Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Με μια έκθεση, μετά δεξιώσεως (… κριτσίνια, κράκερς και ξερά φρούτα), ξεκινά η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου Αττικής.

Μακάρι να ξεκινήσουν τώρα τα έργα ανάπλασης και να μην μείνουν μόνο οι μακέτες.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει το ΥΠΕΚΑ αύριο, Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013, διοργανώνει έκθεση και ανοιχτή συζήτηση με θέμα “ΤΟΠΟΣΗΜΟ ΦΑΛΗΡΙΚΟΥ ΟΡΜΟΥ - Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Προσχεδίων”, στο Μουσείο Μπενάκη (κτίριο οδού Πειραιώς). Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 και τα εγκαίνια της έκθεσης στις 20:00. Η διάρκεια της έκθεσης είναι από 14 Φεβρουαρίου 2013 έως 3 Μαρτίου 2013.
Στην έκθεση παρουσιάζονται οι 28 συμμετοχές στον Διαγωνισμό, με σχέδια, κείμενα και μακέτες. Στο πλαίσιο της ανοιχτής συζήτησης θα γίνει συνοπτική παρουσίαση της Μελέτης Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, που αφορά στον σχεδιασμό του Μητροπολιτικού Πάρκου, παρουσίαση των 3 βραβευμένων μελετών του Διαγωνισμού από τις ομάδες εκπόνησής τους.
Δωρητής των Μελετών Ανάπλασης της Παραλιακής Ζώνης του Φαληρικού Όρμου και του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού: Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Πάνε όμως οι καλές μέρες των δεξιώσεων, του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, με αστακούς, σολομούς, αστακοκαραβίδες, χαβιάρι, κλπ. Φαίνεται ότι τα δημοσιεύματα ....
των τελευταίων ημερών για τις σπατάλες στο δημόσιο τομέα ανησύχησαν τους αρμοδίους.

φωτο 2

Έτσι λοιπόν στη δεξίωση για 300 άτομα και στη σχετική απόφαση, είδαμε ότι λόγω κρίσης μόνο κριτσίνια, ψωμάκια, ξερά φρούτα και νερό (φωτο 2).
Βέβαια αφού τα έξοδα της δεξίωσης τα πληρώνει το ίδρυμα ¨Σταύρος Σ. Νιάρχος¨, γιατί δεν βάζατε και κάτι από κρέας, ψάρι, τίποτα λαδερό κλπ?? Κοντεύουμε να ξεχάσουμε αυτές τις γεύσεις!

Ας είναι…

Υπενθυμίζεται ότι με τα σχέδια, η περιοχή του Φαληρικού Όρμου θα χωριστεί σε τέσσερις ζώνες, καθεμία από τις οποίες θα συγκεντρώνει διαφορετικού χαρακτήρα χρήσεις (λ.χ. αθλητικές, πολιτιστικές). Η λεωφόρος Ποσειδώνος θα μετατοπιστεί και θα υπογειοποιηθεί ανά τμήματα, ενώ τρεις από τους δρόμους του Μοσχάτου θα επεκταθούν με τη μορφή προβλήτας στη θάλασσα.
Τέλος, τα έργα της ανάπλασης θα κατασκευαστούν με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), ενώ το έργο είχε ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΠΕΠ Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...