Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ): Macedonia ή FYROM ?






¨The ISWA World Solid Waste Congress¨, Φλωρεντία 17-19 Σεπτεμβρίου 2012






Σε δυο προηγούμενες αναρτήσεις μας με τίτλους:

είχαμε αναρωτηθεί για το πώς επίσημοι Ελληνικοί Φορείς συμμετέχουν σε εργασίες ΜΚΕ, της ISWA συγκεκριμένα, από τη στιγμή που στο επίσημο site της, η FYROM αναγράφεται σαν MACEDONIA.
Να θυμίσουμε ότι η  International Solid Waste Association (ISWA) είναι ουσιαστικά μια ένωση ιδιωτικών εταιρειών, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Η ίδια η ένωση αυτή, με τον παραπάνω βαρύγδουπο τίτλο, αναφέρει: ¨…είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη και μη κερδοσκοπική ένωση καταβάλλει προσπάθειες προς το δημόσιο συμφέρον για την προώθηση και την ανάπτυξη της αειφόρου διαχείρισης των αποβλήτων σε όλο τον κόσμο…..¨.
Ενώ περιμέναμε έστω μια διόρθωση, τίποτα!
Ούτε φωνή ούτε ακρόαση! Αντίθετα συνεχίζουν τα ταξίδια για να παρακολουθήσουν … τις εργασίες αυτής της ένωσης!
Τελευταία εξέλιξη η ΟΜΟΦΩΝΗ (!!!) απόφαση του ΕΟΑΝ για την
μετάβασης της.....
Προέδρου του Δ.Σ. Αν. Καθ. Κ. Λαζαρίδη, στην πόλη Φλωρεντία της Ιταλίας , για το διάστημα από 16 έως 21 Σεπτεμβρίου 2012 ( μια μικρή λεπτομέρεια: … το συνέδριο τελειώνει 19 Σεπτ.!!!!)., για την παρακολούθηση των εργασιών του Συνεδρίου της ISWA “The ISWA World Solid Waste Congress”.

Ας ελπίσουμε να μας διαβάζουν κάποιοι αρμόδιοι και να παρέμβουν … ΟΜΟΦΩΝΑ !!!

θα υπογραμμίσουμε για μια ακόμη φορά ό,τι η εικόνα που εμφανίζει η διαχείριση αποβλήτων στην χώρα μας, σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο ότι διαχρονικά, τα φυσικά πρόσωπα που συγκροτούν αυτό το στρεβλό σύστημα διαχείρισης  αποβλήτων (ειδικοί, πανεπιστημιακοί, δημόσιοι υπάλληλοι, ΜΚΟ, εταιρείες, αρμόδιοι, κλπ), εμφανίζονται τα ίδια ανακυκλούμενα δίπλα στην εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία για να …. προσφέρουν λύσεις.

ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΤΟΠΙΟ,  ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...