Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ξεκίνησε η δασοπροστασία με ¨καθιέρωση¨ υπερωριακής εργασίας σε υπαλλήλους δασικών υπηρεσιών.

«Προσωπικά, θα είμαι πολύ αυστηρός, αν διαπιστώσω αδυναμία ή αδράνεια του κεντρικού μηχανισμού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών».

Αυτό δήλωσε ο Πρωθυπουργός μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για την αντιπυρική προστασία με την παρουσία του υπ.Δημόσιας Τάξης, Ν.Δένδια, του υπ.Εθνικής Άμυνας, Π.Παναγιωτόπουλου και του αναπληρωτή υπ.Περιβάλλοντος, Στ.Καλαφάτη.

Για το ΥΠΕΚΑ τουλάχιστον αυτή η προειδοποίηση δεν ισχύει!!
Σε χρόνο dt εγκρίθηκαν 3.901.040€ (299.515 ώρες) υπερωρίες στις δασικές υπηρεσίες για τη δασοπροστασία, μετά και από το 1.490.000€ υπερωριακής απασχόλησης για τη λαθροϋλοτομία !!! Φυσικά, υπήρξε και άμεση έκδοση των σχετικών εγκυκλίων, ώστε να αρχίσει η εκταμίευση!!!
Η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται για το χρονικό διάστηµα από  01.05.2013 έως 31.12.2013.

Αλήθεια, οι πυροσβέστες, οι πιλότοι των εναέριων μέσων πυρόσβεσης και όλοι αυτοί που με κίνδυνο της ζωής τους παλεύουν με τις φλόγες την καλοκαιρινή περίοδο, παίρνουν υπερωρίες αντίστοιχες του έργου που προσφέρουν?

Ας είναι…
Συγκεκριμένα, η απόφαση...
με αρ. πρωτ.: 129967/1989/ 23-04–2013 του Αν. Υπουργού ΠΕΚΑ, αναγράφει:
¨Καθιερώνουµε την υπερωριακή εργασία κατά τις απογευµατινές ώρες των εργασίµων ηµερών, τις Κυριακές και εξαιρέσιµες ηµέρες και τις νυχτερινές ώρες, πέραν των ορίων της υποχρεωτικής απασχόλησης, για τη λειτουργία των Δασικών Υπηρεσιών των Αποκεντρωµένων Διοικήσεων τις µη εργάσιµες ώρες και ηµέρες σύµφωνα µε το πρόγραµµα δασοπροστασίας που εκπονήθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής και υλοποιείται από τις Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωµένων Διοικήσεων της χώρας.¨

Η απορία μας…
Φέτος το …καθιερώσανε για πρώτη φορά??

Εμείς το μόνο που ευχόμαστε είναι αφενός να πιάσουν τόπο οι υπερωρίες και αφετέρου να δούμε  την ίδια ταχύτητα υλοποίησης και στα άλλα προγράμματα πραγματικής δασοπροστασίας.

Λεπτομέρειες για την κατανομή του ποσού των υπερωριών ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Και ένα τελευταίο ερώτημα:
Οι δασικές υπηρεσίες έχουν ωράριο ή υπερ-ωράριο ???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...