Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΑΣΩΠΟΣ: Αύριο ξεκινά στη Θήβα η εξ αναβολής δίκη.

Μέσα από δεκάδες αναρτήσεις έχουμε αναφερθεί στο θέμα του ΑΣΩΠΟΥ και του εξασθενούς χρωμίου! Ο λόγος είναι απλός! Θεωρούμε ότι είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα της χώρας.!!!

Να ενημερώσουμε λοιπόν ότι για αύριο 31/10/2012 έχει προγραμματισθεί να ξεκινήσει η δίκη για τις 15 ρυπαίνουσες δραστηριότητες του Ασωπού στη Θήβα και οι οποίες είχαν ταυτοποιηθεί κατά τη διάρκεια των ελέγχων των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος το 2007.
Να θυμίσουμε ότι η δίκη ξεκίνησε τον Μάιο 2012 αλλά αναβλήθηκε για να κληθούν και να καταθέσουν και οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, οι οποίοι πραγματοποίησαν το 2007 τους ελέγχους στις βιομηχανίες των Οινοφύτων. Ας ευχηθούμε, τώρα η δίκη να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί, αν και αυτό συζητείται μια και οι στάσεις των δικαστικών συνεχίζονται.

Για τη σημαντικές εξελίξεις που είχαμε, πριν αναβληθεί η διαδικασία, έχουμε γράψει σχετικά ΕΔΩ.

Όπως έχουμε γράψει επίσης σε άλλες αναρτήσεις, σε τέτοιες χρονικές περιόδους, λίγο πριν την πιθανή εκδίκασης της υπόθεσης,  κάποιοι επιχειρούν να θολώσουν τα νερά και να πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα, με ¨επιστημονικές¨ προσεγγίσεις, οι οποίες στόχο έχουν να  αποδώσουν τη ρύπανση με εξασθενές χρώμιο στα πετρώματα.
Να τους ενημερώσουμε......
ότι:
Ούτε τα Γεράνεια όρη ,ούτε ο Κιθαιρώνας ευθύνονται για τη ρύπανση και να συμπληρώσουμε ότι το εξασθενές χρώμιο δεν το έφεραν οι ¨Γερανοί¨ αλλά ούτε και οι ¨Γερανοί¨ θα το πάρουν (τα πουλιά εννοούμε). Ας μην προσπαθούν λοιπόν απεγνωσμένα να κατηγορήσουν τα πετρώματα και την … όξινη απορροή για να δικαιολογήσουν τα επιστημονικώς αδικαιολόγητα.  Βέβαια, δεν αποκλείουμε να υπάρχουν κάποιοι που θα το επιχειρήσουν.

Θα παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...