Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Αντιδράσεις στην Αγγλία λόγω αυξήσεων των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, εξαιτίας των επιδοτήσεων σε ΑΠΕ.


Τα παρακάτω συμβαίνουν στην Αγγλία…
Πρόσφατη μελέτη αμφισβητεί τους ισχυρισμούς της Κυβέρνησης της Αγγλίας ότι οι λογαριασμοί ενέργειας θα μειωθούν ουσιαστικά μέσα στα επόμενα οκτώ χρόνια, λόγω των προγραμμάτων βελτίωσης της  ενεργειακής απόδοσης και έτσι θα αντισταθμισθούν οι αυξήσεις λόγω των επιδοτήσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Η Κυβέρνηση για να καθησυχάσει τους καταναλωτές προετοιμάζει σχετικό σχέδιο νόμου για τη συνολική μεταρρύθμιση της αγοράς ενέργειας και με στόχο να μειωθεί το κόστος στα νοικοκυριά.

Η αρμόδια υπηρεσία της Αγγλίας (Department of Energy and Climate Change - DECC) ισχυρίζεται ότι οι λογαριασμοί θα αρχίσουν να μειώνονται από το επόμενο έτος και η συνολική μείωση θα φθάσει το 7% - ή  94£ - μέχρι το 2020, λόγω και των νέων πολιτικών ενεργειακής απόδοσης, όπως είναι χρηματοδότηση για μονώσεις, η παρακολούθηση της ενεργειακής κατανάλωσης κλπ.

Αλλά, μια άλλη μελέτη άλλου κυβερνητικού οργανισμού του Φόρουμ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (Renewable Energy Forum – REF) κατηγορεί τον αρμόδιο φορέα (DECC) για εσκεμμένη παραπλάνηση του κοινού !!!!!!
Η REF υποστηρίζει ότι.......
τα δύο τρίτα των νοικοκυριών, περίπου 17 εκατ., θα βρεθούν σε χειρότερη θέση έστω και αν οι στόχοι της ενεργειακής απόδοσης, ικανοποιούνται στο ακέραιο. Εκτιμά επίσης ότι οι πολιτικές του Ηνωμένου Βασιλείου για την κλιματική αλλαγή, οι οποίες  προωθούν τα αιολικά πάρκα και άλλες μορφές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, θα είναι υπεύθυνες για «σημαντικές αυξήσεις» στη λιανική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας.
Προβλέπει ότι οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για οικιακά τιμολόγια θα αυξηθούν κατά 27% μέχρι το 2020 και κατά 34%  στους λογαριασμούς για τις μεσαίες επιχειρήσεις. Οι τιμές φυσικού αερίου θα αυξηθούν κατά 7% και 11% τοις εκατό αντίστοιχα.
Τέλος, έχουν υπολογίσει ότι οι επιδοτήσεις των ΑΠΕ, που σήμερα φθάνουν στο  1,5  δισεκατομμύρια £ το χρόνο, θα αυξηθούν  σε  8 δισεκατομμύρια £ μέχρι το 2020.

Στη χώρα μας με την ¨πράσινη¨ ανάπτυξη, .....έχουμε ξεφύγει εντελώς και η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από tragic!!!

ΠΗΓΗ: The Telegraph

Η Telegraph διενεργεί επίσης και σχετική δημοσκόπηση.
Δείτε τις απαντήσεις!!!

1 σχόλιο:

nikos είπε...

μεγάλο χαστούκι της επιστημονικής κοινότητας στην διαπλοκή
Απόφαση Πρυτανικού Συμβουλίου σχετικά με την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στη Βόρεια Χαλκιδική.
http://attikanea.blogspot.com/2012/05/blog-post_4561.html ήμουνα και εγώ εκεί

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...