Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΜΚΟ – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Με 400.000 ευρώ εμείς θα κάνουμε 1 έρευνα κάθε μέρα!!

Σίγουρα θα διαβάσατε ή θα ακούσατε για την έρευνα σχετικά με την διαφθορά στο δημόσιο.
Σιγά το νέο, θα πείτε…
Αυτό όμως που ίσως δεν ξέρετε είναι, ποιοι είναι αυτοί που αναλαμβάνουν χρόνια τώρα να αποτυπώσουν την εικόνα της διαφθοράς και της διαφάνειας στον Δημόσιο τομέα.
Είναι μια ΜΚΟ  η ¨Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς¨.

Μια μικρή διαδικτυακή έρευνα έδωσε τα παρακάτω στοιχεία.
1: Με την απόφαση Αρ.Πρωτ: ΔΙΟΙΚ/Φ1Ε8/31/1/8739/27-8-2012 του Υπουργού κου Α. Μανιτάκη και με θέμα : «Επιχορήγηση «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς» για την χρηματοδότηση έργου του Π.Δ.Ε» αποφασίζεται:
¨Εγκρίνουμε τη χορήγηση στη «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς, ποσού συνολικού ύψους ογδόντα μιας χιλιάδων ευρώ (81.000,00 €), εκ των εγκεκριμένων, υπό μορφή επιχορήγησης, πιστώσεων του παρακάτω αναφερόμενου έργου: 2010ΣΕ01580057 «Επιχορήγηση της «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς» για το έργο «Διενέργεια Ολοκληρωμένης Εθνικής Έρευνας για τη Διαφθορά» και ειδικότερα για το υποέργο 2 με τίτλο « Εκπόνηση τριών ετησίων ερευνών κοινής γνώμης για τη διαχρονική μελέτη του φαινομένου της διαφθοράς και την ποιοτική και ποσοτική αποτίμησή της». Το ποσό χρηματοδότησης των 81.000,00 € αποτελεί καταβολή του 30% του συμβατικού τιμήματος όπως προβλέπεται από την σύμβαση του εν λόγω υποέργου. ¨

2: Το έργο με...
τίτλο "ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ", το οποίο έχει αναλάβει η ΜΚΟ ¨Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς¨, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτο, έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με συνολική χρηματοδότηση 400.000 ευρώ. 

Να διευκρινίσουμε, για να μην παρεξηγηθούμε , ότι και διαφθορά υπάρχει και πρέπει να παταχθεί άμεσα, οριζόντια, κάθετα, διαγωνίως και αποτελεσματικά. Όμως οι ακολουθούμενες λογικές, πολιτικές, πρακτικές και διαδικασίες, δημιουργούν έντονο προβληματισμό.

Για να συμπληρώσετε την εικόνα αυτής της ΜΚΟ , τα βιογραφικά των ατόμων που την αποτελούν, τις πηγές χρηματοδότησης, κλπ,  διαβάστε τρία πολύ ενδιαφέροντα άρθρα.
Α: enikos
B: tovima

Το site της ΜΚΟ ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...