Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ!!! Ειδική Γραμματέας … κατηγορεί τον απελθόντα υπουργό, ότι δεν υπέγραφε τα πρόστιμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος !!!

… Ο σώζων εαυτόν σωθήτω ;;

¨… Οι επιθεωρητές εισηγήθηκαν πρόστιμα ύψους 4 εκατ. ευρώ, των οποίων η τύχη παραμένει άγνωστη, καθώς σύμφωνα με την κ. Καραβασίλη, τα περισσότερα δεν υπεγράφησαν από τον απελθόντα υπουργό.¨


Άλλη μια επιβεβαίωση των όσων γράφαμε πριν λίγες ημέρες στην ανάρτηση μας με τίτλο « ¨FACE CONTROL¨ στα πρόστιμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος. Γιατί ;;;»  
Ένα μικρό απόσπασμα των όσων γράψαμε:
¨Μας γεννήθηκε λοιπόν το ερώτημα:
Μήπως δεν επιβλήθηκαν τα … εισηγηθέντα πρόστιμα των επιθεωρητών??
Η απορία έγινε ακόμη μεγαλύτερη, γνωρίζοντας ότι με βάση το ν. 4014/2011 από τον Οκτώβριο του 2011, όλα τα πρόστιμα των επιθεωρητών ανεξαρτήτων ύψους επιβάλλονται από τον υπουργό ΠΕΚΑ….¨

Φαίνεται λοιπόν ότι μας διαβάζουν γιατί αμέσως τα γνωστά κέντρα, τα οποία καθορίζουν και την περιβαλλοντική AGENDA τα δυόμιση τελευταία χρόνια, άρχισαν να ετοιμάζουν απαντήσεις και δικαιολογίες. Το άρθρο αυτό........
εύλογα μπορούμε να το θεωρήσουμε έμμεση απάντηση στην ανάρτησή μας.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό διότι αφορά σε εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα σε εποχή κρίσης!! Να τονίσουμε ότι σε κάθε περίπτωση γι αυτή την εξέλιξη, οι ευθύνες είναι συλλογικές και συνολικές και αφορούν  σε πολιτικό αλλά και σε υπηρεσιακό επίπεδο!

Άλλα χαρακτηριστικά σημεία από το ίδιο άρθρο:
  • ¨… Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι τα μόνα πρόστιμα που επιβλήθηκαν το τελευταίο έτος υπεγράφησαν ελάχιστες ημέρες πριν από τις εκλογές.¨.
  • ¨…Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι το τελευταίο έτος η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ δεν υπέγραψε κανένα από τα πρόστιμα, συνολικού ύψους 4 εκατ. ευρώ, που είχαν εισηγηθεί οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος για επιχειρήσεις που ρύπαιναν. Μόνο στις 4 Μαΐου, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές, υπεγράφη περιορισμένος αριθμός προστίμων.¨.
  • ¨…Τα μεγαλύτερα εμπόδια και οι αντιδράσεις που είχαμε ήταν από τις ίδιες τις υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ και ειδικά από κάποιους υψηλά ιστάμενους, επειδή βρίσκαμε προβλήματα στις αδειοδοτήσεις που είχαν να κάνουν με συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Είχαμε ενημερώσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου σχετικά με τα συγκεκριμένα προβλήματα, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση», λέει στην «Κ».¨.
  • ¨…Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και στη στελέχωση της υπηρεσίας. Μετά το ενιαίο μισθολόγιο, λόγω των μισθολογικών περικοπών, αρκετοί επιθεωρητές που προέρχονταν από την ΕΥΔΑΠ και ήταν υποδειγματικοί στη δουλειά τους ζήτησαν να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους. Μείναμε 30 άτομα για όλη την Ελλάδα και μόλις δύο στην Υπηρεσία Κατεδαφίσεων.¨.

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Και μήν ξεχνάτε!! Την τετάρτη 30/5/2012 ξεκινά στη Θήβα η μεγάλη δίκη του ΑΣΩΠΟΥ!
Αύριο σχετικό αφιέρωμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...