Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Μήπως και η δημοκρατία ενοχλεί τους δήθεν ¨πράσινους¨??

Το αυγό του φιδιού μπορεί να είναι και ¨πράσινο¨.
 Φίλοι αναγνώστες,
Μην μπερδεύετε την πραγματική προστασία του περιβάλλοντος με τα ¨τρομοκρατικά¨ σενάρια των κάθε λογίς ¨οικολόγων¨.
Αν παρακολουθείτε παγκόσμια περιβαλλοντικά θέματα όπως π.χ οι κλιματικές αλλαγές , θα έχετε καταλάβει ότι το κίνημα των σκεπτικιστών, μέσα από καθαρά επιστημονικό αντίλογο, όλο και δυναμώνει.
Σαν απάντηση οι κάθε είδους ¨πράσινοι – οικολόγοι¨ εξαπολύουν απειλές, που φθάνουν σε απίστευτα σημεία μέσα από όλα τα ΜΜΕ, αφού για 20 χρόνια τώρα μεθοδικά έχουν φροντίσει να τα εντάξουν στα σχέδια και την  υπηρεσία τους.

Μικρή ιστορική αναδρομή της πράσινης ¨σκέψης¨:
Η Λέσχη της Ρώμης είναι ένα παγκόσμιο think tank που ασχολείται με μια ποικιλία από διεθνή πολιτικά ζητήματα. Ιδρύθηκε το 1968 στην Accademia dei Lincei της Ρώμης, στην Ιταλία. Περιγράφει τον εαυτό της ως «μια ομάδα από πολίτες του κόσμου, που μοιράζονται ένα κοινό ενδιαφέρον για το μέλλον της ανθρωπότητας».  Αποτελείται από νυν και πρώην αρχηγούς κρατών, γραφειοκράτες του ΟΗΕ, πολιτικούς και.......
κυβερνητικούς αξιωματούχους, διπλωμάτες, επιστήμονες, οικονομολόγους και ηγέτες επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο.
Έγινε ευρύτερα γνωστή το 1972, με την έκθεσή της ¨τα Όρια για την ανάπτυξη¨. Η έκθεση αυτή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού, με την αύξηση της οικονομικής ευημερίας, θα οδηγήσει σε περιβαλλοντικό Αρμαγεδδώνα στα επόμενα 100 χρόνια. Αυτή είναι ουσιαστικά η βάση για τη σύγχρονη περιβαλλοντική σκέψη, η  άλλως η πράσινη πολιτική ατζέντα.  Με απλά λόγια, ο πραγματικός εχθρός είναι η ίδια η ανθρωπότητα!
Από την 1η Ιουλίου 2008, η οργάνωση έχει την έδρα της στο Winterthur, της Ελβετίας.

Ακολούθησε η  διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη (UNCED), που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας το 1992. Εκεί γεννήθηκε η Agenda 21 του ΟΗΕ, που είναι ουσιαστικά η εφαρμογή των σχεδίων της Λέσχης της Ρώμης.
Η  Ατζέντα 21 είναι ένα μη-δεσμευτικό σχέδιο δράσης των Ηνωμένων Εθνών σε σχέση με τη βιώσιμη ανάπτυξη. Το "21" στην Ατζέντα 21 αναφέρεται στον 21ο αιώνα.

Έτσι ξεκίνησαν 20 χρόνια ιστορίες φόβου για την υπερθέρμανση του πλανήτη, την αλλαγή του κλίματος, τη εξαφάνιση των παγετώνων, την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, με δαπάνες δισεκατομμύρια δολάρια .
Όπως φάνηκε όμως στο ΡΙΟ+20 ,τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα είχαν προβλέψει. Το κίνημα των σκεπτικιστών όλο και δυναμώνει.
Πολλά ερωτήματα, με πρωτοβουλίες των σκεπτικιστών, μένουν αναπάντητα για θέματα που για 20 χρόνια τώρα ήταν οι σημαίες των πράσινων, όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη, οι κλιματικές αλλαγές, κλπ.

Δείτε ορισμένα σημεία των ¨πράσινων¨ θέσεων
Paul Watson, συνιδρυτής της Greenpeace:
¨Δεν έχει σημασία τι είναι αληθινό, αυτό που έχει σημασία είναι μόνο τι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι αλήθεια."
Λέσχη της Ρώμης,
¨Η δημοκρατία δεν είναι πανάκεια. …..
 Όσο ιερόσυλο και αν αυτό ακούγεται, η δημοκρατία δεν είναι πλέον κατάλληλη για τις προκλήσεις του μέλλοντος…
 Η πολυπλοκότητα και η τεχνική φύση πολλών σημερινών προβλημάτων δεν επιτρέπουν πάντοτε εκλεγμένους αντιπροσώπους να παίρνουν τις κατάλληλες αποφάσεις στο σωστό χρόνο. "

Φίλοι αναγνώστες,
Η αλήθεια δεν έχει σημασία για τους δήθεν οικολόγους και πράσινους, γι αυτούς το μόνο που μετρά είναι η δική τους ¨πράσινη¨ … αλήθεια.

Όσοι τολμούν να αρθρώσουν αντίθετη άποψη για την κλιματική αλλαγή, την ¨πράσινη¨ ανάπτυξη  λοιδορούνται, στιγματίζονται, διαπομπεύονται και στο μέλλον ίσως και να φυλακίζονται!!

Καλύτερα σκεπτικιστής παρά μη σκεπτόμενος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...