Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Το σύστημα εμπορίας CO2 καταρρέει!!




¨…η διάλυση όμως αυτού του συστήματος θα είναι τόσο πολύπλοκη όσο και η δημιουργία του¨






Η Ναυαρχίδα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το κλίμα, το σύστημα εμπορίας εκπομπών αερίων θερμοκηπίου  (ETS), είδε την τιμή της συντριβής του CO2/tn σε χαμηλά ρεκόρ την Πέμπτη 24/1/2013, μετά από ψηφοφορία στις Βρυξέλλες, κατά της πρότασης για τη στήριξη της αγοράς.

Η τιμή μειώθηκε κατά 40% και κατρακύλησε στα  2,81 €, πριν ανακάμψει στα  4 € αργότερα μέσα στην ημέρα.

Το σύστημα αυτό ξεκίνησε το 2005 και οι τιμές κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου ήταν χαμηλές, λόγω της υπερ-κατανομής των αδειών. Η τιμή του άνθρακα χτύπησε ένα μέγιστο 32 € τον Απρίλιο του 2006.
Και σήμερα η δεύτερη περίοδο εμπορίας ξεκίνησε με το ιστορικό χαμηλό των 2,81 €!!!

Η ψηφοφορία της......
Πέμπτης ήταν μη δεσμευτική και η πιο αποφασιστική  θα πραγματοποιηθεί στην επιτροπή περιβάλλοντος τον Φεβρουάριο και στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Μάρτιο.


Διαβάστε όλο το άρθρο: QUARDIAN

Την ίδια ώρα το αρμόδιο Υπουργείο ΠΕΚΑ εξέδιδε ανακοίνωση για την  επόμενη φάση (Φάση ΙΙΙ) του Συστήματος Εμπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU- ETS), που χρονικά καλύπτει την περίοδο 2013-2020.

2 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

και κλάμα τα πράσινα λαμόγια του Γκάρντιαν... (Πυρηνικός ο Γκάρντιαν αν τον παρακολουθήσεις). Και φυσικά πίεση να παρέμβει η "Κομισιον" με απόσυρση δικαιωμάτων για να ανεβει η τιμή. Μετά θα λένε "φούσκα".

katalytikos είπε...

Τα δικά μας πράσινα λαμόγια δεν καταλαβαίνουν τίποτα!!! Συνεχίζουν τις αερο- λογίες τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...