Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Ο Καζαν(μ)ίας 2013

Αυτές τις γιορτινές μέρες αποδεχθήκαμε για μια ακόμη φορά την πρόσκληση του συνεργάτη Sadolos να επισκεφθούμε το μητάτο στα όρη για να ¨να βγάλουμε μια τελευταία καζανιά ρακή από τα στράφυλα, που είχε κρατήσει αξάργου (.. εξεπιτούτου)¨. Εξ ου και ο τίτλος της ανάρτησης.
Μια ώρα μετά την πρώτη σταγόνα από το λουλά και αφού αισθανόμασταν σαν την Πυθία τουλάστιχον, είπαμε να συγγράψουμε τον Καζαμία 2013, όχι όμως ανά μηνά γιατί μπορεί να πέσουμε λίγο έξω, αλλά με μια ελεύθερη χρονολογική σειρά. Αν κάτι συμβεί ετεροχρονισμένα εεε δεν χάλασε κι ο κόσμος..  .

Διαβάστε λοιπόν τον Καζαν(μ)ία μας!!!

  • Κρύο χειμωνιάτικο πρωινό, κτυπάνε οι καμπάνες!! Ήρθε η ανάπτυξη φωνάζουν τα Megaφωνα και ο λαός παρατάει ότι κάνει και βγαίνει στους δρόμους να την προϋπαντήσει. Στα χέρια κρατάνε αντί για λουλούδια ανθισμένες αμυγδαλιές αλλά και μύγδαλα κατά το …στάσου μύγδαλα.
  • Ο Τσάκας και ο Πρίγκιπας παίρνουν τον Παναθηναϊκό και τη Δόξα Δράμας και ανακοινώνουν την μεταγραφή του Ρονάλδο, Ροναλδίνιο και του Μέσσι, ο οποίος όμως δίνεται δανεικός στη Δόξα μέχρι να προσαρμοσθεί στο κλίμα.
  • H κυβέρνηση ανακοινώνει ότι δεν θέλουμε άλλες δόσεις και οι δανειστές να τις βάλουνε εκεί που ξέρουνε. Η τρόικα διαλύεται και αποχωρεί μετά του μνημονίου. Στην αποχαιρετιστήρια τελετή στο Σύνταγμα το πλήθος κλαίει και ουρλιάζει, όπως στην κηδεία του ηγέτη της Β. Κορέας.
  • Χαμός στα παγκόσμια δίκτυα ενημέρωσης από την απίστευτη είδηση ότι επαφές τρίτου τύπου έλαβαν χώρα στην Αθήνα!! Συγκεκριμένα: UFO εμφανίσθηκε στον Αττικό ουρανό ντάλα μεσημέρι, πάνω από την VIP πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και από εκείνη τη στιγμή αγνοούνται 50 πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, γεωπόνοι ως επί το πλείστον με doctora στην κηπουρική  μαζί με τον κηπουρό, τα οποία εν τω μεταξύ είχαν καταδικασθεί σε εξοντωτικές ποινές 1981 ετών. Οι μόνοι που εξακολουθούν να παραμένουν στην VIP πτέρυγα είναι ένας glamourous και ένας alogomourous.
  • Το έλλειμμα μειώνεται και το ΑΕΠ ανεβαίνει με τέτοιους ρυθμούς, που για να το ελέγξουν και να μην κτυπήσει στο ταβάνι και τρυπήσει και μπαίνει νερό λόγω και των έντονων βροχοπτώσεων, η κυβέρνηση αποφασίζει να μοιράσει όσα πήρε από τους Έλληνες και με τόκο 3.33% τη μέρα, αναδρομικά από την Καστελόριζο day.
  • Ο Tσίπρας μετά τις καταιγιστικές πολιτικοοικονομικές εξελίξεις ξαναπάει εξωτερικό προς Αφρική για να.... μελετήσει νέα νομίσματα ώστε να καταλήξει στο επικρατέστερο για τα δεδομένα της χώρας. Το σενάριο ευροδραχμή, δραχμοδολάριο, δεν παίζει πλέον στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Ο Παναθηναϊκός παίρνει το πρωτάθλημα, αλλά η Δόξα υποβιβάζεται σε μικρότερη κατηγορία και ο Τσάκας ανακοινώνει ότι ο Μέσσσι δεν κάνει για τον Παναθηναϊκό και τον βάζει να πλένει αυτοκίνητα σε βενζινάδικο στη Βάρης - Κορωπίου.
  • Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με στόχο να τιθασεύσει τα δημοσιονομικά περισσεύματα στον προϋπολογισμό. ανακοινώνει ότι όλοι οι Έλληνες για συμπλήρωμα γευμάτων υποχρεωτικά θα πρέπει να τρώνε 3 κουταλιές της σούπας χαβιάρι μαύρο αμάσητο και χωρίς νερό Όποιος δεν τρώει θα συλλαμβάνεται και θα φυλακίζεται πάραυτα.
  • Οι δημοσκοπήσεις δίνουν τρομερή αύξηση στο ΠΑΣΟΚ ΤΣΙΟΥ, που έχουν επανιδρύσει Πάγκαλος, Λοβέρδος και Μαριλίζα!! Το ποσοστό πλησιάζει το 64% και ουρές σχηματίζονται έξω από τις κλαδικές από τις 3 τα ξημερώματα για να πάρουν την κάρτα μέλους.
  • Επιστρέφουν και τα παντελόνια καμπάνες για να επιβεβαιωθεί το ρητό …για ποιόν κτυπά η καμπάνα???!!!
  • Τα spread στη Γερμανία (…σε σχέση με την Ελλάδα) ανεβαίνουν και η Μέρκελ ανακοινώνει έλλειμμα 26,8% και ο Σόιμπλε την κάνει με ελαφριά … πηδηματάκια.
  • Η Χρυσή Αυγή παίρνει μεταγραφή τον Τατσόπουλο ώστε να μπορεί να γ@μεί και να δέρνει ταυτόχρονα.
  • Η τρικομματική κυβέρνηση παραπαίει από το συνεχές μπες βγες των συνεταίρων. Ο Σαμαράς ¨κουρασμένος¨ από την πολύ ανάπτυξη και τα βραβεία και τα παράσημα που του απονέμουν, προκηρύσσει εκλογές. Γίνονται εκλογές και όπως ήταν αναμενόμενο ΠΑΣΟΚ ΤΣΙΟΥ στην εξουσία και εξαγγέλλεται η πράσινη ανάπτυξη σε reloaded!!
  • Ο οίκος MOODYS υποβαθμίζει τη Γερμανία σε ΒΒΒ- , ενώ αναβαθμίζει την Ελλάδα  σε καθημερινή βάση με ένα Α και ένα + Ήδη ο δείκτης γεμίζει 100 σελίδες μεγέθους Α3.
  • Ο Καμένος μπουκάρει στη Γερμανία με το φουσκωτό μέσω Ρήνου και βρίσκει ευκαιρία εν μέσω πολιτικών αναταράξεων  και ψάχνει ελεύθερα τα αρχεία της Στάζι. Έκτοτε αγνοείται
  • Οι Έλληνες φεύγουν κατά κύματα για τις καλοκαιρινές διακοπές σε Μπαλί, Σεϋχέλλες, Μπαρμπάντος, Κυανή ακτή Χαβάη, Γουαδελούπη και λίγοι προτιμούν το Μαϊάμι, εντελώς δωρεάν με προγράμματα του ταμείου υπερανάπτυξης.
  • Η Παπαρήγα αποχωρεί και αποφασίζει ο επόμενος Γ.Γ του ΚΚΕ να βγει με καθολική ψηφοφορία από το λαό στα πρότυπα του ΠΑΣΟΚ (…χωρίς το ΤΣΙΟΥ).
  • Με τραίνα καταφθάνουν Γερμανοί εργάτες (άνεργοι και πεινασμένοι) για να ραβδίζουν ελιές στη Κρήτη, να καλλιεργούν λάχανα και μαρούλια στη Βοιωτία, σκόρδα στη Τρίπολη και κρόκο στην Κοζάνη και κάποιοι προσλαμβάνονται σαν παιδιά για τα θελήματα, από συνταξιούχους κυρίως.
  • Η Γερμανία αναβάλλει τις εκλογές μετά από συνεννόηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και ακολουθεί την εντολή του να προσφεύγει στον Μηχανισμό στήριξης πράγμα που γίνεται χωρίς δεύτερη κουβέντα. Σε παρατήρηση της Μέρκελ μήπως πρέπει να κάνει δημοψήφισμα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός της αστράφτει δυο χαστούκια για να την επαναφέρει στην τάξη.
  • Συνεδριάζει μέρα παρά μέρα το Eurogroup και ο Έλληνας Υπουργός Οικονομίας στα πρότυπα του Σόιμπλε προσέρχεται στις συνεδριάσεις πάνω σε άμαξα που τη σέρνουν 6 άσπρα άλογα και ένα σε χρώμα μπορδοκλανοκόκκινο.
  • Το μνημόνιο της Γερμανίας περιλαμβάνει σκληρά μέτρα, όπως μειώσεις συντάξεων, μισθών κλπ, με αντάλλαγμα 100 δις άτοκο δάνειο από την Ελλάδα και 10 δις από άλλες χώρες του νότου. Ο μόνος όρος είναι: Η Γερμανία υποχρεούται να αγοράσει ότι γέρνει στην Ελλάδα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καθησυχάζει ότι τίποτα δεν θα μπατάρει στο μεσοδιάστημα, διότι προς το παρόν έχουμε προσλάβει Ιταλούς, λόγω της εμπειρίας τους από τον Πύργο της Πίζας, να βάζουν πλάτη για να κρατούν τα γερμένα στα ίσια τους.!!!!
  • Σχηματίζεται τρόικα η οποία αποτελείται από ένα Έλληνα, ένα Ισπανό και ένα Ιταλό, για να παρακολουθεί την εφαρμογή του μνημονίου της Γερμανίας. Πρώτοι οι έλληνες ειδικοί, αμισθί ξεμπουκάρουν με άγριες διαθέσεις στη Γερμανία για να αναβαθμίσουν τη δημόσια διοίκηση και τον φορολογικό μηχανισμό.
  • Ο ΣΚΑΙ αγοράζει την D.W. και ανακοινώνει το πρόγραμμα σε πανευρωπαϊκή κλίμακα ¨όλοι μαζί μπορούμε¨ για τους φτωχούς πλην τίμιους Γερμανούς.
  • Η Μέρκελ απαγορεύει τη μπύρα και τα λουκάνικα στους Γερμανούς, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης στην Ελλάδα για τα δις που τις δάνεισε άτοκα και τους αναγκάζει να τρώνε χοχλιούς, σαρδέλες καλλονής, τσακώνικες μελιτζάνες, βερίκοκα μπεμπέκου και να πίνουν ρακή και ούζο (δις την ημέρα).
  • Ο πρώτος ¨οίκος εποχής¨ ιδρύεται στο Μόναχο από Ελληνίδα επιχειρηματία
  • Σκάνε και τα πετρέλαια νότια της Κρήτης και νάσου και ο ΟΜΠΑΜΑ  να παρακαλεί γονατιστός για κανένα βαρέλι δωρεάν.
  • Η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι δεν μπορεί πλέον να της ζητάνε όλοι δανεικά για το λόγο αυτό σφραγίζει τις πετρελαιοπηγές. Εν τω μεταξύ τα μωβ χαρτονομίσματα πλημμυρίζουν τη χώρα  και το νομισματοκοπείο για λόγους ασφάλειας σκέφτεται να προτείνει τη χρήση τους ως χαρτί υγείας, σε όσους δεν πάσχουν από αιμορροΐδες.

Κάπου εδώ πέσαμε …ξεροί!!! Μετά ξυπνήσαμε και πήραμε το δρόμο της επιστροφής με λάχανα, χοχλιούς, μανταρινοπορτόκαλα, κουλούρια ανεβατά, γραβιέρα, στάκα, ντάκο και ένα λαγό μαζί με τα κρεμμύδια, όλα δώρα του Sadolos.
Ρακή δεν πήραμε την ήπιαμε όλη (φαίνεται εξάλλου από τα παραπάνω)!!!
Φίλοι με το καλό να μας μπει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...