Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Συγχώνευση και Κατάργηση Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών

Κατετέθη προς δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα». Στο άρθρο 10 περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις για την συγχώνευση και κατάργηση των φορέων διαχείρισης των προστατευομένων περιοχών.

Με τη νέα ρύθμιση οι 29 φορείς γίνονται 14 (9 με συγχώνευση και 5 που παραμένουν ως έχουν) ενώ 4 καταργούνται και οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Α: Φορείς που συγχωνεύονται
α) «Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Έβρου» και «Φορέας Διαχείρισης Δάσους Δαδιάς», συγχωνεύονται και συνιστούν νέο ν.π.ι.δ. με την επωνυμία «Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Έβρου & Δάσους Δαδιάς». Η έδρα του φορέα διαχείρισης είναι η Τραϊανούπολη Έβρου.

β) «Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου- Βιστωνίδας- Ισμαρίδας», και «Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης», συγχωνεύονται και συνιστούν νέο ν.π.ι.δ. με την επωνυμία «Φορέας Διαχείρισης Οικοσυστημάτων Ροδόπης- Νέστου – Βιστωνίδας- Ισμαρίδας». Η έδρα του ......
φορέα διαχείρισης είναι το Πόρτο Λάγος Ξάνθης.

γ) «Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης, «Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα» και «Φορέας Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης», συγχωνεύονται και συνιστούν νέο ν.π.ι.δ. με την επωνυμία «Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κεντρικής Μακεδονίας». Η έδρα του φορέα διαχείρισης είναι ο Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης.

δ) «Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου», και «Φορέας Διαχείρισης Τζουμέρκων, Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου», συγχωνεύονται και συνιστούν νέο ν.π.ι.δ. με την επωνυμία «Φορέας Διαχείρισης Πίνδου». Η έδρα του φορέα διαχείρισης είναι οι Ασπράγγελοι Ιωαννίνων.

ε) «Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού», «Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου», και «Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Καλαμά και Αχέροντα», συγχωνεύονται και συνιστούν νέο ν.π.ι.δ, με την επωνυμία «Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Δυτικής Ηπείρου και Μεσολογγίου». Η έδρα του φορέα διαχείρισης είναι η Άρτα.

στ) «Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού», και «Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης», συγχωνεύονται και συνιστούν νέο ν.π.ι.δ. με την επωνυμία «Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών και Οικοσυστημάτων Στερεάς Ελλάδας». Η έδρα του φορέα διαχείρισης είναι η Αμφίκλεια.

ζ) «Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας», και «Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα», συγχωνεύονται και συνιστούν νέο ν.π.ι.δ. με την επωνυμία «Φορέας Διαχείρισης Οικοσυστημάτων Αττικής». Η έδρα του φορέα διαχείρισης είναι οι Αχαρνές Αττικής.

η) «Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς» και «Φορέας Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού», συγχωνεύονται και συνιστούν νέο ν.π.ι.δ με την επωνυμία «Φορέας Διαχείρισης Οικοσυστημάτων Δυτικής Πελοποννήσου». Η έδρα του φορέα διαχείρισης είναι η Πάτρα.

θ) «Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς και «Φορέας Διαχείρισης Καρπάθου – Σαρίας»,  συγχωνεύονται και συνιστούν νέο ν.π.ι.δ, με την επωνυμία «Φορέας Διαχείρισης Οικοσυστημάτων Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης». Η έδρα του φορέα διαχείρισης είναι τα Χανιά.

Β: Φορείς που καταργούνται
α) «Φορέας Διαχείρισης Περιοχής Προστασίας της Φύσης Υγροτόπου Λίμνης Καστοριάς» καταργείται και οι αρμοδιότητές του περιέρχονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας.
β) «Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων» που καταργείται και οι αρμοδιότητές του περιέρχονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας.
γ) «Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου» καταργείται και οι αρμοδιότητές του περιέρχονται στη Διεύθυνση Δασών Κεφαλληνίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δ. Ελλάδας, Ιονίου.
δ) «Φορέας Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου» καταργείται και οι αρμοδιότητές του περιέρχονται στη Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Γ: Φορείς που παραμένουν ως έχουν
1.   Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου,
2.   Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου-Β. Σποράδων,
3.   Εθνικού Δρυμού Πρεσπών,
4.   Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και
5.   Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού

Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει επίσης και ρυθμίσεις για το προσωπικό, χωρίς να προβλέπονται απολύσεις.

Ολόκληρο το σχέδιο νόμου στο opengov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...