Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Πόλη αυθαίρετη και ¨αυθαίρετες¨ πολιτικές και πολιτικοί !!!



Αυτές τις ημέρες, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας πρωτοθέμα , αναδείχθηκε το πρόβλημα των αυθαιρέτων στον Βώλακα Ηλείας.
Μια ολόκληρη πόλη αυθαιρέτων, σε μια περιοχή την οποία οικειοποιήθηκαν καταπατητές και που σήμερα φτάνει να αριθμεί περισσότερες από 9.000 καταπατήσεις, σε συνολική έκταση 20.000 στρεμμάτων στον παραλιακό δρόμο Ζαχάρως – Κατάκολου. Οι κάτοικοι της περιοχής την έστησαν μέσα σε διάστημα 25 και πλέον χρόνων συστηματικά και υπό το καθεστώς ανοχής των τοπικών πολιτικών, αστυνομικών και πολεοδομικών αρχών. Λυόμενα και παράγκες, όμως και κατασκευές πολυτελείας, πλινθόκτιστα σπίτια αλλά και απλά τροχόσπιτα συνθέτουν ένα σκηνικό μεταμοντέρνας φαβέλας αλά Ελληνικά.
Την περιοχή αυτή  το ΤΑΙΠΕΔ θέλει να αξιοποιήσει μέσω ιδιωτικοποίησης και ουσιαστικά δεν μπορεί.
Το θέμα αυτό αναδείχθηκε και από τους ΝΥ Times!!!

Φίλοι αναγνώστες
Τον Μάρτιο του 2012, σε σχετική ανάρτησή μας, το είχαμε επισημάνει  ΕΔΩ (αρχική φωτό)!!
Τότε λοιπόν το ΥΠΕΚΑ μας.....
ενημέρωνε πανηγυρικά ότι:
¨Μετά την ολοκλήρωση ενός πρώτου κύκλου κατεδαφίσεων από την Ειδική Υπηρεσία Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων (Ε.Υ.Ε.Κ.Α.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, έξι καταρχήν αυθαίρετων κτισμάτων στην παραλία Επιταλίου της Δ.Ε. Βώλακος του Δήμου Πύργου (20 και 21 Φεβρουαρίου 2012), ακολούθησε η προσεκτική απομάκρυνση της παραχθείσας ποσότητας οικοδομικών αποβλήτων και η μεταφορά αυτών σε επιλεγμένο αδειοδοτημένο προς τούτο χώρο. Στη συνέχεια τα συνεργεία, υπό την εποπτεία της Ε.Υ.Ε.Κ.Α., προχώρησαν σε προσεκτικό καθαρισμό της ευρύτερης παραλιακής περιοχής και σε έργα αποκατάστασης της παραλίας…..¨

Και τον Ιούλιο του 2012 σε άλλο δελτίο τύπου έγραφε:
¨Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατεδάφισης των δεκαπέντε κτισμάτων, τα οποία είχαν κριθεί επικινδύνως ετοιμόρροπα, μια παραλία μοναδικού κάλλους, η παραλία Επιταλίου της Δ.Ε. Βώλακος του Δήμου Πύργου, αποκαταστάθηκε στο σύνολό της και παραδόθηκε στην ελεύθερη χρήση των Πολιτών.
Εκεί που άλλοτε υπήρχαν μόνο ερείπια και εγκαταλελειμμένα κτίσματα πάνω στο κύμα, σήμερα λούονται και πάλι οι κάτοικοι, ξαναγύρισαν τα παιδιά και μαζί επέστρεψαν και μικρά χελωνάκια, που είχαν εδώ και χρόνια εξαφανισθεί. Η παραλία επέστρεψε, αποκατεστημένη, στους φυσικούς της χρήστες.
 Την ευχάριστη αυτή έκπληξη είχαν οι Επιθεωρητές της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων (Ε.Υ.Ε.Κ.Α.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όταν κατέβηκαν στην περιοχή να παραλάβουν το έργο, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που ακολουθούν.
Η Ε.Υ.Ε.Κ.Α. θα συνεχίσει το έργο της, με την κατεδάφιση και άλλων κτισμάτων, καταρχήν στην περιοχή της παραλίας της Ζαχάρως, ώστε να αποδοθεί στους Πολίτες, με την πλήρη υποστήριξη των Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, της Περιφέρειας και του Δήμου, αλλά και αλλού.¨.

Αυτό λέγεται ...ΠΟΛΙΤΙΚΗ !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...