Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Η αύξηση των ΑΠΕ συνεπάγεται μεγαλύτερη χρήση ορυκτών καυσίμων!!!!!

¨ Η αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα απαιτήσει περισσότερη χρήση των ορυκτών καυσίμων. Καθώς η πολιτεία προσπαθεί να επιτύχει το στόχο το ένα τρίτο της ηλεκτρικής της ενέργειας να παράγεται από αιολικές και ηλιακές πηγές μέχρι το 2020, περισσότερο αξιόπιστες και παραδοσιακές πηγές θα χρειασθούν σαν Backup (εφεδρεία ασφάλειας συστήματος).¨.
Αυτό είναι το συμπέρασμα σε άρθρο της εφημερίδας Los Angeles Times!!

Τα βασικά σημεία σε ελεύθερη μετάφραση:
¨Η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Delta Energy Center, λίγο έξω από το San Francisco, τον περασμένο μήνα και για μια ημέρα έπρεπε να δουλέψει στο φουλ και τις τέσσερεις τουρμπίνες για να καλύψει τις ανάγκες του δικτύου της Καλιφόρνια. Αυτό συνέβη διότι εκείνη την ημέρα τα αιολικά λόγω άπνοιας μπορούσαν να παράγουν μόνο 33 MW, δηλαδή λιγότερο από το 1% της εγκατεστημένης ισχύος όλων των ΑΠΕ, η οποία ανέρχεται σε 4000 MW.

Όπως συμβαίνει στην Καλιφόρνια τα ίδια συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο. Δισεκατομμύρια επενδύσεις σε ΑΠΕ ¨εξουδετερώνονται¨ από τις καιρικές συνθήκες !!!!
Η αιολική και η ηλιακή ενέργεια θα πρέπει να υποστηρίζονται από άλλες αξιόπιστες πηγές παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, συνήθως γεννήτριες με φυσικό αέριο και αυτό το στοιχείο αποτελεί ένα από τα κρυφά κόστη των ΑΠΕ, κάτι για το οποίο δεν ακούμε τίποτα στη χώρα μας από.....
επίσημα χείλη, πέρα από πρασινάδες του στυλ: Η αιολική και η ηλιακή ενέργεια είναι ανεξάντλητες και τσάμπα!!!
Είναι πλέον γνωστό ότι όσο αυξάνεται η εγκατεστημένη ισχύς των ΑΠΕ, θα πρέπει να αυξάνονται και οι παραδοσιακές μονάδες με ορυκτά καύσιμα.
Η αιολική και η ηλιακή ενέργεια είναι διαλείπουσες πηγές, επειδή η ισχύς που παράγουν μπορεί ξαφνικά να εξαφανιστεί από ένα σύννεφο ή από μια άπνοια. Σε μόλις μισή ώρα, χιλιάδες μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας εξαφανίζονται και τότε απειλείται η σταθερότητα του δικτύου, δηλαδή κίνδυνος
blackout. Για να αποφευχθεί η καταστροφή αυτή, μονάδες που λειτουργούν με ορυκτά καύσιμα πρέπει να είναι έτοιμες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα.  Όταν λοιπόν τα αυτόματα συστήματα ανιχνεύσουν μια απότομη πτώση στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας δίνουν εντολή οι ανάγκες να καλυφθούν από το σύστημα που βρίσκεται σε εφεδρεία.

Αυτό το κρυφό κόστος, κατά τα προσεχή έτη, για τους καταναλωτές στην Καλιφόρνια θα μπορούσε να ανέλθει σε δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες της ενεργειακής βιομηχανίας.
Η ανεξάρτητη αρχή διαχείρισης του συστήματος της Καλιφόρνια εκτιμά ότι μέχρι το 2020 θα πρέπει να διπλασιάσει την ισχύ των μονάδων που βρίσκονται σε εφεδρεία. Σήμερα διατηρεί ένα περιθώριο 7% έως 8% πάνω από την προβλεπόμενη ημερήσια ζήτηση. Όμως, όταν οι ΑΠΕ καλύψουν το 33% της εγκατεστημένης ισχύος, τότε το περιθώριο της εφεδρείας θα πρέπει να αυξηθεί σε 15%.¨.
Όλο το άρθρο ΕΔΩ.

Εδώ αλήθεια τι συμβαίνει???

Σχετικές αναρτήσεις με το παραπάνω θέμα στο BLOG archaeopteryxgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...