Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Αιθαλομίχλη: Κάποιοι γλεντούν και χαίρονται

Να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή ότι η αιθαλομίχλη δεν είναι ντεκόρ για rave party, όπως το βλέπουν οι πλουτίζοντες λόγω των ρυθμίσεων περί ¨πράσινης¨ θέρμανσης. Ο υπότιτλος που θα ταίριαζε καλύτερα, στην κλασική πλέον φωτό, είναι ¨ο χάρος βγήκε παγανιά¨

Ας αλλάξουμε όμως ύφος και ας κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια μήπως κάποιοι υψηλά ιστάμενοι δουν το θέμα με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή!
Μια πρώτη γενική παρατήρηση:
Η μείωση των ελλειμμάτων, η ανάπτυξη και γενικά η έξοδος από την κρίση έχει αποδειχθεί ότι με τις  ακολουθούμενες πολιτικές είναι συνάρτηση ευθέως ανάλογη της θνησιμότητας και της απουσίας γενικότερα (μόνιμης ή προσωρινής ) πολλών συνανθρώπων μας, από το καθημερινό προσκλητήριο του λαού.
Μήπως φωστήρες μου, περί των οικονομικών, κάτι δεν πάει καλά??

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αιθαλομίχλη.
Η αύξηση των εσόδων ήταν ο στόχος (?) στο μοντέλο τους, όμως δεν έλαβαν υπόψη τις επιπτώσεις στην υγεία, την αύξηση της θνησιμότητας, κλπ και ιδού το αποτέλεσμα!!!!
Τελικά όπως πάμε το φως στο τούνελ θα δουν μόνο αυτοί που ευθύνονται για την κρίση!!!

Επιτέλους, κάποιος κοινωνικά ευαίσθητος αρμόδιος, ας βγει μπροστά!!! Δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις!
-      Μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης
-      Απαγόρευση της βιομάζας σε περιοχές με προβλήματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης
Στη συνέχεια υπάρχουν και άλλες δυνατές παρεμβάσεις, τις οποίες έχουμε αναλύσει ΕΔΩ, αλλά για τώρα θα υπογραμμίσουμε και την άμεση ανάγκη διάλυσης της αιθαλομίχλης που επικρατεί στα συναρμόδια υπουργεία!!

Τι ζούμε και τι.....
ακούμε Θεέ μου!!!
Οι ¨πράσινοι¨ …αρμόδιοι βρήκαν λύση!
-      Τα ενεργειακά τζάκια
-      Την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων
-      Την έναρξη πειραμάτων
Δεν θα σχολιάσουμε αλλά θα μπορούσαμε να παραθέσουμε πλήθος παροιμιών, όμως θεωρούμε ότι το ¨Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι¨ και το ¨Εδώ ο κόσμος χάνεται και …..¨, ταιριάζουν καλύτερα.

Και όπως είχαμε επισημάνει, στην αναμπουμπούλα σκάνε μύτη και οι μελετοτραφείς επιστήμονες για να κάνουν λέει πειράματα!!
Αν θέλετε μελέτες – στοιχεία - συμπεράσματα να σας πούμε ότι ελεύθερα στο διαδίκτυο για το θέμα της καύσης ξύλου και βιομάζας μπορείτε να κάνετε download σε 1.000.000 τουλάχιστον επιστημονικές ανακοινώσεις και μάλιστα από σπουδαία πανεπιστήμια και οργανισμούς (WHO, EPA, κλπ). Δεν σας λέμε γι αυτές που κατά καιρούς έχει παραλάβει το ελληνικό δημόσιο τις ακριβοπληρωμένες,  γιατί αυτές ούτε για προσάναμμα της βιομάζας δεν κάνουν!!!

Φίλοι αναγνώστες
Κάποιοι, τώρα που εμείς πνιγόμαστε στο νέφος, αυτοί με αναμμένο πούρο, από περιοχές χωρίς πρόβλημα αιθαλομίχλης, γελούν από ικανοποίηση όσο το πουγκί γεμίζει!!
Δυστυχώς δεν υπάρχει ένας ακόμη ¨Πεπόνης¨ να ανοίξει το φάκελο ΒΙΟΜΑΖΑ…. Η απόφαση αυτή ήταν το σύνθημα ¨κάψτε ότι θέλετε!!!  Και κάποιοι ήταν προετοιμασμένοι και στο εσωτερικό αλλά και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων. Εν ριπή οφθαλμού σόμπες, βιομάζα, ξύλα, κατέκλυσαν την αγορά, σαν έτοιμοι από καιρό!!!
Σκουπίδια, λάστιχα, βιομηχανικά απόβλητα, κλπ, βαφτίζονται pellets!!! Βαρέλια με ένα μπουρί βαφτίζονται σόμπες ή λέβητες!!! Έλεος!!!!!
Δεν μπορώ να αναπνεύσω, πνίγομαι από την αηδία!!!

Υ.Γ1: Να δείτε που κάποτε θα αποδειχθεί ότι η κομποστοποίηση (βλέπε Ασωπός) και η βιομάζα (βλέπε θέρμανση) χρησιμοποιήθηκαν από το ίδιο κύκλωμα και για ξέπλυμα αποβλήτων!!!!

Υ.Γ2:Απόψε η κατάσταση λόγω της αιθαλομίχλης θα είναι δύσκολη

1 σχόλιο:

iordanis είπε...

Μου αρέσει ο τρόπος που πήρες το θέμα και το ανέδειξες από την πραγματική του εικόνα "Οι πλουτίζοντες" και εννοείτε και το πρόβλημα για την υγειά μας. Καλη χρονιά σε όλους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...