Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ: Οι αρμόδιοι ¨εις τας αγκάλας του Μορφέως¨

Ούτε η μεταφορά της σκόνης από την Αφρική δεν στάθηκε ικανή για να ανησυχήσουν οι αρμόδιοι!!
Το καλοκαίρι μπήκε και τώρα η φωτοχημική ρύπανση ήρθε να ολοκληρώσει την εικόνα που μας άφησε η αιθαλομίχλη το χειμώνα!!
Μέχρι πόσα επεισόδια ρύπανσης μπορούν να αντέξουν οι Αθηναίοι και οι κάτοικοι άλλων περιοχών, που ταλαιπωρούνται με την ατμοσφαιρική ρύπανση????

Και ενώ κάποιοι θα περίμεναν, μετά την φοβερή εμπειρία του χειμώνα, ότι οι υπηρεσίες θα είχαν ενεργοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν τη φωτοχημική ρύπανση του καλοκαιριού, τίποτα!!!!
Μια ματιά στις τελευταίες μετρήσεις, που ανακοινώνει το αρμόδιο υπουργείο ΠΕΚΑ και θα καταλάβετε τι εννοούμε!!!
19/5/2013:  Όζον 170 μg/m3 (όριο ενημέρωσης 180 μg/m3)
21/5/2013:  Σωματίδια PM10 160μg/m3 (όριο 50 μg/m3 )
Κάποιος θα μπορούσε να ισχυρισθεί ότι για τα σωματίδια των περασμένων ημερών, ήταν σκόνη από την Αφρική και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα.
Ως προς τις...
τιμές PM10, έχει δίκιο.
Για την ενημέρωση όμως ευπαθών ομάδων, ώστε να προσέξουν και να περιορίσουν τις μετακινήσεις, μπορούσαν να γίνουν πολλά πράγματα και μάλιστα ανά ώρα και όχι ένα δελτίο μετά από 24 ώρες!!!!

Οι αρμόδιοι κοιμούνται στις αγκάλες της ¨πράσινης¨ ανάπτυξης
Ξυπνείστε τους, μήπως κάποιοι συμπολίτες προλάβουν τουλάχιστον να δουν την ανάπτυξη ,που έρχεται από την Άπω Ανατολή!!!
Εκτός και αν κάποιοι κατάλαβαν ότι το μήνυμα από το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Κίνα, είναι να υποδεχθούμε τους κινέζους ¨… σαν στο σπίτι τους¨, όσον αφορά στην ατμοσφαιρική ρύπανση (αρχική φωτο).

Καλά τα συνέδρια, οι σύμβουλοι, οι μελέτες, τα ποδήλατα και οι πρασινάδες, αλλά αν δεν το ‘χετε καταλάβει υπάρχουν και σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα, τα οποία χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...