Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ψυχολογικά προβλήματα;; Ευχαριστώ δεν θα πάρω!!!!

¨Φως πάλι φως η ψυχή που μάχεται.¨
(ΟΔ.ΕΛΥΤΗΣ, Προσανατολισμοί, Αίθριες.)

Του συνεργάτη SISIFUS.
         Πόσο εύκολο είναι να πέσεις στη λούμπα χωρίς να το καταλάβεις!!!! Μια κακοδιαθεσία  που κερδίζει  έδαφος και από μια χαμένη μέρα, γίνεται αίφνης μια χαμένη εβδομάδα, ένας χαμένος μήνας!!! Όποια κι αν ήταν η αρχική αφορμή για να μιζεριάσεις, στην πορεία την ξεχνάς!!! Ένας καβγάς με αγαπημένο πρόσωπο, μια παρεξήγηση που δεν της δόθηκε η ευκαιρία να λυθεί, η κούραση και τα νεύρα, αναπόφευκτα στην παράλογη πλέον καθημερινότητά μας, ο αγώνας για επιβίωση!!!!

         Στην ερώτηση ανθρώπων που σε νοιάζονται, απαντάς πια με ένα ξερό «καλά» χωρίς να το πιστεύεις!! Θέλεις να μένεις μόνος για να μην βλέπουν οι άλλοι τις σκιές στο πρόσωπό σου!! Σταματάς να μοιράζεσαι τις σκέψεις σου και τους προβληματισμούς σου και κλείνεσαι στον εαυτό σου!!!  Και όταν διαπιστώνεις ότι τίποτα δεν λύνεται, σου κόβεται η όρεξη για φαϊ, για ζωή!! Μήπως έχεις τραβηγμένες και τις κουρτίνες γιατί φοβάσαι να αντικρίσεις το φώς;;;;;;;;;;

         Όποιος κατάφερε και γλύτωσε το........
πέρασμα από τον σκοτεινό λαβύρινθο της σκέψης, είναι τυχερός αλλά δεν τα έχει δεί όλα!!!! Αν βγείς έξω, είσαι νικητής!! Και το νοιώθεις κάθε μέρα!! Έφτασες στο τέρμα και ξαναγύρισες!! Μπορεί να κοπάνησες το κεφάλι σου στον τοίχο για να μην ουρλιάξεις αλλά δεν πειράζει!!! Το πολύ πολύ να χάλασες τον σοβά!!! Ξαναφτιάχνεται!!!!

         Στις μέρες μας, τα μάτια γύρω μου είναι πιά αναγνωρίσιμα!!! Όταν σε πρωτοκοιτάζουν είναι αυστηρά (κρύβουν καλά τα συναισθήματα). Αν όμως τους χαρίσεις ένα χαμόγελο, αμέσως βουρκώνουν, πλημμυρίζουν από την ψυχή και είναι έτοιμα να σου ανοίξουν όλο το είναι τους!!! Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι το χαμόγελο μαλακώνει την ψυχή, τη δική σου αλλά και αυτού που το βλέπει!!! Ίσως να ήταν μια καλή αρχή, όταν το μαύρο κερδίζει έδαφος και τελικά εξαφανίζει το γκρι!!!!

         Όταν μιλάμε για την ψυχή τίποτα δεν είναι εύκολο!!! Αντίθετα είναι πολύ μπερδεμένο!!! Όμως είναι και μια πρόκληση!!! Υπάρχουμε γιατί καταφέρνουμε να επιβιώνουμε και στολίζουμε την ύπαρξή μας με τα σκαμπανεβάσματά της!!! Ειδάλλως, τι νόημα θα είχε αυτό το ταξίδι!!!! Μια θάλασσα είναι πιο όμορφη όταν είναι φουρτουνιασμένη και όταν γαληνέψει χαμογελάς!!!!

         Ο Καζαντζάκης το είπε και κάποιος πρέπει να τον ακούσει:
« Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπές μέσα»!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...