Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Και για το πείσμα σας γουρούνια θα αντέχω…

¨… Πάντα και παντού, είτε πρόκειται για τον δημόσιο, είτε για τον ιδιωτικό τομέα, υπάρχουν αυτοί που κάθονται και αυτοί που τρέχουν, αυτοί που βολεύονται και αυτοί που αγωνίζονται να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες!!!¨

Του συνεργάτη SISIFUS
(Αφιερωμένο στους φίλους μου  που είναι κάθε μέρα αντιμέτωποι με το εγκεφαλικό)

      Τι έγινε ρε παιδιά;;; Είμαστε ξύπνιοι ή τα ονειρευόμαστε όλα αυτά;;; Γιατί αν είναι όνειρο, πρόκειται για εφιάλτη!!!! Από αυτούς που σηκώνεσαι τη νύχτα ιδρωμένος, με ταχυκαρδίες, ψάχνεις να βρεις το φώς για να επιβεβαιώσεις ότι βρίσκεσαι σπίτι σου και όχι σε κανένα υγρό υπόγειο αντάμα με κατσαρίδες και ποντίκια και κοιτιέσαι στον καθρέφτη αναζητώντας τα σημάδια των βασανιστηρίων στο σώμα σου!!!! Για την τελευταία κίνηση βέβαια, ευθύνεται το απότομο ξύπνημα γιατί μπορεί να μην υπάρχουν εξωτερικά αλλά εσωτερικά γίνεται τρελό πανηγύρι!!!! Συκώτια, χολές, στομάχια ….Άστα να πάνε!!!!!!!!!!!!

     Και γιατί τέτοια αγωνία;; Αφού το να μην φτάνουν για να εξοφλήσεις όλα αυτά που σου κατσίκωσαν στο σβέρκο, το έχεις πια αποδεχτεί!!!! Ξέρεις όμως πώς ήταν μόνο η προθέρμανση για να τεστάρουν τις αντοχές σου!!!! Αντέχουν λοιπόν τα γαϊδούρια, συνεχίστε να τα φορτώνετε λοιπόν!!!! Τους έχουν διηγηθεί φαίνεται την ιστορία με......
τον γάϊδαρο του Χότζα γιατί από μόνοι τους δεν παίζει να τη γνώριζαν!!! Είναι πολύ banale!!!

     Και αφού στην προθέρμανση, εμείς τα χαϊβάνια, τα πήγαμε μια χαρά, βάλανε χέρι και στην εργασία. Ισοπέδωσαν τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς να συναντήσουν ιδιαίτερη αντίδραση, για το «καλό» του τόπου, για την πατρίδα ρε γαμώτο ή όπως αλλιώς το ονομάζουν  (ανάπτυξη, ώθηση, απώθηση, άνοδος, κάθοδος, σπρώξιμο εκούσιο ή ακούσιο) και μόλις  «έντρομοι» διαπίστωσαν ότι δεν τους «βγαίνει»  (????), άρχισαν να βάζουν «χέρι» όπου βρούν!!!! Με ή χωρίς αντίδραση ή αντίσταση!!!!!

       Η αλήθεια είναι ότι όταν αντιστέκεσαι μπορεί και να γλυτώσεις!!!! Οι φωνές συνήθως φοβίζουν τον κλέφτη, τον λωποδύτη, τον αγιογδύτη και όποιον θέλει με τη βία να εισβάλλει στο χώρο σου. Και ως χώρος δεν νοείται μόνο το σπίτι αλλά και ο προσωπικός χώρος του καθενός μας!!! Και είναι περιττό να αναφέρω ότι ο χώρος μας είναι και δικαίωμά μας!!! Γιατί τελευταία, έχουμε εκτροχιαστεί ολίγον και παρακολουθούμε άναυδοι να αναλύει ο κάθε τυχαίος από όποια πόρτα και όποιο παράθυρο, αν έχουμε δικαίωμα σε κάτι και ποιο είναι αυτό!!! Πλάκα μας κάνετε;;;;;;;

      Το χέρι αυτή τη φορά μπήκε στον δημόσιο τομέα!!! Χαρές, πανηγύρια, σαμπάνιες για όσους είναι εκτός αυτού!!! Είναι η εκδίκηση αυτών που δεν μπήκαν ποτέ;;; Δεν με ενδιαφέρει να ψάξω το γιατί!!! Μικρότητες, καλλιεργημένες χρόνια από όλους αυτούς που  εκμεταλλεύτηκαν το δημόσιο προς όφελός τους και όλους τους υπόλοιπους που έκαναν τα στραβά μάτια!!!! Πάντα και παντού, είτε πρόκειται για τον δημόσιο, είτε για τον ιδιωτικό τομέα, υπάρχουν αυτοί που κάθονται και αυτοί που τρέχουν, αυτοί που βολεύονται και αυτοί που αγωνίζονται να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες!!!

      Ζούμε όμως στην Ελλάδα, τη χώρα του δήθεν και του ίσως!!! Με πονηριές και τερτίπια, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα επί της ουσίας!!!! Όλοι θέλουμε να πάνε τα λαμόγια σπίτι τους!! Όμως αυτό που διαδραματίζεται αυτή τη στιγμή απέχει κατά πολύ. Υπάλληλοι διαλεγμένοι στην τύχη, χωρίς να ελεγχθεί η απόδοσή τους και κυρίως χαμηλού εισοδήματος!! Όσο για τους «δικούς» τους, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχουν ήδη βολευτεί σε θέσεις ίσως και καλύτερες από αυτές που πιθανόν να χάσουν!!! Αυτοί που μείνουν στο δρόμο είναι «οι άλλοι», που δεν είχαν «θείο» όταν μπήκαν και φυσικά δεν θα τον βρουν τώρα κυρίως λόγω νοοτροπίας!!! Δεν φιλούν όλοι κατουρημένες ποδιές!!!!

    Τέλος θα ήθελα να σημειώσω ότι με λυπεί καθημερινά αυτή η τάση του έλληνα να επιθυμεί διαρκώς να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα!!!!Αυτή η στάση ζωής, τους είναι γνωστή και την εκμεταλλεύονται άριστα εις βάρος μας. Προσωπικά, δεν θα τους κάνω τη χάρη να τους επιβεβαιώνω όποιο κι αν είναι το κόστος!!! Βέβαια δεν θα μου βρουν και τίποτα για να μου κοστολογήσουν!!!!! Τους κλείνω κι εγώ πονηρά το ματάκι!!!!

«ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...