Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ο φετινός βαρύς χειμώνας προβληματίζει τους Γερμανούς για την κλιματική αλλαγή και τις ΑΠΕ!!!

Ο χειμώνας στη Γερμανία ήταν φέτος πολύ βαρύς!!
Αυτό έχει προβληματίσει σε πολλά επίπεδα ειδικούς και μη.
Οι κλιματολόγοι διερωτώνται αν η θερμοκρασία του πλανήτη αυξάνεται ή μειώνεται και οι υπέρμαχοι της πράσινης ενέργειας κάνουν δεύτερες σκέψεις για τις ΑΠΕ.

Α: Στο Βερολίνο το ύψος του χιονιού την 1η  Μάρτιου έφθασε τα 16 εκατοστά. Είναι το υψηλότερο ύψος χιονιού που έχει μετρηθεί το Μάρτιο τα τελευταία 100 χρόνια. Σκεπτικισμός ακόμη και στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης σε όλη τη Γερμανία.  Το έτος 2000 οι εμπειρογνώμονες της κλιματικής προφήτευαν ότι οι χειμώνες με χιόνι και πάγο στην Γερμανία δεν θα υπάρχουν πια. Αυτός ο ισχυρισμός διαψεύσθηκε παταγωδώς.  Η θερμοκρασία το Μάρτιο....
μέχρι σήμερα στη Γερμανία είναι περίπου 3,4 ° C χαμηλότερη από τη μέση τιμή για την περίοδο 1981-2010.

Β: Το κόστος της επιδότησης ηλιακής ενέργειας (fit in tariff) έχουν υπερβεί το 100 δις ευρώ, αλλά με πενιχρά ενεργειακά αποτελέσματα. Η Γερμανική κυβέρνηση προσπαθεί να αναθεωρήσει πολλά σημεία που αφορούν στις ΑΠΕ, στις επιδοτήσεις και γενικά την ενεργειακή ασφάλεια.
Για εβδομάδες τα 1,1 εκατομμύρια συστήματα ηλιακής ενέργειας στη Γερμανία ήταν εκτός λειτουργίας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, η Γερμανία αναγκάσθηκε να εισάγει μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται σε πυρηνικούς σταθμούς στη Γαλλία και την Τσεχία. Ο διαχειριστής του συστήματος αναγκάσθηκε να καταφύγει σε ένα σχέδιο εφεδρείας, ενεργοποιώντας ακόμη και ένα παλιό εργοστάσιο με πετρέλαιο στην αυστριακή πόλη Graz.

Τα ηλιακά συστήματα στη Γερμανία και μόνο για το 2011 απορρόφησαν περισσότερα από  8 δισεκατομμύρια € σε επιδοτήσεις, αλλά η ηλεκτρική ενέργεια που παρήχθη αποτελεί μόνο το 3% της συνολικής καταναλωθείσας ενέργειας.
Επίσης, τα δίκτυα διανομής δεν έχουν σχεδιαστεί για να απορροφήσουν μεγάλες ποσότητες ηλιακής ενέργειας και επειδή δεν υπάρχουν επιλογές αποθήκευσης, η πλεονάζουσα ενέργεια πρέπει να καταστραφεί αυξάνοντας υπερβολικά το κόστος.
Οι Γερμανοί καταναλωτές διαμαρτύρονται γιατί πληρώνουν το δεύτερο ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη. Η πράσινη ενέργεια χρεώνει τώρα τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας με 3,59 Σεντ ανά κιλοβατώρα, επιπλέον. Αλλά οι ειδικοί προβλέπουν ότι η επιβάρυνση θα πρέπει να αυξηθεί σύντομα σε 4,7 Σεντ ανά κιλοβατώρα. Για τη μέση οικογένεια, αυτό ισοδυναμεί με επιπλέον χρέωση περίπου € 200 το χρόνο, επιπλέον από το πραγματικό κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.
Ακόμη και ο  υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ (FDP) έχει ταχθεί υπέρ της κατάργησης του συστήματος fit in tariff.

Και εμείς διερωτόμαστε:
Αφού ήταν αντίθετος με το fit in tariff γιατί προσπαθούσε να μας φορτώσει το πρόγραμμα HELIOS??

ΠΗΓΕΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...