Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ: Η Γη αρνείται να ζεσταθεί!!!

Το γνωστό περιοδικό SPIEGEL στην ON LINE έκδοση σε δυο άρθρα ΕΔΩ και ΕΔΩ, προβληματίζεται έντονα για την αξιοπιστία των μοντέλων, που αφορούν στην κλιματική αλλαγή.
Ο δημοσιογράφος Axel Bojanowski υποστηρίζει ότι αν κοιτάξει κανείς αντικειμενικά την απόδοση των κλιματικών μοντέλων κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών, υπάρχει πραγματικά μόνο ένα λογικό συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί:
Οι επιδόσεις τους ήταν αξιοθρήνητες.
Διερωτάται επίσης εάν οι policymakers είχαν απορρίψει τις προγνώσεις  αυτών των μοντέλων, ποιά θα ήταν σήμερα τα αποτελέσματα. Φανταστείτε μόνο τις αλλαγές που έχουν γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω των πολιτικών του πρωτοκόλλου του Κυότο (φόρος άνθρακα, ΑΠΕ κλπ).
Ο Διευθυνής Μετεωρολογίας Lennart Bengtsson του Ινστιτούτου Max-Planck δηλώνει ότι αν και οι εκπομπές CO2 έχουν αυξηθεί δραστικά, η ¨υπερθέρμανση¨ του πλανήτη είναι...
σημαντικά πιο αργή από ό,τι αναμενόταν.
Δεν κρύβει επίσης την έκπληξή του ότι η Γη αρνείται να ζεσταθεί.
Διαβάζοντας λοιπόν πίσω από τις γραμμές είναι φανερό ότι στο Spiegel ψάχνουν τρόπο να παραδεχτούν ότι δεν πιστεύουν πια τα καταστροφικά σενάρια των κλιματολόγων.

Φίλοι αναγνώστες
30 και πλέον χρόνια οι κινδυνολόγοι, οι οποίοι στήριζαν τις καταστροφικές τους προβλέψεις σε προγνωστικά μοντέλα αμφίβολης αξιοπιστίας, μας έλεγαν για αύξηση της θερμοκρασίας της γης, αύξηση του επιπέδου της θάλασσας κλπ, κλπ, λόγω ανθρωπογενών αιτίων (βλέπε εκπομπές CO2)!!
Σήμερα καμιά από αυτές τις προγνώσεις δεν έχει επιβεβαιωθεί!! Αντίθετα τα τελευταία 15 χρόνια η θερμοκρασία της γης δεν έχει αυξηθεί, παρά την αύξηση της συγκέντρωσης CO2!!!.
Οι κλιματολόγοι συνεχίζουν όμως την καταστροφολογία επικεντρώνοντας τώρα στο λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική.
Όμως πρόβλημα τους δημιουργεί η αύξηση των θαλάσσιων πάγων στην Ανταρκτική!!!
Δεν γίνεται με την αύξηση της θερμοκρασίας στον ένα πόλο να λιώνουν οι πάγοι και στον άλλο να αυξάνουν.
Αλλά δυστυχώς πρόθυμοι ¨επιστήμονες¨ υπάρχουν, οπότε πριν λίγες ημέρες διαβάσαμε ότι το νερό από το Βόρειο Πόλο μεταφέρεται στον νότιο και λόγω της πυκνότητάς του εκεί παγώνει πιο εύκολα.
Τι άλλο θα ακούσουμε!!
Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη σοβαροί επιστήμονες που δεν διστάζουν να χαρακτηρίσουν αυτές τις εξηγήσεις - προσεγγίσεις μ@@@@!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...