Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΑΣΩΠΟΣ: Ποιοί και γιατί προσπάθησαν και το πέτυχαν, να ¨θάψουν¨ επικοινωνιακά, μια σημαντική κατάθεση στη δίκη???

Ξέρετε την εμμονή μας στο θέμα του ΑΣΩΠΟΥ και του εξασθενούς χρωμίου! Ο λόγος είναι απλός! Θεωρούμε ότι είναι το μεγαλυτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα της χώρας.
Αφήσαμε λοιπόν να περάσουν λίγες ημέρες και οι εκλογές, από τότε που το δικαστήριο αποφάσισε αναβολή της δίκης, να δούμε τι θα γραφεί και επειδή γνωρίζουμε από σημειολογία, θέλαμε να καταλάβουμε που το πάνε οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί.

Η είδηση λοιπόν, που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες και αναπαρήχθη  στο διαδίκτυο, είναι η παρακάτω:
¨Νέα αναβολή στη δίκη για τη ρύπανση του Ασωπού ποταμού αποφάσισε το δικαστήριο της Θήβας. Δέχτηκε την πρόταση του συνηγόρου που εκπροσωπεί το δημόσιο και θα ζητήσει να καταθέσουν η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, η καθηγήτρια γεωλογίας Μαρία Οικονόμου και όλους τους επιθεωρητές περιβάλλοντος που πραγματοποίησαν το 2007 τους ελέγχους στις βιομηχανίες των Οινοφύτων.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 31 Οκτωβρίου…….» .

Διαβάστε λοιπόν τι συνέβη πραγματικά, με βάση απόλυτα διασταυρωμένες και ελεγμένες πληροφορίες κατοίκων περιοχών, που ζούνε καθημερινά το πρόβλημα του εξασθενούς χρωμίου και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:
Στην αρχή της ακροαματικής διαδικασίας εξετάσθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης με κοινό παρονομαστή το: ¨….δεν γνωρίζουμε τα συγκεκριμένα στοιχεία του κατηγορητηρίου διότι αυτά ήταν ευθύνη των επιθεωρητών περιβάλλοντος¨. Ήρθε όμως η σειρά της κατάθεσης......
του τ. Γενικού Επιθεωρητή Περιβάλλοντος, με βάση τα αναλυτικά ευρήματα των ελέγχων και τα πράγματα άρχισαν να ζορίζουν. Τρεις ημέρες τον εξέταζαν, 30 δικηγόροι της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης των κατηγορουμένων, εξαντλητικά και τότε η προσπάθεια ορισμένων παραγόντων της δίκης διαφοροποιήθηκε με στόχο να αποδείξουν ότι οι ελλείψεις των περιβαλλοντικών αδειών, που περιλαμβάνει το κατηγορητήριο, δεν συνιστούν ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος.
Και πριν την ολοκλήρωση της κατάθεσης έσκασε η ΜΠΟΜΠΑ!!!
Σε μια πραγματικά χαρακτηριστική στιγμή, όπως περιγράφουν οι κάτοικοι, ο τ. Γενικός εξήγησε παραστατικά πώς διαχειρίζονταν τα κάθε είδους απόβλητα των βιομηχανιών, εκτός από την περιοχή του ΑΣΩΠΟΥ όπου και αιτιολογούνται οι τιμές εξασθενούς χρωμίου λόγω της βιομηχανικής δραστηριότητας, σε όλες τις περιοχές που ανιχνεύεται εξασθενές χρώμιο.  
Κόμποστ, βιολογικά λιπάσματα, εδαφοβελτιωτικά ήταν το περιτύλιγμα-καμουφλάζ διάθεσης των αποβλήτων και συμπληρωματικά βοηθούσαν Δήμοι και Κοινότητες με τις παράνομες χωματερές!!.
Τότε, τα επιχειρήματα για την  αθώωση ¨εξασθένησαν¨, οπότε:
ΑΝΑΒΟΛΗ !
 με αιτιολογικό:
ΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ !
(Σημείωση: Η κλήση των μαρτύρων θα μπορούσε να γίνει άμεσα και η δίκη να συνεχισθεί! )

ΕΡΩΤΗΜΑ: Γιατί ούτε ένα ΜΜΕ, Site, Blog δεν έγραψε λέξη γι αυτή την κατάθεση, ενώ από εκεί παρέλασαν και δημοσιογράφοι και άλλοι πολλοί ¨οικολογούντες¨, οι οποίοι είχαν και έχουν πιάσει στασίδι σε γνωστά ΟΙΚΟ-ΜΜΕ και κάποτε ο ΑΣΩΠΟΣ ήταν η σημαία τους ???

Ελπίζουμε τουλάχιστον η νέα κυβέρνηση να μην συνεχίσει το ¨θάψιμο¨ της υπόθεσης, όπως προσπάθησε να κάνει η προηγούμενη, αλλά τα σημάδια άλλα … λένε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...