Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Ο Αρθούρος, η ΔΕΗ και οι ΑΠΕ!

Περιμένοντας τις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος…

Μας κάνει εντύπωση, μόλις η ΔΕΗ κατέθεσε την πρόταση για αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος μέχρι και 48%, οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης άρχισαν να… κλαίνε τάχαμου με μαύρο δάκρυ για πάρτη μας, αλλά ταυτόχρονα με εμφανή την πρόθεση να αποκρύψουν την αλήθεια, όσον αφορά στις ακολουθούμενες πολιτικές στον ενεργειακό τομέα τα τελευταία χρόνια.

Από το εθνοσωτήριο έτος 2009 όλα έχουν παραδοθεί στις ΑΠΕ και την ¨πράσινη ¨ενέργεια (το κλίμα είχε διαμορφωθεί και πριν το 2009) με αποτέλεσμα αφενός την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, για να …εξυπηρετηθούν με τις επιδοτήσεις (fit in tariff) οι εργολάβοι των ΑΠΕ και αφετέρου οι επενδύσεις στον ¨κακό¨ λιγνίτη έμειναν στα χαρτιά, λόγω των επιταγών του ¨πράσινου¨ lobby (βλέπε νόμο Μπιρμπίλη).

Ποιος όμως ανέλαβε το 2009 την υλοποίηση του σχεδίου με την  κωδική ονομασία ΑΠΕ και … ξερό ψωμί??
Ο πρωτομάστορας των ΑΠΕ, κος Αρθούρος Ζερβός.
Ο άνθρωπος δεν έκρυψε ποτέ τη σχέση του με......
αυτό το σύστημα των ΑΠΕ και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το είπε ξεκάθαρα στην παρουσίαση της προγραμματικής πρότασης του ΠΑΣΟΚ για το νέο αναπτυξιακό πρότυπο, την «πράσινη» ανάπτυξη που πραγματοποιήθηκε στην Αίγλη του Ζαππείου την Πέμπτη 5 Μαρτίου  2009. Το δήλωσε σε πάρα πολλές συνεντεύξεις στα ΟΙΚΟ-ΜΜΕ. Ήταν επίσης το συμπέρασμα πολλών μελετών του.
¨Mέχρι το 2050, η Ελλάδα θα μπορούσε να παράγει την ενέργεια που καταναλώνει σχεδόν αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές. Ένα τέτοιο σενάριο, όχι μόνο είναι απόλυτα ρεαλιστικό, αλλά θα βοηθούσε τη χώρα μας να σταματήσει από το 2030 και έπειτα να χρησιμοποιεί το λιγνίτη στην ηλεκτροπαραγωγή.¨.
Όμως μπορείτε να αποκτήσετε καλύτερη εικόνα διαβάζοντας το  βιογραφικό του!!
¨Έχει ηγηθεί των σημαντικότερων Ευρωπαϊκών οργανισμών για τις ΑΠΕ. Είναι Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις ΑΠΕ, (Εuropean Renewable Energy Council - ΕREC) και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Αιολική Ενέργεια (Εuropean Wind Energy Association - EWEA). Επίσης, είναι μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Τεχνολογικής Πλατφόρμας για την Αιολική Ενέργεια και Αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Δικτύου Πολιτικής για τις ΑΠΕ (REN21).¨.

Ας δούμε τι είναι το EREC.
Δημιουργήθηκε στις 13 Απριλίου 2000.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (EREC) είναι η οργάνωση ομπρέλα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, του εμπορίου και των ενώσεων που δραστηριοποιούνται στην έρευνα στους τομείς των κάθε είδους ΑΠΕ.
Οι ¨μη κερδοσκοπικές ενώσεις και ομοσπονδίες¨, που συνιστούν τον EREC ΕΔΩ. Από τον Ιούνιο του 2012 ο κος Ζερβός αντικαταστάθηκε από τον Γερμανό Rainer Hinrichs-Rahlwes.
Όταν το 2009 προτάθηκε ο κος Ζερβός για Γενικός Διευθυντής του
IRENA (προηγούμενη ανάρτηση ΕΔΩ), η EREC σε ψήφισμά της έγραφε:
¨… είμαστε  πεπεισμένοι ότι ο IRENA και ο κόσμος θα ωφεληθεί σημαντικά από το όραμα και τις δεξιότητες του Καθ. Αρθούρου Ζερβού και από το διορισμό του ως Γενικού Διευθυντή του IRENA.
Ο καθ. Ζερβός διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο επαφών και εργασιακή εμπειρία με τους βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς, σε όλες τις ηπείρους που καλύπτουν το ευρύ φάσμα των τεχνολογιών ανανεώσιμης ενέργειας….
….έχει αποδείξει το όραμά του και τη γνώση σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας…¨.

Για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Αιολική Ενέργεια (EWEA).
Το όραμα του EWEA είναι:
Η αιολική ενέργεια να είναι η κορυφαία τεχνολογία που θα μετατρέψει την παγκόσμια δομή ενεργειακού εφοδιασμού προς ένα πραγματικά αειφόρο ενεργειακό μέλλον, το οποίο θα βασίζεται σε μη-ρυπογόνες και ανταγωνιστικές τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Οι στόχοι του EWEA είναι:
Μέσα από την αποτελεσματική επικοινωνία και την εμπλοκή του στις πολιτικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων, ο στόχος της EWEA είναι να διευκολύνει τις εθνικές και διεθνείς πολιτικές και πρωτοβουλίες που ενισχύουν την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών και παγκόσμιων αγορών αιολικής ενέργειας, των υποδομών και της τεχνολογίας, προκειμένου να επιτευχθεί ένα πιο βιώσιμο και καθαρότερο ενεργειακό μέλλον.

Ακόμη και σήμερα στην ιστοσελίδα εμφανίζεται ως πρόεδρος!!!!!
¨Supervisory Board
President: Prof Arthouros Zervos, National Technical University of Athens
Vice President: Dr Klaus Rave, Fördergesellschaft Windenergie
Vice President: Mr Peter Brun, Vestas Wind Systems
Treasurer: Mr Pep Prats, Alstom
Secretary: Dr Eddie O'Connor, Mainstream Renewable Power
Member: Mr Thorsten Herdan, VDMA, German Engineering Federation
Member: Mr Keith MacLean, SSE Renewables
Mr Christian Kjaer, Chief Executive Officer, European Wind Energy Association¨

Δηλαδή με βάση τα παραπάνω, εσείς περιμένατε να στηριχθεί η παραγωγή ηλεκτρισμού  στον ¨κακό¨ λιγνίτη???
Επομένως,
μην σας ξανακούσω να λέτε ότι δεν μπορείτε να προβλέψετε το ενεργειακό μέλλον της χώρας τα επόμενα χρόνια!!!
Το τι πρόκειται να συμβεί είναι …ηλίου φαεινότερο.

Τώρα, μετά την ανανέωση της θητείας του στη ΔΕΗ πριν λίγες ημέρες, αν ξαναρωτήσουμε ¨ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο??¨,
θα έχουμε άδικο???

Και μια τελευταία ερώτηση (..μάλλον άσχετη):
Με τόσες ασχολίες, προλαβαίνει ο κος καθηγητής να διδάσκει και στο ΕΜΠ???
(τι θέλουμε και τα … σκαλίζουμε μέρες πού ναι…)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...