Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΧΡΥΣΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Η κατάσταση στο απροχώρητο.

Είναι πολύ δύσκολο να πιστέψουμε ότι μετά τα γεγονότα που ακολούθησαν την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές και την στοχοποίηση κατοίκων της περιοχής, κάποιοι θα ήταν δυνατόν να επιλέξουν λύση με … καραμπίνες.
Οι κάτοικοι βέβαια μιλούν για προβοκάτσια και το αρμόδιο Υπουργείο για μέγιστη πρόκληση εναντίον του Κράτους Δικαίου.
Ας σκεφτούμε επίσης ποιούς εξυπηρετεί αυτή η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
Τους κατοίκους που αντιδρούν στα σχέδια εξόρυξης???
Την εταιρεία???
Την πολιτεία???

Τα γεγονότα τα σημερινά όπως αποτυπώνονται στο διαδίκτυο:
Νέες συγκρούσεις με ΜΑΤ στον Καρατζά όταν κάτοικοι της βορειανατολικής Χαλκιδικής, μεταξύ των οποίων και μία ομάδα γυναικών, συγκεντρώθηκαν στην περιοχή το πρωί ζητώντας να σταματήσουν οι εργασίες της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» τις οποίες χαρακτηρίζουν παράνομες.

Οκτώ αστυνομικοί και μία διαδηλώτρια τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στις Σκουριές Χαλκιδικής. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι τέσσερις αστυνομικοί φέρουν ελαφρά τραύματα από σκάγια κυνηγετικής καραμπίνας. Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι της περιοχής αρνούνται ότι υπήρχε διαδηλωτής με καραμπίνα.
Οι δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν χρήση χημικών εναντίον των διαδηλωτών στη θέση Καρατζάς, ενώ νωρίτερα επιτέθηκαν σε ομάδα γυναικών που διαδήλωναν στις Σκουριές Χαλκιδικής κατά των εργασιών της Ελληνικός Χρυσός. Τρεις από τις διαδηλώτριες προσήχθησαν. Κατήγγειλαν, μάλιστα, τους άνδρες των ΜΑΤ για χρήση πλαστικών σφαιρών.

Όπως ανέφερε στο ....
Αθηναϊκό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος των κατοίκων της βορειανατολικής Χαλκιδικής, Τόλης Παπαγεωργίου, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε εν όψει της συνάντησής τους με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καταγγείλουν ως παράνομες τις εργασίες της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός.
Η συνάντηση δεν είναι πλέον βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθεί. Εφόσον, πάντως, γίνει θα είναι παρόντες οι επικεφαλής των Αστυνομικών Διευθύνσεων Χαλκιδικής και Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και οι προϊστάμενοι δασαρχείου και πολεοδομίας.
Στην περιοχή ήταν συγκεντρωμένες μονάδες των ΜΑΤ. Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου η συμπλοκή ξεκίνησε όταν οι μονάδες των ΜΑΤ άρχισαν να κινούνται μέσα στο βουνό για να πλαγιοκοπήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι επιχείρησαν να σταματήσουν τις εργασίες.


Και οι δηλώσεις του Υπουργού :
«Οι πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικών στη Χαλκιδική συνιστούν μέγιστη πρόκληση εναντίον του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας. Είναι ευνόητο ότι σε μία δημοκρατική χώρα οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα στη διαμαρτυρία.
»Αλλά είναι ευνόητο επίσης ότι οποιοδήποτε αίτημα εκδικάζεται από τις αρμόδιες δικαστικές ή άλλες εντεταλμένες αρχές και δεν μπορούν να επιβάλλουν το δικό τους "δίκαιο" κουκουλοφόροι με κυνηγετικά όπλα και μολότοφ.
»Καλούμε όλα τα κόμματα και όλους τους φορείς να καταδικάσουν τη νέα προκλητική ενέργεια εναντίον της ευνομίας στη χώρα μας, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Μισόλογα συνδυαζόμενα με συμμετοχή σε εκδηλώσεις στήριξης δεν χωράνε. Επιτέλους, ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους απέναντι στην ελληνική κοινωνία, την έννομη τάξη και το Σύνταγμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...