Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

DOHA QATAR: Διεθνής διάσκεψη των απανταχού ¨προφητών¨ για το …κλίμα



Τα Ιδιωτικά τζετ έχουν γεμίσει τα πάρκινγκ του αεροδρομίου στη Ντόχα του Κατάρ!!! Ο λόγος?? Η  διεθνής διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα. Βέβαια να σημειώσουμε ότι τώρα οι σύνεδροι και οι παρατηρητές είναι πολύ λιγότεροι από προηγούμενες όμοιες διασκέψεις!!!
Για 10 ημέρες θα …διαλογισθούν στο νέο κτίριο του Κατάρ το National Convention Center, ένα λαμπερό οικοδόμημα από γυαλί και ατσάλι τυλιγμένο με περισσότερα από 37.000 τετραγωνικά πόδια ηλιακών συλλεκτών (αρχική φωτό). Όπως γνωρίζετε σε αυτές τις συναντήσεις οι κλιματολόγοι, μέσα στη χλιδή, συζητούν πώς θα μας σώσουν από την υπερθέρμανση του πλανήτη, την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, την ξηρασία κλπ κλπ κλπ.
Από χθες λοιπόν ξεκίνησαν οι εργασίες και θα διαρκέσουν μέχρι τις 7/12/2012. Η διάσκεψη αυτή για....
το κλίμα είναι η συνέχεια αυτής που έγινε πριν δυο χρόνια στο Κανκούν του Μεξικού.

Ωστόσο οι προβλέψεις λένε ότι  δεν πρέπει να αναμένονται να γίνουν πολλά ούτε και στη Ντόχα και η κατάληξη μυρίζει διπλωματικό αδιέξοδο. Οι συμμετέχοντες θα προσπαθήσουν να βρουν τρόπο για να επιμηκυνθεί το Πρωτόκολλο του Κιότο, το οποίο τέθηκε σε ισχύ το 2005 και προβλέπει τη μείωση κατά 5% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με τα επίπεδα του 1990. Ο στόχος θα έπρεπε να επιτευχθεί από το 2008 μέχρι το 2012. Θυμίζουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες το μεγαλύτερο βιομηχανικό έθνος στον κόσμο δεν έχει υπογράψει την αρχική συνθήκη, και πρόσφατα αναδυόμενες οικονομικοί τιτάνες, όπως η Κίνα, η Ινδία, η Νότια Αφρική και η Βραζιλία έχουν απορρίψει μια νέα συμφωνία που θα μπορούσε να παρεμποδίσει την εκβιομηχάνιση τους.
Η ΕΕ τάσσεται υπέρ ενός πρωτοκόλλου, το οποίο θα ισχύει μέχρι το 2020 και το αργότερο από την 1η Ιανουαρίου του 2020 θα ισχύσει και ένα νέο σύμφωνο για το κλίμα, το οποίο θα τηρούν οι αναδυόμενες οικονομίες και οι αναπτυσσόμενες χώρες και θα προβλέπει την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Φίλοι,
Όταν τα χρήματα είναι λίγα, τα ¨έξυπνα παιδιά¨ (πλούσιες χώρες) κάθονται πάνω στα πορτοφόλια τους.
Τα τελευταία τρία χρόνια, οι κλιματολόγοι - προφήτες της παγκόσμιας θεωρίας υπερθέρμανσης του πλανήτη προσπαθούν να καταλήξουν σε ένα μηχανισμό χρηματοδότησης το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα με κεφάλαιο 100 δισεκατομμύρια δολάρια ως το 2020, έτσι ώστε οι «πλούσιες» χώρες να μπορούν να πληρώσουν χώρες του Τρίτου Κόσμου για να μετριάσουν την υποτιθέμενη αύξηση της θερμοκρασίας που προκαλείται από εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Ωστόσο, η οικονομική ύφεση στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ευνοούν μια τέτοια εξέλιξη.

Συμπέρασμα: No money, No Green Fund!!

Διαβάστε περισσότερα από την The Washington Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...