Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΙΝΗΣΗΣ: Μήπως ήρθε η ώρα του Εισαγγελέα???


Αφού οι αρμόδιες αρχές ανεξάρτητες και μη, περί άλλων τυρβάζουν  και σε όσον αφορά στις παραπλανητικές διαφημίσεις στον τομέα των καυσίμων κίνησης, θεωρούμε ότι για την προστασία των καταναλωτών η τελευταία ελπίδα είναι η παρέμβαση της δικαιοσύνης.

Τι εννοούμε.
Σε προηγούμενη μας ανάρτηση πριν ένα χρόνο με τίτλο Καύσιμα και παραπλανητικές διαφημίσεις  είχαμε αναδείξει το θέμα αυτό και την προσπάθεια των εταιρειών καυσίμων να μας πείσουν για την ...ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
Φίλοι αναγνώστες το κακό παράγινε!!!!!
Συνεχίζουν ακάθεκτοι με το επιχείρημα ότι ένας οδηγός έβαλε βενζίνη και είδε βελτίωση και μάλιστα 1 λίτρο σε κάθε γέμισμα του ρεζερβουάρ!!! Βέβαια τέτοια......
σπουδαία επιστημονική εξέλιξη δεν έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια!!!

Η μέτρηση της κατανάλωσης καυσίμου των αυτοκινήτων προδιαγράφεται αναλυτικά σε σχετικές κοινοτικές οδηγίες. Μόνο έτσι κάποιος μπορεί να ισχυρισθεί διαφοροποιήσεις σε κατανάλωση καυσίμου και σε εκπομπές καυσαερίων.
Θυμίζουμε ότι σε παρόμοια περίπτωση στην Αγγλία η αρμόδια αρχή ανάγκασε γνωστή εταιρεία να αποσύρει σχετικό ραδιοφωνικό μήνυμα.

Ας παρέμβει λοιπόν ένας εισαγγελέας και να τους ζητήσει τις μετρήσεις και το πρότυπο με το οποίο πραγματοποιήθηκαν, σε πιστοποιημένο δυναμομετρικό εργαστήριο (σχετική μητρική κοινοτική οδηγία 80/1268/EEC), ώστε να αξιολογηθούν τα στοιχεία που τεκμηριώνουν αυτά τα σημαντικά ποσοστά μείωσης της κατανάλωσης. Επίσης, ας κάνει και μια ερώτηση για το πρόσθετο ΜΜΤ
Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.

Μην σας παρασύρουν και μην πέφτετε θύματα αυτών των διαφημίσεων!!!
Διαβάστε τις προηγούμενες σχετικές αναρτήσεις μας.
Εάν δεν μας έχετε εμπιστοσύνη τότε διαβάστε τη σχετική κοινοτική οδηγία.
Και φυσικά τα ΜΜΕ μόκο, αφού το θέμα φέρνει διαφημίσεις!!!
Βέβαια θα πείτε, ¨Ρε καταλυτικέ αυτό είναι το μόνο παραπλανητικό¨??? Δίκιο έχετε.
Τι άλλο να πούμε…
Γράφε γράφε, ίσως κάποιος, κάπου, κάποτε να ενδιαφερθεί και να παρέμβει

Σεβασμός στον καταναλωτή και μάλιστα σε περίοδο κρίσης!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...