Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΣΗΤΕΙΑ: Οι ΑΠΕ καταστρέφουν μια ολόκληρη επαρχία!!!


Το 60% περίπου της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος αιολικών της Κρήτης, ευρίσκονται στην επαρχία Σητείας !!!

Στην επαρχία Σητείας σήμερα λειτουργούν αιολικοί σταθμοί  εγκατεστημένης ισχύος περίπου 100 MW, έχουν δοθεί άδειες παραγωγής για έργα ΑΠΕ διαφόρων τεχνολογιών, ισχύος 621,15 MW και εκκρεμεί η αξιολόγηση αιτήσεων για έργα ισχύος τουλάχιστον 750 ΜW.

Του συνεργάτη SADOLOS:
Σύντεκνε θα προσπαθήσω να σου τα γράψω απλά και κατανοητά για να καταλάβουν όλοι οι φίλοι αναγνώστες.
Γροίκα να δεις
Πήγα προχθές στην επαρχία Σητείας γιατί είχα μια δουλειά, αλλά καλιά να μην το αποφάσιζα!!!.
Τέλος η Σητεία που κάτεχα!! Ήταν η πιο όμορφη επαρχία τσι Κρήτης!! Εδά όπου και να ξανοίξεις θωρείς ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας)!! Σβούροι και καθρέπτες δηλαδή και σούρχεται να βάλεις τα κλάματα. Οι άδειες που έχουν δοθεί είναι οι περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο νομό τσι Κρήτης.

Για ποια ανάπτυξη μας μιλά ο Αντώνης ??...
Με το αμόκ που έχουν πάθει οι ΑΠΕτζήδες και η γεωργία και ο τουρισμός θα καταστραφούν.
Αν δεν το γατές μάθε το ότι το λάδι τσι Σητείας είναι το πιο φημισμένο και βραβευμένο σε ολόκληρο τον κόσμο.
Και να πω ότι υπάρχει λογική και σχέδιο….άσε καλύτερα. Όλα στο πόδι!!! Η εγκατάσταση των κάθε είδους άχρηστων ΑΠΕ γίνεται όπου βρουν και όπως λάχει, με μοναδικό κριτήριο την κονόμα του ¨πράσινου¨ συστήματος και μάλιστα ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
Μην ακούς για......
μειώσεις των επιδοτήσεων και τα ψεύτικα δάκρυα, γι αυτούς η κατάσταση που σχέδιασαν είναι win win!!!
Τώρα λέει σε τρεις τόπους της επαρχίας θα εγκαταστήσουν και ηλιοθερμικά!! Αυτά, που ούτε οι κατασκευαστές τους δεν γατένε αν λειτουργούν και τι αποδίδουν, αφού μέχρι και σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο λίγα λειτουργούν και μάλιστα σαν πιλοτικά προγράμματα. Πού διάολο θα βρούνε 50.000 κυβικά μέτρα νερό ετησίως που χρειάζεται το καθένα??

Σύντεκνε, φαντάζεσαι πόσα δίκτυα χρειάζονται για τη διασύνδεση αυτών των σταθμών ΑΠΕ !! Και σκέψου την εικόνα που θα εμφανίζουν μετά από 20-25 χρόνια, γιατί τόση είναι η διάρκεια ζωής των εξοπλισμών, όταν θα σκουριάζουνε στα βουνά.
Ήθελα και να γάτεχα, δεν ακούσανε ότι η τελική ενέργεια από τις ΑΠΕ που φτάνει στην κατανάλωση δεν αντιπροσωπεύει ούτε το 5% της συνολικής??? Δεν έχουνε καταλάβει ότι ΑΠΕ δεν υπάρχουν χωρίς επιδοτήσεις και ότι  δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς την υποστήριξη άλλων σταθμών βάσης??

Σύντεκνε δεν πρόκειται να μείνει τίποτα όρθιο.
Οι αρμόδιοι και ειδικά οι ντόπιοι, δεν τα βλέπουν?? Και ενώ πολλοί επίσημοι φορείς τσι Κρήτης αντιδρούνε για τις βιομηχανικές ΑΠΕ, οι αντιδράσεις στη Σητεία εκφράζονται από πολύ λίγους. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι με τα λίγα ψίχουλα που δίνουν στα χωριά, όπου είναι εγκατεστημένες οι ΑΠΕ για να κάνουν κανένα πανηγύρι, εξασφαλίζουν τη σιωπή και τη συναίνεση. Δεν έχουν φαίνεται πάρει χαμπάρι τα καθημερινά γλέντια των Απετζήδων στις πλάτες όλων μας και ειδικά των Σητειακών!!  

Σημείωσε ότι η Σητεία είναι μια από τις  πιο εγκαταλειμένες επαρχίες στην Ελλάδα από τους  κυβερνώντες, η οδική πρόσβαση είναι μια περιπέτεια, παρά ότι για πολλά χρόνια είχαν κονέ στα …υψηλά κέντρα των αποφάσεων μέσω του τότε Γενικού Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ!!.
Σκέψου, μια γέφυρα στο Β. άξονα στο χωριό Χαμέζι (κοντά στη Σητεία) δεν μπορούν να τελειώσουν για δεκαετίες και έχει καταντήσει χειρότερη και από αυτή τσι Άρτας.
Όμως τους πείσανε να γεμίσουν ΑΠΕ τον τόπο τους!!
Αν νομίζουν ότι οι τουρίστες έρχονται για να δούνε τσι σβούρους και τσι καθρέφτες κάνουν μεγάλο λάθος.

Αναλογίζομε πότε πότε και επειδή και ο τόπος είναι γεμάτος αρχαία, οι αρχαιολογικές υπηρεσίες ήντα λένε???

Γνωστό και δοκιμασμένο το κόλπο!!!
Επείσανε πρώτα τσι δήθεν οικολογους και δήθεν αριστερούς για τη …πράσινη ανάπτυξη, ξέρεις αυτούς που αντιδρούσανε σε κάθε σχέδιο τουριστικής επένδυσης στη περιοχή, ακόμη και για το αεροδρόμιο και το λιμάνι, δεν γατέω και ήντα άλλο τους τάξανε, και μετά ξεκίνησε η …πράσινη καταστροφή.

Αν είχα λεφτά σύντεκνε, αν και είμαι από άλλο νομό, θα έκανα μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την καταστροφή μιας ολόκληρης επαρχίας.

Υ.Γ1:Τα στοιχεία που σου πέμπω είναι επίσημα και να τα βάλεις στην αρχή.
Υ.Γ2:Την ανάρτηση να την αφήσεις καμπόσες μέρες μπας και διαδοθεί και από άλλους bloggers και τύχει να τη διαβάσει κανένας αρμόδιος για να πει ΦΤΑΝΕΙ ΜΠΛΙΟ!!!

Δείτε και το παρακάτω VIDEO!!
(Πώς να σωπάσω)


Πώς να σωπάσω from politestv on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...