Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Τα VIP αυθαίρετα και η … κλιματική αλλαγή

Κλιματική αλλαγή: Στο Κιριμπάτι (νησί του Ειρηνικού) την περιμέναμε, σε Ελληνικές VIP παραλίες εμφανίσθηκε !!!

Διαβάσαμε την Παρασκευή 11/5/2012 σε άρθρο με τίτλο ¨Αποτυπώθηκαν οι αυθαιρεσίες στη Μύκονο¨ ότι: ¨Σε ένα τόμο 800 σελίδων που παραπέμπεται στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιτζή και στην Ειδική Γραμματέα Περιβάλλοντος, Μαργαρίτα Καραβασίλη περιλαμβάνονται εκατοντάδες αυθαίρετες κατασκευές που εντοπίστηκαν στη Μύκονο, μετά απο τη διασταύρωση δορυφορικών εικόνων που ελήφθησαν πριν και μετά την 28η Ιουλίου του 2011……..
Αν και προβλέπεται ότι με βάση τα στοιχεία, που προέκυψαν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα αυτοψίες για να καταγράψουν λεπτομερώς την κατάσταση προκείμενου στη συνεχεία να ξεκινήσουν οι κατεδαφίσεις για πολλά από τα αυθαίρετα, αυτή τη στιγμή η δύναμη των επιθεωρητών που μπορούν να ασχοληθούν με πολεοδομικές παραβάσεις ανέρχεται σε μόλις
3 άτομα(!!!!!)  ενώ η τοπική πολεοδομία δεν έχει κινητοποιηθεί…….¨.

Επειδή, η διαδικασία μέχρι να βγουν τα πρωτόκολλα κατεδάφισης, με τις ενστάσεις, τις προσφυγές και τους γνωστούς ρυθμούς της δικαιοσύνης και της διοίκησης, θα πάρει στην καλύτερη περίπτωση ένα έως δύο χρόνια, αναρωτιόμαστε γιατί δεν ξεκινούν τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων πολυτελών κτισμάτων σε Αν Αττική, Πάρνηθα, παραλιακό μέτωπο μέχρι το Σούνιο, για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και έχουν εκδοθεί τα σχετικά πρωτόκολλα?   
Άγνωστο γιατί σε αυτή τη φάση προτάσσουν τη συνέχιση των ¨χαμηλών πτήσεων¨ μόνο στη ΜΥΚΟΝΟ. Να υποθέσουμε ότι λόγω και των καλοκαιρινών αφίξεων του διεθνούς jet set στην παραλία της Φτελιάς, για τα γνωστά Beach Parties, θα πρέπει να γίνουν γνωστές οι ¨επιτυχίες¨ της χώρας μας στην αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης. Οι φήμες ότι για το ¨project¨ αυτό υπάρχει θέμα χορηγού επικοινωνίας, κρίνονται ανακριβείςπρος το παρόν.

Τώρα, άλλες  επίσης περιπτώσεις που προσφέρονται για άμεση δράση των υπηρεσιών κατεδάφισης, μάλιστα χωρίς έξοδα για το Δημόσιο, είναι αυτές που διαβάσαμε πριν λίγους μήνες και αφορούν σε διεκδικήσεις και αυθαίρετες ¨περιφράξεις¨ παραλίας στους Αγ Θεοδώρους (Κ.Σημίτης) και στην Ωραία Ελένη (Μ. Παπανδρέου) Κορινθίας, αντίστοιχα.

Στείλαμε λοιπόν τον δαιμόνιο ρεπόρτερ μας και ιδού η ανταπόκριση:
¨Σε αυτήν την περιοχή ένα πρωί, αχάραγο, οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων κατοικιών  και μόνο σε αυτό τα σημεία, διαπίστωσαν ότι το λιβάδι που υπήρχε μεταξύ του συρματοπλέγματος και της θάλασσας είχε εξαφανισθεί!! Σημειώνουμε ότι το συρματόπλεγμα είχε τοποθετηθεί νόμιμα στο παρελθόν για να μην εισέρχονται τα πρόβατα και οι κατσίκες, που βοσκούσαν στο λιβάδι, …για να κατεβάσουν γάλα κλπ, κλπ, εντός του χώρου της κατοικίας.
Εκλήθησαν εσπευσμένα οι ειδικοί και.............
απεφάνθησαν ότι όλα οφείλονται στην κλιματική αλλαγή. Πρότειναν άμεσα να ενισχυθεί το συρματόπλεγμα  για να εμποδίσουν την είσοδο στην κατοικία, των καρχαριοειδών, των καλαμαριών γίγας που πρόσφατα έχουν εμφανισθεί στις Ελληνικές θάλασσες, των χελωνών καρέτα - καρέτα και της φώκιας μονάχους - μονάχους.
Μετά τις παραπάνω διαπιστώσεις – εξηγήσεις, δράση ανέλαβε η i4tragic, η οποία προσκάλεσε ειδικούς κλιματολόγους και οργάνωσε επί τόπου συνέδρια με τη χορηγία των ΟΙΚΟ-ΜΜΕ και το συμπέρασμα ήταν ότι το φαινόμενο αυτό είναι το πρώτο σε παγκόσμιο επίπεδο και χρήζει σοβαρής μελέτης.

Ένα άλλο επίσης σοβαρό στοιχείο που προέκυψε, μετά και από τις ¨χαμηλές πτήσεις¨ αρμοδίων ελεγκτών πάνω από την Μύκονο, είναι ότι σε ακριβές περιοχές VIP, έχει εξαφανισθεί …περιέργως η γραμμή του αιγιαλού και της παραλίας.  Αυτό το στοιχείο ανάγκασε τους αρμόδιους φορείς να επιστρατεύσουν ακόμη και το βαθυσκάφος του ΚΟΥΣΤΩ, για την ανεύρεσή της. Μετά από δεκάδες καταδύσεις των αρμοδίων υπηρεσιών δεν κατέστη δυνατόν να ανευρεθεί η γραμμή αιγιαλού, διότι η θάλασσα δεν είχε λαδώσει  αρκετά και εμπόδιζε την ορατότητα, αλλά και λόγω του φόβου αντιμετώπισης των άγριων πράσινων θαλάσσιων θηρίων, τα οποία κατοικοεδρεύουν σε μεγάλα βάθη.
Επίσης, το NATIONAL GEOGRAPHIC έχει ενδιαφερθεί να αναλάβει το σχετικό πρόγραμμα που έχει τίτλο ¨ΓΡΑΜΜΗ ΑΙΓΙΑΛΟΥ: 10.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα¨, ώστε να υπάρξει και τουριστική αξιοποίηση!!  Το έπαθλο για όποιο την πρωτοανακαλύψει  θα είναι ένταξη στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ¨πράσινες ταράτσες¨ ή μια στάση αστικού λεωφορείου με φωτοβολταϊκό εξοπλισμό για προσωπική χρήση.
Κάποιοι … μη ειδικοί και άσχετοι,  πρότειναν να κληθούν άμεσα οι υπηρεσίες κατεδάφισης, αφού πρώτα σταματήσουν  να …γκρεμίζουν  βίλλες στη Μύκονο, στη Σέριφο, στη Νιο, τη Σαντορίνη και να γκρεμίσουν  τουλάχιστον τα συρματοπλέγματα στις προαναφερόμενες περιπτώσεις.
Όπως μάθαμε η απάντηση των αρμοδίων ήταν αρνητική, διότι για να ξηλωθεί το συρματόπλεγμα χρειάζονται ειδικά μηχανήματα, τα οποία διαθέτει μόνο η NASA.

Τέλος, ένας κάτοικος μιας εκ των περιοχών, μας επισήμανε ότι με το παραφούσκωμα της θάλασσας, λόγω των κλιματικών αλλαγών, επαληθεύτηκε και η ομοιακαταληξία του γνωστού παιδικού ποιήματος του Μπόμπου:
¨Κατέβηκα στον αιγιαλό και έσπαγα καρύδια
και φούσκωνε η θάλασσα κλπ, κλπ, κλπ, ¨.

Αυτό είναι το σωστό και τεκμηριωμένο ρεπορτάζ και όχι οι κακίες που βγάζουν ενίοτε τα μεγάλα ΜΜΕ.

Αδέρφια!!! Ακόμη μας δουλεύουνε ψιλό γαζί!!!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χαρτογράφηση για αυθαίρετα.
http://www.flickr.com/photos/ypeka/6892319170/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...