Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Γιατί σε πολλά από τα διατροφικά σκάνδαλα πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η Γερμανία???

Τυχαίο???
 Δεν νομίζω….

Να θυμίσουμε:
1: Αυγά με διοξίνες:
Το σκάνδαλο ως γνωστό, προέκυψε όταν η εταιρεία Harles & Jentzsch παρήγαγε ζωοτροφές για κοτόπουλα και χοίρους,  χρησιμοποιώντας απόβλητα από την παραγωγική διαδικασία ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΩΝ της επίσης Γερμανικής εταιρείας Petrotec AG.
2: E-COLI
Το βακτήριο E. Coli ανιχνεύθηκε σε Ισπανικά αγγούρια που διακινήθηκαν κυρίως στην Γερμανία. Οι ισπανικές αρχές ισχυρίσθηκαν ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη για κάτι τέτοιο. Εμφανίσθηκαν κρούσματα με αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο και αιμορραγική διάρροια, τα οποία προκλήθηκαν από την τοξίνη Shiga προερχόμενη από στέλεχος του Escherichia Coli (E. Coli).
Πολλοί άνθρωποι πέθαναν στη Γερμανία αφού μολύνθηκαν από το βακτήριο ενώ εκατοντάδες άλλοι νοσηλεύθηκαν. Κρούσματα εμφανίσθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όλοι αυτοί που ασθένησαν είχαν επισκεφθεί τη Γερμανία ή ήταν Γερμανοί που ταξίδευσαν στο εξωτερικό. 
3: Η αφλατοξίνη B1
Οι Γερμανικές αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν πριν λίγες ημέρες ότι χιλιάδες φάρμες στη βόρεια Γερμανία έχουν μολυνθεί από μια ιδιαίτερα τοξική ουσία την ....
αφλατοξίνη B1 λόγω ζωοτροφών καλαμποκιού . Η καρκινογόνος ουσία  βρέθηκε στη μεταφορά 45.000 τόνων καλαμποκιού από τη Σερβία. Το μεγαλύτερο μέρος της παράδοσης κατασχέθηκε, αλλά 10.000 τόνοι παραδόθηκαν στις εταιρείες που παράγουν ζωοτροφές για βοοειδή, χοίρους και πουλερικά.
4: Βιολογικά αυγά
Το βόρειο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, ένα σημαντικό γεωργικό κέντρο της Γερμανίας, πρόσφατα έχει ξεκινήσει έρευνα σε περίπου 150 αγροκτήματα, τα οποία θεωρούνται ύποπτα για πώληση αυγών που παράγονται από όρνιθες που εκτρέφονται σε συνθήκες συνωστισμού και παραπλανητικά χρησιμοποιούν το βιολογικό σήμα.
5: Κρέας αλόγου
Πολλές αλυσίδες σουπερμάρκετ  στη Γερμανία όπως Real, Tengelmann, Rewe και Lidl απέσυραν χιλιάδες τόνους προιόντων με κρέας αλόγου αντί μοσχαρίσιου.

Πολλοί θα πουν ότι η Γερμανία είναι μεγάλη αγορά, οπότε κάποιοι από άλλες χώρες προσπαθούν να επωφεληθούν με πρακτικές εύκολου κέρδους, αγνοώντας τις επιπτώσεις στην υγεία..
Ή ακόμη κάποιοι θα ισχυρισθούν ότι οι Γερμανοί έχουν καλό σύστημα ελέγχου, οπότε αποκαλύπτονται συχνότερα περιπτώσεις διατροφικών σκανδάλων.

Πιστεύουμε ότι δεν είναι μόνο αυτά!!!
Οι ¨πράσινες¨ πρακτικές ΒΙΟ και ΟΙΚΟ (επαναχρησιμοποίηση λυμάτων για άρδευση, βιολογικά λιπάσματα, κομποστοποίηση, πρώτες ύλες ζωοτροφών, κλπ), για την παραγωγή των προϊόντων διατροφής  και οι οποίες σε μεγάλο βαθμό αναπτύχθηκαν με Γερμανική τεχνολογία, μας προβληματίζουν.
Σημειώστε επίσης και τη ρύπανση υδάτων, εδαφών, κλπ, γιατί πολλοί θεωρούν ότι στη Γερμανία δεν υπάρχει!!!!!
Και μην ξεχνάτε!!! Τεκμηριωμένες επιστημονικές απαντήσεις για τα αίτια, που προκάλεσαν πολλά από τα παραπάνω διατροφικά σκάνδαλα, δεν έχουμε ακόμη ακούσει!!!

Σε κάθε περίπτωση η ποιότητα των Γερμανικών προϊόντων διατροφής δεν είναι ….MERCEDES, BMW, VW, OPEL.

Προσοχή λοιπόν τι αγοράζουμε γιατί το μόνο που ενδιαφέρει κάποιους είναι το κέρδος. Την υγεία την έχουν γραμμένη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...