο της Πελοποννήσου που φτάνει ως την Καλαμάτα. Όπως είχε γράψει στο προηγούμενο φύλλο το business stories για το έργο υπάρχει παρέμβαση της Ευρωπαικής Υπηρεσίας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς (OLAF) με αφορμή καταγγελίες πολιτών που κάνουν λόγο για εσκεμμένη καθυστέρηση στην έγκριση της ΜΠΕ προκειμένου να ενεργοποιηθούν ποινικές ρήτρες υπέρ των εργολάβων. Στην ίδια καταγγελία αναφερόταν ότι συναρμόδιος υπουργός υπέγραψε τη μελέτη ενώ είχε αντικατασταθεί από άλλον συνάδελφό του τέσσερις μήνες πριν. Διόλου τυχαία προφανώς, τις προηγούμενες μέρες το ΥΠΕΚΑ υπέγραψε απόφαση με την οποία παραδέχεται το φάουλ διορθώνοντας το λάθος (;) με την αναγραφή του σωστού υπουργού που με βάση τις ημερομηνίες έκδοσης της μελέτης βρισκόταν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτρυξης – και είναι ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης. Η διόρθωση αυτή προκαλεί εύλογες απορίες και είναι φανερό ότι συνδέεται με τις εξελίξεις και την έρευνα της ευρωπαικής υπηρεσίας για το έργο.¨.

Αυτό έγραψε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στις 7/7/2013.

Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε από ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, Ν. Χουντή και έκτοτε έχουν δημοσιευθεί πλήθος άρθρων-αποκαλύψεων σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Με λίγα λόγια..
O ευρωπαϊκός οργανισμός OLAF διεξάγει έρευνα για ενδεχόμενη εσκεμμένη καθυστέρηση της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και Λεύκτρο - Σπάρτη, που προκάλεσε ζημία 68 εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο. Ο οργανισμός εξετάζει αν ήταν εσκεμμένη εκ μέρους των Δημοσίων Υπηρεσιών η «πολύμηνη καθυστέρηση έγκρισης της τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων» του έργου Κόρινθος- Τρίπολη-Καλαμάτα & Λεύκτρο-Σπάρτη, εξαιτίας της οποίας προκλήθηκε «αναβολή της ημερομηνίας παράδοσής του, αλλά και ενεργοποίηση ρήτρας υπέρ του παραχωρησιούχου για αποζημιώσεις 68 εκατομμυρίων ευρώ από το ελληνικό κράτος».

Με βάση την ...
αρχική εικόνα, εσείς πιστεύετε ότι το λάθος στην απόφαση είναι άνευ ουσίας - σημασίας και εντελώς τυχαίο??

Όμως έχει αναδειχθεί ένα άλλο και πιο σοβαρό θέμα.
Έχουν περάσει 6 μήνες από την αποκάλυψη του θέματος και το αρμόδιο υπουργείο ΠΕΚΑ δεν έχει δώσει καμιά διευκρίνιση παρά τα υπονοούμενα των δημοσιευμάτων!!!!

Εύλογα αναρωτιέται κανείς
Έχει διαταχθεί ΕΔΕ??
Έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα κάποιος αρμόδιος??
Τελικά, η υπογραφή στο σχέδιο της απόφασης ήταν της κας Μπατζελή ή του κου Σκανδαλίδη??

Ας περιμένουμε, έτσι κι αλλιώς η εξυγίανση, αναβάθμιση, εκσυγχρονισμός των δημόσιων υπηρεσιών …συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...