Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΕΚΒΑΑ - ΙΓΜΕ: Πριν 2,5 μήνες τα είχαμε γράψει!!!

Πριν από όλους, για σας!!!

Να ευλογήσουμε τα γένια μας!!
Από τις 3 Απριλίου 2013 είχαμε γράψει για το πάρτυ στο ΕΚΒΑΑ - ΙΓΜΕ (ΕΔΩ)!! Και σήμερα, μετά από 2,5 μήνες, όλα τα ΜΜΕ έχουν αναδείξει το θέμα ¨ για αδιαφάνεια και κακοδιαχείριση του οργανισμού, την ύπαρξη παρατράπεζας, επιπλέον εφάπαξ, άτοκα δάνεια, κλπ.¨.

Για να μην παρεξηγηθούμε: Η ύπαρξη δημόσιου φορέα αρμόδιου για τον ορυκτό πλούτο της χώρας είναι απολύτως αναγκαία!!!

Τι λένε ....
λοιπόν τα μεγάλα ΜΜΕ (ΕΔΩ):
¨Φαινόμενα που χρήζουν εξυγίανσης υποστηρίζει ότι ανακάλυψε στο Εθνικό Κέντρο Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΒΑΑ) ο Βασίλης Κωστόπουλος, ο οποίος ανέλαβε τον περασμένο Μάρτιο τη θέση του προέδρου του Κέντρου, το οποίο προέκυψε από τη συγχώνευση του Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ) και του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ).
Σύμφωνα με Το Βήμα, σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη με δημοσιογράφους αναφέρθηκε στα παράδοξα που ανακάλυψε το τελευταίο τρίμηνο. Όπως είπε, βρήκε συμβόλαιο με την Εθνική Ασφαλιστική -υπογράφηκε το 1989 και αφορά ένα πρόσθετο εφάπαξ για τους εργαζομένους- το οποίο δημιούργησε πρόσθετη δημόσια δαπάνη 50 εκατ. ευρώ χωρίς να υπάρχει σχετική νομοθετική ρύθμιση. Μάλιστα, όπως σημείωσε ο ίδιος, υπήρχε όρος στο συμβόλαιο ο οποίος όριζε ότι οποιαδήποτε τροποποίησή του πρέπει να εγκριθεί από το συνδικάτο των εργαζομένων.
Από την πλευρά του, το συνδικάτο αναφέρει ότι όλα έγιναν μέσω συλλογικών συμβάσεων και διαιτητικών αποφάσεων και οι τροποποιήσεις έγιναν εν γνώσει της πολιτικής ηγεσίας. Όπως επισημαίνει, η αποτυχία του συμβολαίου προήλθε όχι από κακή διαχείριση αλλά από τη μεγάλη μείωση του προσωπικού του ΙΓΜΕ. Σύμφωνα με το συνδικάτο, δεν πρόκειται για συμβόλαιο συνταξιοδότησης, αλλά παροχή αντί αυξήσεων από τις οποίες παραιτήθηκαν οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ….¨..

Ο κος Κωστόπουλος λέει επίσης:
¨Ο κ. Κωστόπουλος αναφέρθηκε και στη σύμβαση για την κλιματική αλλαγή, την οποία έχει υπογράψει η χώρα μας. Όπως τόνισε, αυτή έχει δύο σκέλη. Το πρώτο αφορά τη μείωση των ρύπων, το οποίο όπως σημείωσε προχωρά καλά, όχι όμως και το δεύτερο που σχετίζεται με την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Για την υλοποίησή του δεύτερου σκέλους, ο πρόεδρος του ΕΚΒΑΑ επεσήμανε ότι, το ΥΠΕΚΑ σχεδιάζει να δώσει 5 εκατ. ευρώ σε μελετητές προκειμένου να το ολοκληρώσουν, αν και το έργο θα μπορούσε να υλοποιηθεί από δημόσιες υπηρεσίες.¨.

Προκύπτουν όμως πολύ μεγάλα ερωτήματα !!

Μελέτες για κλιματική αλλαγή???
  • Ποιοι τις εισηγήθηκαν από το ΥΠΕΚΑ??
  • Ποιοι τις ενέταξαν στο ΕΣΠΑ???
  • Σε τι ύψος ανέρχεται το συνολικό ποσό των μελετών  για την κλιματική αλλαγή???
  • Έχουν ανατεθεί και ποιες ???
  • Ποιοι είναι οι ανάδοχοι???

Θα επανέλθουμε για το μεγάλο πάρτυ των ¨πράσινων¨ μελετών, αλλά ευχόμαστε να το ψάξει πρώτα κανένας εισαγγελέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...